sukingad Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) Witam, Wczoraj postanowiłem odkurzyć tablet graf. i trochę pobazgrać. Poniżej, mniej lub bardzej udany, efekt, który przekazuję wszystkim zainteresowanym kolegom i koleżankom do wykorzystania jako kalkomanię. W miarę możliwości będę starał się dosyłać nowe i mam nadzieję udane wzory na kalki. Ten powinien wyglądać całkiem fajnie po zmniejszeniu np na wobku 5-6 cm. Edytowane 19 Października 2012 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) Też cos wstawie jak już znajde sposób na wklejanie pliku z Word-a Edytowane 19 Października 2012 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Też cos wstawie jak już znajde posób na wklejanie pliku z Word-a Możesz ewentualnie zrobić print screen ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Proponuję, żbyśmy w tym wątku, zrobili sobie bazę wzorów do swobodnego, niekomercyjnego, przerabiania i wykorzystania, co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Coś ode mnie. Są to wzory robione na podstawie dostępnych zdjęć. Poprawione linie skrzeli, paski, trochę wyostrzone. Robione z myślą o wydrukach na zwykłym papierze i drukarce atramentowej. Można wykorzystać, poprawić, przerobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dzięki uprzejmości Tomka -rybsona- zamieszczam jeszcze kilka wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 i jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Świetny pomysł , też coś wrzucę jak będę miał dostęp do swojego kompa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) Mifek i konktenbit macie rację. Trzeba zrobić edit. To i ja coś mam. Kiedyś znalezione w necie, na blackbassie to akurat można było ściągać Edytowane 23 Października 2012 przez atb69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Proszę napiszcie jak to dalej robicie ???? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ja to robie prosto po całej lini. W programie graficznym zmniejszam sobie zdj do wielkości całego woba, przykładam do ekranu i sprawdzam czy mniej więcej pasuje. Potem druk. Wycinam do danego kształtu, nacinam w kilku miejscach i przyklejam. Potem lakier, szlif, lakier szlif... I malowanko, i tak to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) Ja wycinam na kartce kształt, przykładam do wobka i ewentualnie jeszcze dalej przycinam tak, żeby był w miarę dopasowany, potem skan do kompa, zaznaczanie zeskanowanego kształtu jako maski (np. w corel photo paint, sumo paint) i albo mazanie albo wstawianie zdjęcia. Z resztą, co ja się będę mądrzył- tu jest fajny wątek na ten temat: http://jerkbait.pl/topic/6314-obklejanie-woblerow-papierem-fotograficznym/page__hl__kalkomania#entry997043 Edytowane 22 Października 2012 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) gotowe wobki ze wzoru powyżej, może to nie kalko ale można spróbować Edytowane 23 Października 2012 przez atb69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Wzory które podajecie pochodzą ze strony / pracy Januarego Pawlosa. Więc komercyjne użycie może spowodować pewne kwasy... http://www.regawoblery.republika.pl/kolorystyka.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) Wzory które podajecie pochodzą ze strony / pracy Januarego Pawlosa. Więc komercyjne użycie może spowodować pewne kwasy... http://www.regawoble...kolorystyka.htm Drodzy Państwo,Jeżeli wklejacie w tym wątku wzory kalki –utwory- pochodzące ze źródeł unormowanych prawami autorskimi, to róbcie to po uzyskaniu zgody autora, z podaniem jego imienia i nazwiska (oczywiście zgodę na publikację tych danych też trzeba uzyskać) oraz źródła pochodzenia.Wprawdzie zakres własnego użytku osobistego, ze względu na wyświetlanie grafik na forum dopiero po zalogowaniu, jest zgodny z relacjami towarzyskimi- czyli jednym z dozwolonych celów wykorzystania grafiki, jednak dla własnego komfortu lepiej w tej sprawie porozumieć się z twórcą.W razie wątpliwości zapraszam na pw. Edytowane 23 Października 2012 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) gotowe wobki ze wzoru powyżej, może to nie kalko ale można spróbować Piękna robota, jak dla mnie lepiej niż 'hegemonki" Moi Drodzy, nie bójcie się wrzucać wzorów, które możemy wykorzystać dla naszych prywatnych celów- jeśli macie wątpliwości to piszcie do mnie- wszelkie prawne zaszłości wyjaśnimy i wzorki udostępnimy/bądź nie. Swoją drogą uważam, że wymogi prawa, stawiane przed nami nie są przeszkodą, ale motywacją do twórczej pracy. Ja to wyzwanie podejmę- już ściągam programy graficzne "portable" żeby móc się w robocie opierdalaxxxx" i malować, malować, malować!!! Wszystkie moje pomioty będą dostępne w tym wątku. Jeżeli chodzi o licencję artystyczną- ta est niezbywalna choćbym chciał, więc niniejszym: na wszystkie obecne i przyszłe wzory zamieszczone przez mnie w tym wątku udzielam licencji na niekomercyjne wykorzystanie każdemu użytkownikowi jerkbait.pl. Edytowane 23 Października 2012 przez sukingad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Jeszcze coś takiego się ostało , niestety noszą już moją sygnaturę , ale może ktoś skorzystać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Kawał fajnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Dorzucam uklejki 7 cm, kilka wzroków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszK Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam. Mam pytanko Jaki program do obróbki grafiki należało by opanować aby poczynić pierwsze kroki i następnie się doskonalić w temacie tworzenia obrazków w późniejszym wykorzystaniu na kalko?? Jestem zielony w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Najlepiej Adobe Photoshop lub darmowy Gimp.Tu jest instrukcja jak to nakładać: Kartki do kalki maja w swoim sklepie około 8 zł chyba za sztuke, a druk na każdej dobrej laserówce wychodzi idealnie. Edytowane 12 Listopada 2012 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Witam. Mam pytanko Jaki program do obróbki grafiki należało by opanować aby poczynić pierwsze kroki i następnie się doskonalić w temacie tworzenia obrazków w późniejszym wykorzystaniu na kalko?? Jestem zielony w temacie Nada się też Corel photo paint, Corel painter i Sumo piant, z którego mozna korzystać wprost z przedlądarki. Wspomniany wyżej gimp też jest bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 a pod kalkę można dać taką folie z efektem łuski odciśniętym na jakiejś siateczce http://allegro.pl/tasma-aluminiowa-samoprzylepna-50mm-50mb-150stopni-i2746501381.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi