platynowłosy Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Witam Panowie Zapytanie:Czy znacie wyroby tej firmy?Jakość dozbrojek, przyponów?Opinie? http://visvangen.pl/vis-vangen PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Oferta wygląda ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Niestety dla mnie też wyglądała ciekawie, ale niestety nastąpiło rozczarowanie. Dwukrotnie pękały przypony fluorocarbonowe w miejscach zacisków. Stracona ryba z przynętą, a za drugim razem przynęta poleciała w kosmos. Zgłosiłem fakt producentowi. Twierdził, że była wadliwa seria i się zdarzało. Może wyciągnął wnioski, ale dla mnie szkoda nerwów, czasu, ryb .Teraz robię sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Wojtek, przejdź na węzły z tych zacisków. Ja montuję przypony na rapala knot z przypaloną końcówką, żeby powstał taki grzybek, który dodatkowo zabezpiecza węzeł przed ewentualnym rozplątaniem, a zabezpiecza skutecznie. Najgrubiej wiązałem fluo 0,6mm choć zwykle wędkuję na przypony 0,47-0,5mm. Od ponad dziesięciu lat na 0,5mm nie miałem żadnej obcinki. Te, o których czytałem/słyszałem, dotyczyły Regeneratora SG, tyle że to nie jest fluorocarbon (albo nie był, bo kupiłem szpulkę raz dawno temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Piotr, po zeszłorocznej porażce z visvangen przeszedłem wyłącznie, tak jak sugerujesz, na wiązanie. Wiąże krawaty, fluorocarbon i tytanowy drut Kinky do jerków . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Węzeł rapali jest naprawdę świetny do przyponów. Stosuję go też na agrafkach przy zestawach boleniowych, bo nie ma przesztywnienia w miejscu styku z agrafką. Może i to objaw nerwicy natręctw, ale z drugiej strony woblery boleniowe, "dedykowane boleniom"????, i "pod bolenie" ???????? pracują drobno, szkoda je dusić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 A coś Ty taki purysta językowy ? . "Dedykowane boleniom" i "pod bolenie" - dobre , choć to określenie "pod" odnośnie przynęt, wędek etc. wk..wia mnie strasznie co najmniej tak jak "na sklepie" . Tak już mam . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Żaden przypon nie ma deklarowanej na opakowaniu długości. Mierzyliśmy w sklepie ze 30 opakowań i w każdym brakowało od 3 na krótkich do nawet 6cm na dłuższych przyponach. Dla mnie to porażka i kant niskich lotów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 A coś Ty taki purysta językowy ? . "Dedykowane boleniom" i "pod bolenie" - dobre , choć to określenie "pod" odnośnie przynęt, wędek etc. wk..wia mnie strasznie co najmniej tak jak "na sklepie" . Tak już mam .Zaraz purysta, akurat testuję jeden model aktualnie i rozmawialiśmy wczoraj z kolegą o przynętach boleniowych i tych tylko dedykowanych boleniom. Jak wiersze nie wiadomo czy się spodoba, dlatego tylko dedykowany... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 26 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Panowie, dzięki za ocenę przyponów i dozbrojek tej firmy. Dla mnie sprawa jest jasna. Zaoszczędziłem dużo stresu, nerwów i wkurzenia.PozdrawiamAlek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Żaden przypon nie ma deklarowanej na opakowaniu długości. Mierzyliśmy w sklepie ze 30 opakowań i w każdym brakowało od 3 na krótkich do nawet 6cm na dłuższych przyponach. Dla mnie to porażka i kant niskich lotów.Nie mogę edytować więc sam siebie zacytuję :-)Bo już mam na priv straszonko he he od fanów. Mój wpis odnosi się do przyponów z fluorocarbonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Niestety dla mnie też wyglądała ciekawie, ale niestety nastąpiło rozczarowanie. Dwukrotnie pękały przypony fluorocarbonowe w miejscach zacisków. Stracona ryba z przynętą, a za drugim razem przynęta poleciała w kosmos. Zgłosiłem fakt producentowi. Twierdził, że była wadliwa seria i się zdarzało. Może wyciągnął wnioski, ale dla mnie szkoda nerwów, czasu, ryb .Teraz robię sam . mi na zaciskach stalowe dozbrojki pękały z rybami, nigdy więcej tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca No to strzeliłem babola , bo jakoś wcześniej nie znalazłem opinii a zakupiłem sporo przyponie metrowych do trollingu i teraz mam dylemat czy wywalić czy spróbować. Powód jak zawsze kasa bo rwe tego sporo . Przy czym miarowa rybę mam jedną na sezon i szkoda by było ją stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Ja używam tytanów tej firmy 40cm do 5kg do specyficznej metody bocznego troka/caroliny, tam gdzie są szczupaki.Okonie 30-35, klenie 40-45, szczupaki 60cm, na jednym przyponie wyciągnąłem około 50-60 takich ryb, nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi