Konstanty Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 czołem,kupiłem od jednego z Kolegów młynek FL 4000 MHG Stradicadostałem też knob - ale nie wiem, jak zabrać się do wymiany z T potrzebne są chyba jakieś podkładki, łożyska, inne elementy? proszę o poradydzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zobacz na YouTube, tam są filmy jak to zrobić Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zobacz na YouTube, tam są filmy jak to zrobić Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalkaszukałem, ale jakoś nie mogę znależć mam tylko sam knob, bez dodatkówi nie wiem, co jeszcze potrzebnejak masz taki link lub info - proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 https://youtu.be/dgjK6xQhFi0 Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 dziękino właśnie mam sam knobbez tych części potrzebnych do zmiany...czy gdzieś je można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Wyciąg z knoba który masz aktualnie założony i przełóż. A jak masz kupować plastikową tulejkę to kup łożysko RD13269 i podkładkę lub wyciąg ją z obecnego knoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Wyciąg z knoba który masz aktualnie założony i przełóż. A jak masz kupować plastikową tulejkę to kup łożysko RD13269 i podkładkę lub wyciąg ją z obecnego knoba.ok, dzięki za poradę jutro rano popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Łożysko do knoba to MR74ZZ najlepiej nierdzewne Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 ... możesz mi te korbę wysłać i ja to zrobię. Łożyska mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 3 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 no więc zrobiłem takznalazłem w kulistym, nowym knobie łozysko i podkładkęwyciągnąłem ze starego knoba T białą, dość grubą podkładkęna trzpień korbki włożyłem łożysko, potem podkładkępotem nasunąłem nowy knob, a od góry włożyłem białą podkładkę ze starego knoba Ti skręciłęm czy to tak ma być?nie ma luzów, działa;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Standardowo w najpierw biała tuleja, potem łożysko. Metalowe podkładki regulacyjne jeśli zachodzi potrzeba wykasowania luzów knoba wzdłuż trzpienia po przykręceniu śrubki mocującej. W Stardicu wielkości 4000 lepiej tulejkę zastąpić łożyskiem 4x7x2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 3 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Standardowo w najpierw biała tuleja, potem łożysko. Metalowe podkładki regulacyjne jeśli zachodzi potrzeba wykasowania luzów knoba wzdłuż trzpienia po przykręceniu śrubki mocującej. W Stardicu wielkości 4000 lepiej tulejkę zastąpić łożyskiem 4x7x2,5.aha, dzięki za poradęczyli odwrotnie zrobiłem ;-)ok, poszukam takiego łożyska i wtedy będą dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Łożysko do knoba to MR74ZZ najlepiej nierdzewne Będzie pasowało do STRADIC FM - 2023r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi