Bass-74 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) PC rozmiarowo identyczne jak klasyczna Certate, odpowiednio 2500 i 3000.Potwierdzam.Airity PC 2500 wielkościowo równa się Certate 2500Airity PC 3000 wielkościowo równa się Certate 3000 (bez C w oznaczeniu) Porównanie Airity PC 2500 z Certate 3000d-cBody wielkościowo takie same, rozn8ca tylko w wielkosci rotora i szpuli Edytowane 26 Stycznia przez Bass-74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Tak czułem, nieźle nas robią w bambuko.Nie wiem czy to robienie w bambuko czy to się nie ma jakoś do rozmiarówki Exist’a …? Wydaje mi się że one są mniejsze od Certate, ale może to tylko wrażenie.Kombinowalem z takim kleniowym Fenwick’iem długaśnym 2,9 i nawet kupiłem ostatnio Daiwę BG 2500 bo była na promce za 416PLN ale odesłałem. Chodziło mi żeby go wyważyć - ale tam potrzebne jest z 340g - więc idę w drugą stronę i popatrzę jak się łowi na lekko. Edytowane 26 Stycznia przez Darek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Daiwa R4 rozmiar 2500 to jak obecne 3000d-c, R4 rozmiar 3000 to obecne 5000.Stare R4 Certate 3000 ważyło 280g a najnowsze 5000 waży 290g.I gdzie to light, jak widac nie wszędzie No, jak zestawisz 2500 R4 do 2500 shimano to wygrywali walkę w gramach, dlatego rozmiarówka została zaniżona żeby przeciętny Janusz Kowalski myślał że jego 2500 jest lżejsze niż stare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Czy ktoś kolegów może może zna średnicę panelu bocznego w Airity Pc2500 czy średnica jest taka sama jak w zwyklej ceracie lub exiscie 2500?Chcę wymienić ten złoty panel wymienić w Airity,mam nadzieję,że Japończycy nie kombinowali i skok gwintu ten sam jest? Edytowane 26 Stycznia przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Można delikatnie zeszlifować https://www.narzedzia.pl/multiszlifierka-dremel-4250-3-45,115561.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Darek zainspirowałeś mnie ,najprostsze rozwiązania są najlepsze, na cnc wrzucę i zbiorę te „złotko”???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Ale rantu szpuli nie piłuj bo się szybko plecionka zużywa A tak na poważnie to w wielu kołowrotkach jest coś w złotym kolorze. Mam jakiś całkiem leciwe Dragony itd… Daiwa BG, FinNor - kurde sporo pracy to wszystko „po-skrawać” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Ja od lat usilnie z uporem maniaka ,eliminuję złote skromne cygańskie akcenty z młynków.Wykorzystując poszczególne części z różnych modeli można wizualnie „bidniejszy luk” zrobićSzpulka już wypad też zrobiła????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Czyli robisz taką Daiwa Airity LT Sleeper Version by Hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Czy szpula Airity PC LT 2500 będzie pasowała do Certate 19 w rozmiarze LT 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Czy szpula Airity PC LT 2500 będzie pasowała do Certate 19 w rozmiarze LT 2500?Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia W wątku o Luviasie cisza więc spróbuję szczęścia tutaj:Czy szpulki od Luviasa 20 są kompatybilne z Airity 20 oraz Luviasem 24?Konkretnie chodzi o szpulkę 20 Luvias FC LT 2000S (którą posiadam) i jej kompatybilność z najmniejszymi modelami Luviasa 24 oraz Airity 20.Z góry dziękuję.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Zapewne chodzi o 21 Luviasa Airity (nie było Airity w 2020) - szpulki od 20 Luviasa nie są kompatybilne z 21 Luviasem Airity.Nie wiem, czy szpula od 20 Luviasa jest kompatybilna z 24 Luviasem, ale nie sądzę - patrząc na 'mnogość' wersji w roczniku 24 Luviasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Chodzi mi o Airity ze zdjęcia (po wyszukaniu "20 Airity" wyskakuje właśnie ten) oraz jego kompatybilność z w/w szpulką. ale bardziej zależy mi na 24 Luviasie, chociaż też słabo to widzę, może nie pasować ze wzgl na inny rotor. Edytowane 25 Sierpnia przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi