Skocz do zawartości

Potrzebny pracownik.

krzysiek gżybek

Rekomendowane odpowiedzi

Na prośbe syna wstawiam ogłoszenie.Pomiary Elektryczne.

Poszukuje pracownika do pomiarów elektrycznych na terenie całej Polski .

Praca od poniedziałku do piątku w delegacji .

Gwarantuje

Samochód ,

Szkolenie ( 1 wyjazd z doświadczonym pracownikiem )

Opłata za kurs uprawnień

Pierwsze 3 miesiące umowa zlecenie .

Dobry temat bo teraz o dobrego pracownika ciężko albo paproch albo leń  :) myślę że ten temat można pociągnąć dalej  ;)

Z pracownikami, to identycznie jak z rybami. Dobrze zanęcisz, to masz całe stado pod nogami. Może być i tak, że ryby z łowiska wyemigrowały (ryby najczęściej do zamrażarki - pracownicy Austria, Niemcy, Holandia itd itd). Reasumując, wszyscy ciągną do lepszego żarcia.

Z pracownikami, to identycznie jak z rybami. Dobrze zanęcisz, to masz całe stado pod nogami. Może być i tak, że ryby z łowiska wyemigrowały (ryby najczęściej do zamrażarki - pracownicy Austria, Niemcy, Holandia itd itd). Reasumując, wszyscy ciągną do lepszego żarcia.

Raczej problem z wchodzacym na rynek pracy pokoleniem Z. Roszczeniowe i leniwe  :D 

• Like 5

Panowie, dla pokolenia teraźniejszych 20latkow praca jest dodatkiem bo oni mają pasję i przyjaciół, pieski/kotki, siłownię... przerabiam to w pracy. Plus muszą odpoczywać, kto widział 8h dziennie pracować bonrpzeciez obiad się je 2h, plus kawa plus papieros.

• Like 1

lubię takie tematy :) 

ludzie narzekają na pokolenia Z itp a to trochę nie jest tak ze ludzie zaczęli się szanować i nie będą robić za miskę ryżu? Jak pracodawca zabiera premie a na drugi dzień każe robić 12h

Tak samo ciężko o dobrego pracownika jak i dobrego pracodawcę.

Dobry pracodawca nie ma problemów ze znalezieniem dobrego pracownika, nie zapominajcie ze każdy kij ma dwa końce.

Ja mieszkam w niedużym mieście i jest pewien pracodawca do którego dostaniesz się tylko i wylacznie z polecenia.

Jak już dostaniesz ta szanse to masz miesiąc na to aby się sprawdzić, jak podołasz to zostajesz i za prace czerpiesz całkiem fajne profity, ale cos za cos :)

• Like 1

@DumFish, spokojenie :) to jest temat rzeka. Podajesz przykład pracodawcy w twoim mieście, ja Ci negatywnych przykładów pracowników z firmy gdzie pracuje kawał czasu też wymienić, i nie ważne czy to są osoby z polecenia czy nie... wątek "szanowania sie" zamknijmy bo każdy powinien się szanować, i o tym że płacą powinna być adekwatna a nie tylko ryż.

Teraz jest tak, że młody się nudzi :) I trzeba go bawić bo On/Ona nie wie co ma w pracy robić nawet jak już rok pracuje, nie ogarnia terminów i potrafi w okresie większego natloku zadań wziąć wolne (potem mowia ze się pieskiem mamy opiekowali) i wracają jakby nigdy nic. Praca od 8 do 16.30 zdalna, ale o 9 biegamy, on 11 siłka, o 13 obiad, on 15 spacer i koniecznie jakąś jeszcze aktywność wolontariacka (nie neguję wolontariatu samego w sobie). A potem komity o 22:00 i pytania na Teams :D czemu nie działa.

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 1

Mnie najbardziej wk.... Jak słyszałem przerobisz tygodniówkę to się zobaczy . Ale wtedy człowiek młody i głupi był. I inne czasy, Mietków spod sklepu nie brakowało, oni to tylko żeby było co wypić i wypalić robili(ale przychodzili codziennie). Mieszka niedaleko taki jeden co pod sklepem u nas prawie cały czas stoi, kosił u mnie trawę co tydzień max 2 godziny w tym piwko przed w trakcie i po. Dawałem mu za to 50 zł. Według mnie ok ale niedawno mówił że muszę mu 100 dawać bo mu się nie opłaca . I już nie kosi tylko dalej stoi i prosi . Odemnie już nic nie dostanie.

Edytowane przez Robert.B