Skocz do zawartości
  • 0

Przewożenie "gratów" na pontonie

kistian

Pytanie

Cześć, 

Do tej pory nie posiadałem przyczepki. Zatem co wyjazd rozkładałem i składałem swój ponton. W tym roku nabyłem podłodziówkę. Chciałbym ponton przygotować już w domu, okablowanie, aku, i cały pozostały szpej, aby nad wodą tracić jak najmniej czasu na rozkładanie. Jednak zastanawiam się jak to jest z przewożeniem na pontonie cięższych rzeczy. Mam głównie na myśli akumulatory do silnika, do echo schowane w skrzynkach. Wiadomo, ponton na przyczepie opiera się burtami na płozach. W takim układzie to co jest na podłodze pontonu "wisi" (razem z podłogą) na przyklejonym do burt pontonu materiale PVC, bez żadnego wsparcia... I tu się zastanawiam, czy przewożenie takich elementów wewnątrz pontonu nie nadwyręża tej przyklejonej "podłogi" i nie spowoduje jej odklejenia? Czy stosujecie jakieś dodatkowe rolki/podpory w tych miejscach na przyczepce? 

post-56021-0-48225500-1686812562_thumb.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mój ponton jest podparty na łączeniu balonów i podłogi kil wisi w powietrzu. Często chodzę w pontonie np dopompowujac go itp. Średnia moja waga w ciuchach to 120kg nic się nie dzieje. Ponton 300cm Mawerik. Ja bym dał coś miękkiego pod aku i noe zawracał sobie głowy. Ale to moje zdanie...

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Też miałem ponton oparty tylko na ślizgach, na łączeniu podłogi i balonów. Bez problemu w nim chodziłem a akumulator do transportu przesuwałem do przodu jakieś 60-70 cm od pawęży(dociągnięty pasem do podłogi). Podłoga ze sklejki. Nic się działo i nie zapowiadało się. Wydumany problem. Napompuj i używaj

• Like 2

• 0

Ja wożę 5 rok wszystkie graty na pontonie . Dwa aku, elektryk , dziobówka , trzy podstawy do echosond , a czasem jeszcze spalina i zbiornik do niej . Wszystko jest na trzech rzędach rolek .Kil wisi w powietrzu . Nic się nie dzieje . Zatem pływaj i ciesz się ????

• Like 1