Bobby0404 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Cześć Mam pytanie jak w tytule. W jaki sposób przechowujecie tego typu drobiazgi na łodzi. Chodzi mi o czeburaszki, wkrętki, oliwki do dociążenia gum, samodzielnie wykonane dozbrojki, przypony do trollingu itd. Czy wszystko w jednym zbiorczym pudle, czy może w portfelach? Ja do tej pory używałem małych pudełek, ale często bywało, że czegoś zapomniałem wziąć na łódź. W związku z tym szukam uniwersalnego i sprawdzonego rozwiązania tak, żeby mieć porządek w akcesoriach tego typu. Z drugiej strony skrzynie zawsze są wypełnione przynętami i nie starcza miejsca na drobiazgi. Myślę, że wielu z nam ma podobne dylematy. Czekam na podpowiedzi tych, którzy znaleźli skuteczne rozwiązanie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Najlepsze miejsce to to z przynętami. Kolejna skrzynia tylko że większa od dotychczasowej by mniej gratów na łodzi stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Chyba nie ma już większych, a i tak mam dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Temat jak najbardziej życiowy Ja używam zestawów pudełek i toreb Savagear gdzie np na okonia mam wygospodarowaną szeroką przegródkę i tam mam wszystkie pierdoły do dropa.Podobnie z gumami do trollingu - duże pudło bez przegródek a tam w torebce strunowej SG mam regenerator, tulejki, gotowe przypony czy dozbrojki. Jednym słowem staram się mieć w pudełkach przynęty i akcesoria układane tematycznie. Ale klasyczne przypony czy agrafki mam w torbie w woreczku strunowym w kieszeni z zezwoleniem czy plastrami opatrunkowymi gdyż to jest zawsze używane bez względu na tematykę wyprawy. Czasem warto poświęcić trochę miejsca na akcesoria kosztem gum, których i tak nie założymy =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi