Okonhel Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 jest!!! Widzę że naczytaliście się Wikipedii. Tymczasem w temacie mierzei Wikipedia sama sobie przeczy bo o Mikoszewie jest napisane że jest na Mierzei Wiślanej a definicja mierzei w Wikipedii temu przeczy. Ale nie o tym jest ten temat, więc wracamy do tematu głównego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 Do Władka raczej nie pojadę bo już tam tyle razy byliśmy . Port do połowy września byłby jakąś alternatywą ale moja Wiola stawia weto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 To może Łeba, Ustka, Kołobrzeg?W sumie to nie wiem jakie klimaty lubicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Pewnie jeszcze i Darłówek wchodził by w rachubę. Jednak będę musiał wziąć pod uwagę sugestie pozostałych 3 osób. Nie ma się czym stresować . Czas pokarze co będzie. Acha mam jeszcze jedno pytanie. Czy opłata na wody morskie obejmuje też martwą wisłę przy Sobieszewie? Ktoś się orientuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 (edytowane) Przy Sobieszewie to już PZW. https://www.umgdy.gov.pl/wp-content/uploads/2016/08/zg-port-gdansk-druk-50.pdfW linku masz mapkę portu Gdańsk - rzeki które obejmuje (część Martwej Wisły i część Motławy) są na zezwolenie morskie. Martwa Wisła za połączeniem z Wisłą Śmiałą to już PZW Gdańsk. Edytowane 16 Lipca 2023 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Jako półmieszkaniec Mikoszewa z przykrością stwierdzam, że wędkarsko ciężko jest się tam realizować. Z domu do Wisły mam około 300m ale nie mogę na niej łowić, bo Wody Polskie nie udostępniły jej dla wędkarzy. Jezioro Mikoszewskie jest objęte rezerwatem dla ptaków i zakaz wstępu. Przyujściowy odcinek plaży też wchodzi w skład rezerwatu. Na dalszym odcinku plaży, tam gdzie jeszcze ludzie mogą się pokazać, w okresie letnim kręcą się bolenie. Łowienie w kanałach nie bardzo mnie interesuje, więc się nie wypowiem, ale na Szkarpawie coś tam ludzie łowią. Najbliższa płynąca wodą, gdzie można łowić to Wisła w górę od śluzy w Przegalinie. W Drewnicy zaczynają się główki i ciekawsze miejsca dla spiningisty. Jak ktoś z forum będzie w okolicy, to zapraszam. Jeśli będę w domu to ugoszczę nalewką i chętnie pogadam o starych dobrych czasach kiedy w Wiśle troci było w pytę a ludzie mogli chodzić do lasu i na plażę bez obawy o ekoterrorystów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi