DamianeQ Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Mam kilka pytań związanych z w/w modelem wędeczki. Czy pociągnie ona gumiaki 7-12cm na główkach 10-30g? Miałaby mi ona służyć do połowu zanderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ja bym sie raczej zastanawial czy nie bedzie za mocna.Jresli bedziesz lowil z przewaga na te gorna granice to OK,ale jesli czesciej na 20-25g to popytaj o model -5/8oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikers Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Myślę, że będzie optymalna. St.Croix podaje w opisie swoich wędek optymalną gramaturę w jakiej powinna wędka pracować, jednak moim zdaniem w tego typu wędkach jak St.croix czy Batson moc jest nieco zaniżona. Jeżeli będzie to woda stojąca to powinna spełnić swoje zadanie jeżeli rzeka z dość dużym uciągiem (Wisła) waga gł.30gr + guma 12cm a jest to 14 funtów mocy może być ciut za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Mam zamiar łowić nim na odrze. Poza tym, ten model ma prawie 15,5 funtów mocy. Więc chyba będzie akurat, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Będzie akurat,mam LTBS68MXF i BATSON ISB844,lowie na Wislie,ST.Croix pracujie konfortowo do 25g+guma 3 ,Batson zaczyna od 25g,naj lepej pasowalo by dwa kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikers Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Odbiegając od tematu St.Croix: po przerzuceniu kilku kijków na które łowię tylko i wyłącznie w Wiśle z nastawieniem na sandacze, z całą odpowiedzialnością mogę polecić patyk zbudowany na blanku Batson XSB 843.Moim zdaniem powinien spełnić Twoje oczekiwania.ale to jest tylko moje zdanie.Każdy łowi jak mu wygodnie:)Pozdr.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi