Mundurowy Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Ozorek dębowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Ozorek dębowyDokładnie tego grzyba miałem na myśli i dlatego potrzebowałem potwierdzenia. Na miejscu nie chciałem go nacinać dla potwierdzenia, bo z tego co się orientuję jest chroniony. A wyrósł na starym dębowym pniu. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Miały być lipienie a grzybów nazbierałem [emoji16].W sumie kardynały też były, ale nie spełniają forumowego minimum więc nie wrzucam.Te grzyby na pniaczku to chyba opieńki, tak mi sie wydaje, nie wiem, nie znam, nigdy nie zbierałem, ale urokliwe więc na foto się załapały. Wysłane z mojego moto g23 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Listopada 2023 przez Zybi81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Opieńka to to nie jest 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Kozia broda najlepszy grzyb. Byle sosnowa. Flaki na rosole, sosy, do jajecznicy. Mniam. Ja ostatnio nie mam czasu ale idąc po drewno z koszykiem w piątek naciąłem (odrzucając robaczywe a w tym roku rydze maja sporo) tyle: A najlepsze, ze to we własnym ogrodzie. Dziś jest więcej, naciąłem trochę an sos, jutro trzeba będzie babę zagonić do zbierania i robienia słoików Wyprowadzenie się na wieś było jedną z najlepszych moich decyzji Edytowane 1 Listopada 2023 przez Qh_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchem2 Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 No tak... Niby wszyscy ryby wypuszczamy ale grzybom nikt nie daruje [emoji23][emoji23][emoji23] Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 IMG_20231027_135713.jpgkolego to z dziś "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 (edytowane) kolego to z dziś "?Nie , to z zeszłego piątku.Te są z wczoraj Edytowane 2 Listopada 2023 przez Artech 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Dziś trochę uzbierałem i smacznie pojadłem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) Znów odwiedziłem ogród. Byłoby 4 x tyle ale się robale wprowadziły. W lodowce widziałem żeberka. Się sos dorobi, git będzie.A najlepsze w ogrodowych grzybach jest to, że zawsze jest dobry rok. Bo jak nie pada … po prostu podlewam Edytowane 4 Listopada 2023 przez Qh_ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 (edytowane) Widać, że sporo ludzi lubi grzyby. Jakoś nikt się nie zdziwił, że mam tyle grzybów w ogrodzie. A chciałem wszystkich przy okazji do jednego namówić.Wędkarze to niby jakoś choć trochę miłośnicy przyrody. No to ja mam patent na te grzyby taki:- spora działka. Na wsi (ale to nie warunek konieczny) Jak się przeprowadzałem z Wrocka po prostu zamieniłem mieszkanie na dom na wsi na działce 22 ary czyli naprawdę sporej. Działka była typowo rolna, II klasa, zero lasów wkoło, kompletnie niegrzybowa ziemia.- jak tylko kupiłem działkę posadziłem drzewa. Nasze, polskie. Sosny, świerki, jodły, brzozy, trochę jałowców. Posadziłem od razu ponad setkę drzew - wiec kupowałem od leśników małe sadzonki. Z bryłą ziemi. Teraz mam grzyby, drzewa sukcesywnie wycinam, kształtuje, bo sosny i brzozy robią się wielkie, w kominku palę więc swoim drewnem. Jak wytnę, dosadzam nowe. Jak z gminy przychodzą panie wydać pozwolenie na wycinkę to się zachwycają jak u nas pięknie, po polsku. Pachnie lasem. Sasiedzi maja takie same działki, tylko na nich głównie tuje, jakieś super wynalazki, wszystko się nazywa japońskie, kaukaskie, amerykańskie itp … grzybów nie mają. Rośliny im marzną, gniją, umierają od chorób. No dobra tez mam pigwowiec japoński i borówkę amerykańską ale jako dodatek do polskiego ogrodu. Mamy tak piękne rodzime rośliny - i do nich wszystkich namawiam. Wtedy bedą i grzyby. Edytowane 5 Listopada 2023 przez Qh_ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Można świeżych jeszcze na święta nabierać ,i jest tego trochę.Foto z wczorajszego leśnego patrolu.Bywały już lata że młode borowiki końcem grudnia trafiłem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi