Skocz do zawartości

Shimano Stradic FM 2023

MefistoFishing

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe czy wagowo będą lepiej wyglądały [emoji848] od poprzednika.

W sumie to ciężko zepsuć coś dobrego a reklama tarcz hamulcowych nie rozwaliła [emoji1787], w naszych warunkach to chyba jak na kleniach sum siądzie na Wiśle.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica poniędzy C2000S a C2500S?

Czy C2500S będzie miał szpulę o średnicy jak standardowa 2500 a C2000S nieco mniejszą lecz większą od 1000?

Oba bedą miały body z rozmiaru 1000?

Tak to działa?

Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie tak.

C=Compact Body czyli w nomenklaturze Shimano body rozmiaru niżej niż oznaczenie szpuli.

Swoją drogą nie wiem po kiego grzyba komu body od tysiączki i szpula 2500S.

Czy C2500S będzie miał szpulę o średnicy jak standardowa 2500

Nie. Szpula 2500S to płytka szpula.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez scOOtt

Swoją drogą nie wiem po kiego grzyba komu body od tysiączki i szpula 2500S.

Przydaje się kiedy używasz żyłki i lekkich przynęt. Wieksza średnica szpuli to większa "spirala" na żyłce, co wydłuża rzuty.

Dziala to tylko jeśli na wędce jest odpowiednio duża przelotka startowa.

Wysłane z mojego LM-Q850 przy użyciu Tapatalka

Według filmiku jest super w odróżnieniu od tego badziewia 19 które robi brody, ma rozwalające się tarcze hamulca i przekładnie z gownometalu ????

Badziewie to pojęcie w tym przypadku raczej subiektywne... co??? Mam zupełnie odmienne zdanie. Jakoś nie mogę zajechać '19. Było łowione mocno na słonym - Bałtyk, Fiordy norweskie a teraz Ocean. Wymieniłem kilka elementów przekładni (działających!), żeby mniej terkotało ???? Sól jest testerem najlepszym, co to warte. Bdb dobry kołowrotek a ten nowy pewnie jeszcze lepszy ????????????

• Like 2

Badziewie to pojęcie w tym przypadku raczej subiektywne... co??? Mam zupełnie odmienne zdanie. Jakoś nie mogę zajechać '19. Było łowione mocno na słonym - Bałtyk, Fiordy norweskie a teraz Ocean. Wymieniłem kilka elementów przekładni (działających!), żeby mniej terkotało Sól jest testerem najlepszym, co to warte. Bdb dobry kołowrotek a ten nowy pewnie jeszcze lepszy

Koledze chyba chodziło o wrażenie, jakie można odnieść z filmu porównującego Stradica 19 z tym nowym ;) Też zresztą miałem podobne: ten poprzedni przy nowym to jakiś badziew, albo nowy to prawie Stella :rolleyes:

Ceny będą normalne, właściwie zbliżone do tych co są teraz....rozmiaru w dystrybucji EU:

1000 1000 HG C2000S C2000 HG C2500S 2500 2500 HG 2500S 2500S HG C3000 C3000 HG C3000 XG 4000 4000M HG 4000 XG C5000 XG

Z tego co rozumiem, "hybrydy" 3000 nie będzie na Eu?
  • Like 1