MefistoFishing Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Z tego co rozumiem, "hybrydy" 3000 nie będzie na Eu?no cóż..."mądre głowy" w Holandii nie wędkują widać i takie decyzje to norma od wielu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 A to nie jest tak że to są modele JDM które z założenia nie są przeznaczone do "masowego" eksportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 A to nie jest tak że to są modele JDM które z założenia nie są przeznaczone do "masowego" eksportu?raczej aktualnie od iluś tam lat każdy dystrybutor na dany region świata może wybierać z oferty to co chce sprzedawać....moim zdanie w wielu przypadkach to porażka..bo zamiast iść w rozsądne rozmiary i propozycje to stosuje się np w jednym rozmiarze wielkotnośc tego samego praktycznie modelu...np 2500, 2500HG, 2500S, 2500SHG, C3000, C3000HG, C3000MHG, C3000XG...8 typów w jednym rozmiarze to nikomu nie jest potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Koledze chyba chodziło o wrażenie, jakie można odnieść z filmu porównującego Stradica 19 z tym nowym Też zresztą miałem podobne: ten poprzedni przy nowym to jakiś badziew, albo nowy to prawie Stella Dokładnie o to mi chodziłoFilmik w stylu .....zrobiliśmy badziewie, sprzedaliśmy xxxx szt ale teraz to już będzie pożądny kołowrotek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorroo85 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 (edytowane) Koledze chyba chodziło o wrażenie, jakie można odnieść z filmu porównującego Stradica 19 z tym nowym Też zresztą miałem podobne: ten poprzedni przy nowym to jakiś badziew, albo nowy to prawie Stella Tak też myślę - w sumie shimano jedzie po 19 ' jak bo burej su..e - w sumie nie wiem czemu bo oram 4000 jak tylko się da i działa i to działa dobrze.Wejdzie na rynek na jesieni to będą testy - może faktycznie będzie laleczka i jakoś super premium - jak w podobnej cenie to tylko się cieszyć. Choć za wiele zmian tam nie widzę poważnych poza przekładnią. Reszta to już w mojej ocenie marketing przez duże M. Zastanawiam mnie jeszcze realnie czy ktoś ma problem z "brodami" bo ja tego nie zauważyłem w ogóle. Edytowane 11 Lipca 2023 przez zorroo85 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 O ile wprowadzanie sprawdzonych rozwiązań z modeli droższych do tych tańszych może tylko cieszyć, to zastanawiam się, jaki skutek może mieć strategia marketingowa Shimano, ujawniająca własne błędy i niedostatki poprzedniego modelu. Który to przed czterema laty został uznany za niemal genialny (do sprawdzenia, filmiki dostępne na YT) Z niecierpliwością będę czekać na ich filmik reklamowy kolejnego Stradica. Wytykający grzeszki FM. Trochę jakby podcinanie gałęzi, na której się siedzi? Na razie trzeba przyznać, że ta złotawa przekładnia FM, jak zauważył zorroo85-jedyna zauważalna istotna zmiana, dodaje kołowrotkowi niewątpliwego prestiżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 No to nie postanie nic innego jak kupić tę przekładnię i wsadzić do fl ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 (edytowane) O ile wprowadzanie sprawdzonych rozwiązań z modeli droższych do tych tańszych może tylko cieszyć, to zastanawiam się, jaki skutek może mieć strategia marketingowa Shimano, ujawniająca własne błędy i niedostatki poprzedniego modelu. Który to przed czterema laty został uznany za niemal genialny (do sprawdzenia, filmiki dostępne na YT) Z niecierpliwością będę czekać na ich filmik reklamowy kolejnego Stradica. Wytykający grzeszki FM. Trochę jakby podcinanie gałęzi, na której się siedzi? Na razie trzeba przyznać, że ta złotawa przekładnia FM, jak zauważył zorroo85-jedyna zauważalna istotna zmiana, dodaje kołowrotkowi niewątpliwego prestiżu. Watpie w to, ze przekladnia w stradicu FM bedzie „złotawa”. Zerknij uwaznie na filmik ktory dodal Mefistofishing w pierwszym poscie (1:42 min u gory drobnym druczkiem) Pozdrawiam Edytowane 15 Lipca 2023 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 No to nie postanie nic innego jak kupić tę przekładnię i wsadzić do fl [emoji6]Już nad tym myślałem ale chyba się nie oplaca Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 (edytowane) Cholerka, faktycznie. Teraz już trzeba uważać na te odnośniki drobnym drukiem nie tylko w przypadku umów z bankami. Wypada poczekać do czasu ukazania się jakiegoś filmiku z rozbiórki Stradica FM na YT. Bo może się okazać, że takich kwiatków jednak oddalających FM od tej wymarzonej przez niektórych budżetowej Stelli będzie więcej. Ciekawe, czy przynajmniej nie włożyli łożyska kulkowego w śrubę mocującą rotor? Edytowane 15 Lipca 2023 przez jachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) Filmik pokazujący różnice między FM a FL szkoda, że nie po angielsku ale popatrzeć zawsze można i samemu złapać różnice. Przekładnia czarnuch ale szersze zęby na kole zębatym i chyba łożyskowana nakrętka rotora. Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez tetsu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Nie ma wolnej oscylacji czy mi się zdaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Filmik pokazujący różnice między FM a FL szkoda, że nie po angielsku ale popatrzeć zawsze można i samemu złapać różnice. Przekładnia czarnuch ale szersze zęby na kole zębatym i chyba łożyskowana nakrętka rotora. Nie wiem, moze zle Cie zrozumialem Przeciez mozna ustawic jezyk angielski, tak samo polski Jak i inne Oczywiscie mowie o napisach Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Taki filmik znalazlemhttps://www.youtube.com/watch?v=q2bf2fq0PM8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 (edytowane) HejkaMam stradica 1000 FL jaki model będzie ciut większy FM:C2000 czy 2500 ? Edytowane 2 Września 2023 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 HejkaMam stradica 1000 FL jaki model będzie ciut większy FM:C2000 czy 2500 ?2500C2000 jest tej samej wielkości co 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Super dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Z tego co wiem to rozmiar 1000 i 2000C mają ten sam korpus ale różnią się pojemnością szpuli i zapewne co za tym idzie rotorem.Ciekawe jakie korzyści daje posiadanie takiego 2000C?Niby tysiączek czyli taka "podlodówka" ale większa szpula.Zastanawiam się czy to się jakoś tam szybciej nie zużywa bo bebechy od maleństwa a obracać maja większym rotorem.Poprawcie mnie jeśli nie mam racji.Tak się cały czas zastanawiam jaką wielkośc do okoniówki wybrać i chyba jednak skłaniam się ku opcji 2500 bo bardziej uniwersalna ale fajnie jakby była z płytka szpulą... .Jesień się zbliża już bym kupił bo mój wysłużony 2500 FJ został przebazowany do kleniówki a jak nie było w sprzedaży tak nie ma...Chyba odpale ponton i popłynę sobie po niego do Malezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) W moim przypadku do 1,5-8g poszedł 1000, do 2-10g biorę 2500.Czasami na tym kiju 2-10g robię dropa i potrzebuję dalej rzucić, a i zębaty potrafi przywalić więc hamulec też mocniejszy.Biorę wersję 2500S właśnie z płytką szpulą. Edytowane 3 Września 2023 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Ta wersja 2500S będzie dostępna w Polsce?Nie przypominam sobie czy stradic FL był w takiej konfiguracji oferowany...Jak się sprawdza taki rozmiar 1000 przy UL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 W EU zazwyczaj jest 2500SHG. Samo 2500S to typowe JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Ta wersja 2500S będzie dostępna w Polsce?Nie przypominam sobie czy stradic FL był w takiej konfiguracji oferowany...Jak się sprawdza taki rozmiar 1000 przy UL?Jest u MefistoFishing w przedsprzedaży. https://www.mefistofishing.pl/shimano-stradic-fm-2500s-new-2023-przedsprzedaz-p-2777.html Rozmiar 1000FL przy UL u mnie się sprawdza dobrze. Edytowane 3 Września 2023 przez Marcin70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 HejkaZamawiał ktoś już Stradica FM na plat.co.jp jak to się opłaca, czy lepiej poczekać na debiut w PL. Niby wychodzi coś około 750-800zł ale jeszcze podatek i cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 20 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Jutro będę miał na stanie duże ilości rozmiarów 2500, 2500S C3000 nowego STRADIC FM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi