pr00 Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Jutro będę miał na stanie duże ilości rozmiarów 2500, 2500S C3000 nowego STRADIC FM Jak ten Stradic pracuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 21 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Bardzo ładnie pracuje i jednak na żywo ładniejszy niż na zdjęciach katalogowych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 (edytowane) Da się wyczuć jakąś zmianę w pracy względem poprzednika? I jak wypada w porównaniu z Lexą? Edytowane 21 Września 2023 przez Mdah 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 21 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 https://www.youtube.com/watch?v=rqxmUQnt6ZA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Dla mnie najważniejszym czynnikiem będzie to jak wykonali spasowanie ośki szpuli i prowadnic. Jeżeli tego nie poprawili względem FL to lipa. Gdyby już ktoś takowy FM posiadał to mógłby zdjąć szpule i przy skrajnych położeniach osi (szpuli), chwycił za ośkę i próbować poruszyć nią góra dół ( w kierunku do stopki i odwrotnie) - jeżeli stuka i ma luz to nic nie zmienili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Nie wydaje mi się żeby ten luz był poważną wadą. Mam 3 sztuki luz jest w każdym, działają bez zarzutu.Może dlatego że więcej łowię niż sprawdzam na sucho :-)Sprawdzałem ten luz w TP XD i jest podobny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Materiałowo nawet niema co porównywać daiwy Lexy że stradicem. Daiwa lexa to koło napędowe z cynku a stradic to aluminium utwardzane. Miałem caldie mq i po roku lekkiego lowienia rozmiarem 2000 czuć jest luz na przekładni. Vanford czy stradic to inna dużo wyższa jakość niż caldia mq czy ta lexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 (edytowane) Koło napędowe stradica odkuwane jest z mieszaniny kliku pierwiastków ale głównie aluminium i cynku. Luz przekładni, który obserwujesz nie ma nic wspólnego ze stopem użytym do odlania koła przekładni kołowrotka. Edytowane 22 Września 2023 przez guciolucky 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Po lewej masz udział procentowy gdzie 92,47% aluminium oraz 5,58cynk co daje mi podstawę do nazywania jej aluminiową:-)Pokaż podobną analizę dla Caldii lub Lexy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Będzie bardzo podobna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 To je amelynum, nie pomalujesz.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Koło napędowe stradica odkuwane jest z mieszaniny kliku pierwiastków ale głównie aluminium i cynku. Luz przekładni, który obserwujesz nie ma nic wspólnego ze stopem użytym do odlania koła przekładni kołowrotka. received_924854822199202.jpegSkład jak zwykłe PA 9. Magnezu tylko brakuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Ta i jeszcze brakuje cukru w cukrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Mnie tylko zaciekawiło, że w składzie na wyświetlaczu brakuje magnezu. A stop zdaje się 7075. Związku z cukrem w cukrze nie widzę, nawet bardzo odległego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Materiałowo nawet niema co porównywać daiwy Lexy że stradicem. Daiwa lexa to koło napędowe z cynku a stradic to aluminium utwardzane. Miałem caldie mq i po roku lekkiego lowienia rozmiarem 2000 czuć jest luz na przekładni. Vanford czy stradic to inna dużo wyższa jakość niż caldia mq czy ta lexa.Ciekawe, ja już trzeci sezon kończę łowić legalisem 2000 i jedyny luz jaki się pojawił to na knobie, a co dopiero luzy po roku w MQ. W jaki sposób wspomniany luz na przekładni się objawia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Telepie na boki jak niedokręcony błotnik od roweru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Caldia skończyła się na R4 ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 (edytowane) To jak z tymi caldiami LT MQ? Muszę coś kupić niedługo pod okonie i to był główny faworyt. Czy możne lepiej stradica lub vanforda? Edytowane 23 Września 2023 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Zamówiony.Jak dobrze pójdzie to we wtorek będzie kręcone .Postanowiłem się pospieszyć bo z tego co obserwuje to wyrwałem w akceptowalnych pieniądzach a dolar drogi więc pewnie te co przyjadą nieco później na sklepy to już będą po plus minus 9 stówek.Nigdy więcej "ząbkowania"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Zamówiony.Jak dobrze pójdzie to we wtorek będzie kręcone .Postanowiłem się pospieszyć bo z tego co obserwuje to wyrwałem w akceptowalnych pieniądzach a dolar drogi więc pewnie te co przyjadą nieco później na sklepy to już będą po plus minus 9 stówek.Nigdy więcej "ząbkowania"! Nie chce Cie martwić, ale przerobiłem masę shimaniakow od ultegry po stelle i jakoś dziwnie właśnie stradicki najczęściej ząbkowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Zgadza się ale nowe jeszcze nie mają tej przypadłości.Też mam parę z różnych generacji i po latach czuć bebechy.Nie jakoś strasznie i poza tym to są niezawodne jak dla mnie kołowrotki ale kultura pracy do łowienia na lekko jest przyjemnym przywilejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 To jak z tymi caldiami LT MQ? Muszę coś kupić niedługo pod okonie i to był główny faworyt. Czy możne lepiej stradica lub vanforda? Sam popatrz na caldie https://m.youtube.com/watch?v=2ICiJazGphg&t=776s&pp=ygUNQ2FsZGlhIGkgZmlzaA%3D%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patfinder Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Nowy stradic obmacany.Plecionka nawinięta ale łowione będzie dopiero w weekend ...Trudno powiedzieć czy mogę polecić.To będę wiedział może gdzieś za jakiś rok.Natomiast tzw. pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.Względem poprzedniej serii wizualnie zmiany kosmetyczne a co do tzw. technologii to każdy zainteresowany wie co zmieniono.Dobrze spasowany,kręci jak to nówka - b.przyjemnie.Teraz tylko ryby mogą przetestować resztę a z tym to jak znam życie łatwo nie będzie...Z ciekawostek o których być może nie każdy wie ,bo ja takiej informacji nigdzie nie spotkałem, - shimano dorzuca razem z podkładkami zapasową "płetewkę" z tworzywa odpowiedzialną za ten system antysplątaniowy.Taka popierdółka ale pewnie w autoryzowanym serwisie zaśpiewają za to z 3 dychy więc spoko że jest na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł 2804 Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Ktoś już ma FM? Jakieś wrażenia odczucia względem FL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Ktoś już ma FM? Jakieś wrażenia odczucia względem FL?Tęsknota, smutek, ogólne rozbicie. Wszystko masz wyżej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi