Lukas 24 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Czy stradic fm 4000 mocą podoła łowieniu na metode na koszyki 20-30g?Dużo osób łowi ultegrami 4000 i kołowrotki dają radę. Kamil Kwocz ma (miał?) założone Twin Powery Fd a Przemek Solski łowi Stellami od Shimano. Także każdy łowi tym na co ma ochotę.Oprócz Stradica rozważ jeszcze Kołowrotek Daiwa Lexa 4000-5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Używam Stradicow do feederow od czasu CI4+ każdy model się bardzo dobrze sprawdzał. Jak Ci pasuje to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Właśnie o to chodzi żeby kupić jeden i używać do metody bądź spinningu bez kupowania dwóch sztuk. Zastanawiam się jeszcze nad sustain 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Pozatym są takie fajne, lekkie i drogie wędki do feedera teraz uwierz, że aż szkoda psuć taniochą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Sustaina FJ 4k mam też, jak stradic bezproblemowa praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Ten lexa też fajny widze.Coś już się rozjaśnia,dzięki za propozycje coś wybiore,sorry za off bo troche zaśmieciłem wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 A nowa lecę też mam 3000 bez literki czyli body 4k ze szpulą i rotorem od 3k. Podpięte to jest pod kij 9ft do targania kabanów z margin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielTricz Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 Panowie. Czy szpula od poprzedniego stradica będzie pasowała do nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 Tez zaryzykowałem, kupiłem przez neta, Pleciona. Czekam właśnie na FM 2500C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielTricz Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Ja wczoraj odebrałem z pleciony stradica FM C3000. Chodzi pięknie i cichutko. Poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Marcin70, gratuluję że udało ci się dostać dobry egzemplarz i możesz się cieszyć jego użytkowania. Ja takiego szczęścia nie miałem. Felerny kołowrotek został wymieniony i kolejny egzemplarz dotarł do mnie. Podjarany montuję korbkę i ...............? Zapraszam do odsłuchania pracy wymienionego Stradica FM 3000. I co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Przerabiałem to w piątek .Kupiłem w sklepie zakręciłem,muzyka grała nic nie było słychać.Przyjeżdzam podjarany do domu przekręcam do kina,kręcę korba,a tu ten jazgot jak u Ciebie. No tak się wkur....W poniedziałek za telefon do sklepu i reklamacje zgłaszam.Wymienili dziś ,i jest trochę lepiej niż w 1,ale jazgot jeszcze słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Przerabiałem to w piątek .Kupiłem w sklepie zakręciłem,muzyka grała nic nie było słychać.Przyjeżdzam podjarany do domu przekręcam do kina,kręcę korba,a tu ten jazgot jak u Ciebie. No tak się wkur....W poniedziałek za telefon do sklepu i reklamacje zgłaszam.Wymienili dziś ,i jest trochę lepiej niż w 1,ale jazgot jeszcze słychaćCzytając późniejsze posty może faktycznie można było poczekać i może po jakimś czasie wszystko by ustało, no ale z drugiej strony od młynka za nie mała kasę coś należy wymagać. Kupiłem później ultegre i wszystko działa jak powinno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanari Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Cześć, wczoraj otrzymałem nowy FM i podczas kręcenia mam wrażenie że sam bardzo mocno się wyhamowuje. W porównaniu do innych filmów na yt z tym kołowrotkiem mój robi o połowę mniej obrotów i podczas delikatnego pchnięcia rączki zrobi może pół obrotu maks obrót. Dodatkowo podczas pracy delikatnie słychać pracę przekładni. Moje pytanie brzmi czy nowe kołowrotki tak mają i muszą się "dotrzeć" czy jest to wada fabryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Zabawy w rozpędzanie i puszczanie korbki, skończą się uszkodzeniem kołowrotka. Jeśli twoim celem jest łowienie ryb to idź na ryby i nie baw się w testera kołowrotków rodem z YT. Choć ostatnio mamy wysyp podobnych treści, pamiętaj o tym, że nikt nie traktuje tego poważnie, działa to odwrotnie niż się wydaje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanari Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Nie bawiłem się w rozpędzanie i puszczanie korbki. Jedynie chciałem sprawdzić jak płynnie chodzi kołowrotek. Ku mojemu zdziwieniu okazało się że dość szybko hamuje. Nie robiłem tego z uporem maniaka. Chciałem dowiedzieć się tutaj na forum czy to spotykane zjawisko i czy może ktoś też miał taki przypadek. Jeżeli moim celem byłoby tylko łowienie ryb na byle co to mógłbym sobie kupić kołowrotek na bazarze i też mógłbym "iść na ryby". Kwestia taka, że skoro wydałem pieniądze to liczyłem na jakiś efekt którego finalnie moim zdaniem nie otrzymałem. I moje pytanie nadal brzmi czy to normalne u nowych kołowrotków czy może być to jakaś wada fabryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł 2804 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Mam stradica fk i fl i w żadnym czegoś takiego nie było , natomiast dużo osób widzę narzeka teraz na FM , nie wiem czym to jest spowodowane, może jakość wykonania spadła lub miałeś pecha odnośnie tego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Posiadam trzy nowe sztuki FM 4000 i każdy kręci trochę inaczej w fotelu...żaden nie był jeszcze nad wodą...pewnie jak dostaną obciążenia nad wodą to ich praca zdecydowanie się polepszy...kręcenie w domu kołowrotkiem bez obciążenia to tak jakbyś w aucie wrzucił bieg jałowy i piłował silnik ...jaki to ma sens? według mnie żaden...nawiń plecionke/żyłke podczep do wędki idż nad wode i sprawdż ... jeżeli coś po kilku godzinnym rzucaniu będzie cie niepokoić w pracy to masz przecież gwarancje...miałem podobnie ze stradiciem FL ale po kilku wypadach jak dostał obciążenia kreci zdecydowanie lepiej i lżej...taka moja podpowiedż...takie fotelowe kręcenie nie jest adekwatne do tego jak kołowrotek będzie pracował w boju-a do tego jest przecież stworzony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Posiadam trzy nowe sztuki FM 4000 i każdy kręci trochę inaczej w fotelu...żaden nie był jeszcze nad wodą...pewnie jak dostaną obciążenia nad wodą to ich praca zdecydowanie się polepszy...kręcenie w domu kołowrotkiem bez obciążenia to tak jakbyś w aucie wrzucił bieg jałowy i piłował silnik ...jaki to ma sens? według mnie żaden...nawiń plecionke/żyłke podczep do wędki idż nad wode i sprawdż ... jeżeli coś po kilku godzinnym rzucaniu będzie cie niepokoić w pracy to masz przecież gwarancje...miałem podobnie ze stradiciem FL ale po kilku wypadach jak dostał obciążenia kreci zdecydowanie lepiej i lżej...taka moja podpowiedż...takie fotelowe kręcenie nie jest adekwatne do tego jak kołowrotek będzie pracował w boju-a do tego jest przecież stworzony Idealnie w punkt :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Nie kombinować tylko łowić to smar daje takie objawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanari Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Mądrze to brzmi tylko też co to za obciążenie 5g? Aż tak to cos zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Jak połowisz z pół sezonu docenisz go ze chodzi leciutko nie czuć zębów na mikro modułach itd przerabiałem to kilka ładnych razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanari Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Właśnie póki co nie chodzi leciutko stąd moje obawy. Może macie racje, że "mu przejdzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Właśnie póki co nie chodzi leciutko stąd moje obawy. Może macie racje, że "mu przejdzie".Przejdzie. Jakie masz przełożenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi