rej Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam,noszę się z zamiarem kupna pokrowca na 2 wędki uzbrojone.Wedki to dwu składy,długość transportowa wędzisk to max 120cm.Czy moglibyście polecić jakiś pokrowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam,noszę się z zamiarem kupna pokrowca na 2 wędki uzbrojone.Wedki to dwu składy,długość transportowa wędzisk to max 120cm.Czy moglibyście polecić jakiś pokrowiec?Sam szukam czegoś takiego, do jazdy na rowerze, ale na 1 kij, żeby było kompaktowo na maxa, dotąd musiałem wozić dodatkowo sztycę od podbieraka w pokrowcu dla usztywnienia całości na wypadek zahaczenia o coś. Ale by mi się przydał pokrowiec 115-125cm usztywniany, nawet na 1 wędkę, więc jak ktoś znajdzie fajną i kompaktową/krótką opcję na 1 kij, to proszę o info. Chyba najgorsza rzecz przy jeżdżeniu ze sprzętem to konieczność składania i rozkładania. No ale, tego się chyba nie przeskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam,noszę się z zamiarem kupna pokrowca na 2 wędki uzbrojone.Wedki to dwu składy,długość transportowa wędzisk to max 120cm.Czy moglibyście polecić jakiś pokrowiec?Jestem świeżo po zakupie pokrowca, w zasadzie miałem podobne potrzeby jak ty, potrzebowałem czegoś na kije 2-2,40m, zastanawiałem się nad jakimiś szmaciakami za parędziesiąt złotych. Finalnie wziąłem dwukomorową tubę jaxona, 130cm. Po zaciągnięciu zamka robi się sztywna tuba, dwie wędki z kołowrotkami wejdą i jeszcze zostanie miejsce na jakieś nieuzbrojone kije. W środku rzepy do trzymania wędzisk. Przedzielająca komora, dość gruba, z jakąś pianką. Jakość rewelacja jak za te cenę. Tego samego dnia kupiłem drugi taki sam. Cena 110-150zł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Jestem świeżo po zakupie pokrowca, w zasadzie miałem podobne potrzeby jak ty, potrzebowałem czegoś na kije 2-2,40m, zastanawiałem się nad jakimiś szmaciakami za parędziesiąt złotych. Finalnie wziąłem dwukomorową tubę jaxona, 130cm. Po zaciągnięciu zamka robi się sztywna tuba, dwie wędki z kołowrotkami wejdą i jeszcze zostanie miejsce na jakieś nieuzbrojone kije. W środku rzepy do trzymania wędzisk. Przedzielająca komora, dość gruba, z jakąś pianką. Jakość rewelacja jak za te cenę. Tego samego dnia kupiłem drugi taki sam. Cena 110-150zł IMG_3340.jpegMożesz podesłać link?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 https://www.wedkarski.com/pokrowce-torby/28908-pokrowiec-tuba-x-team-jaxon.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Westin miał w ofercie takie usztywniane pokrowce . Mam jeden ,jeszcze ten bordowo-brązowy ,bo teraz chyba tylko szare robią. Zaletą jest to ,że po rozsunięciu suwaka do końca można pokrowiec "zrolować" i np. włożyć do sakwy rowerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Westin miał w ofercie takie usztywniane pokrowce . Mam jeden ,jeszcze ten bordowo-brązowy ,bo teraz chyba tylko szare robią. Zaletą jest to ,że po rozsunięciu suwaka do końca można pokrowiec "zrolować" i np. włożyć do sakwy rowerowej.Tak, natomiast zdaje się, że jest sporo mniejszy i nie ma dwóch komór tylko jedną. Co jest dużym minusem, bo kołowrotki i wędki będą się o siebie obijać. Ma rzepy do mocowania wędek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Tak, natomiast zdaje się, że jest sporo mniejszy i nie ma dwóch komór tylko jedną. Co jest dużym minusem, bo kołowrotki i wędki będą się o siebie obijać. Ma rzepy do mocowania wędek? Nie ma rzepów. Jeśli woziłem dwa zestawy : spining i cast - wtedy casta wkładałem w pokrowiec dla spokoju ducha . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Jestem świeżo po zakupie pokrowca, w zasadzie miałem podobne potrzeby jak ty, potrzebowałem czegoś na kije 2-2,40m, zastanawiałem się nad jakimiś szmaciakami za parędziesiąt złotych. Finalnie wziąłem dwukomorową tubę jaxona, 130cm. Po zaciągnięciu zamka robi się sztywna tuba, dwie wędki z kołowrotkami wejdą i jeszcze zostanie miejsce na jakieś nieuzbrojone kije. W środku rzepy do trzymania wędzisk. Przedzielająca komora, dość gruba, z jakąś pianką. Jakość rewelacja jak za te cenę. Tego samego dnia kupiłem drugi taki sam. Cena 110-150zł IMG_3340.jpegA co powoduje usztywnienie tego pokrowca-tzn. jaki materiał usztywnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 (edytowane) Możesz wrzucić fotkę jak ten pokrowiec wewnątrz wygląda ? Edytowane 12 Lipca 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Górne rzepy Kieszenie na dolniki Te pokrowce również można zwinąć w rulon (oczywiście rozpięte), wiec mogą przyjść w paczkomacie a materiał z którego sa wykonane to zapewne dość elastyczne PCV 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Szkoda że tylko ten kolor, ale mimo wszystko chyba kupię i przetestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Byle zamki były w porządku, kolor można przebolećpozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 A może takihttps://allegro.pl/oferta/sztywny-pokrowiec-fox-rage-double-camo-voyager-130-12810193345jak ktoś ma to może napisać coś więcej o nim? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 15 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 Używam takiego foxa do przewożenia wędek w samochodzie. Generalnie jestem zadowolony.Spód usztywniony plastikiem, solidne zamki. Jak masz jakieś pytania to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 15 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 Używam takiego foxa do przewożenia wędek w samochodzie. Generalnie jestem zadowolony.Spód usztywniony plastikiem, solidne zamki. Jak masz jakieś pytania to pisz.zależy mi żeby wędki podczas transportu były dobrze zabezpieczone-czy ten pokrowiec jest na tyle sztywny by dobrze ochronić wędki i czy jest możliwość regulacji mocowania dolnika wędki-tak ażeby kołowrotki nie nachodziły na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 (edytowane) zależy mi żeby wędki podczas transportu były dobrze zabezpieczone-czy ten pokrowiec jest na tyle sztywny by dobrze ochronić wędki i czy jest możliwość regulacji mocowania dolnika wędki-tak ażeby kołowrotki nie nachodziły na siebieTutaj może coś zobaczysz. Jak dla mnie za mało "sztywny". https://youtube.com/shorts/m14IsBkNjLM?feature=share4 Edytowane 16 Lipca 2023 przez neronhell 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasazer Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Jeśli chodzi o sztywnośc to jest taki jak w linku. Dobrze zabezpiecza przed obiciem w samochodzie, na pewno nie zabezpieczy przed zgniecieniem.... Jeśli wędzisko nie jest na maksymalną dlugiśc pokrowca to da się wyregulować tak aby kolowrotki nie były na tej samej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 16 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Jeśli chodzi o sztywnośc to jest taki jak w linku. Dobrze zabezpiecza przed obiciem w samochodzie, na pewno nie zabezpieczy przed zgniecieniem.... Jeśli wędzisko nie jest na maksymalną dlugiśc pokrowca to da się wyregulować tak aby kolowrotki nie były na tej samej wysokości.Ok- dziękuję-o taką konkretną odpowiedź mi chodziło.Najchętniej kupiłbym pokrowiec na wędki uzbrojone który to zabezpieczyłby wędki przed zgnieceniem ,tylko czy takie w ogóle są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Kiedyś bodajże Konger miał pokrowce tzw Hardcase. Solidne wykonanie i estetyczne. Czasami w kołowrotkach warto było zdjąć jednak korbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Ok- dziękuję-o taką konkretną odpowiedź mi chodziło.Najchętniej kupiłbym pokrowiec na wędki uzbrojone który to zabezpieczyłby wędki przed zgnieceniem ,tylko czy takie w ogóle są ?Np. Ten jaxona który podsyłałem wyżej. To jest pokrowco - tuba. O ile nie zrzucisz na to ciężarka 10kg z kilku metrów, to raczej marna szansa, że coś się może wydarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Mam tego w/w Jaxona. Potwierdzam - jest solidny. Może być problem jak np. Z całym impetem usiądzie się na nim. Typowe „transportowe” usterki raczej ochroni.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 26 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Dotarł do mnie Jaxon- jak dla mnie,za tą cenę rzeczywiście warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) A ja z ciekawości zamówiłem ten usztywniany pokrowiec Westina, tylko i wyłącznie dlatego, że potrzebowałem jeszcze czegoś mniejszego niż Jaxon.Jak ktoś się zastanawia to Jaxon jest sztywniejszy, lepiej wykonany, pojemniejszy i tańszy. Edytowane 26 Lipca 2023 przez GroPerch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 28 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 dodam tylko że fajne w pokrowcu Jaxona że można go zwinąć w rulon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi