PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Witam! Jak w tytule - idąc na skróty zadaje pytanie na forum: jaki polecacie dobry kij 270/300cm do max 25/30g (może być i mniej) szybki, podczas prowadzenie przynęty pracuje szczytówka a podczas holu najlepiej żeby w parabolę przechodził... Chodzi mi praktycznie o konkretny model w dobrej cenie. Ma służyć wszechstronnie do połowu sandacza, okonia, szczupaka... Jakie polecacie? Edytowane 24 Października 2012 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jak wykreslisz okonia to mars cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Widziałe na alle... jeden z modeli 300cm do 10g w fuji cały, węgiel za dobra cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 10-60g w realuja bym 270 brał, 3m o ile pamietam już trochę na pysk leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 tak jak kuba pisze. Niesamowita katapulta za niesamowicie rozsadne pieniądze. Wszystkie opisy na tych kijach są z czapy. kijki obsluguja zakres 10-60 ze szczegolnym naciskiej na 15-50 - to co ten kij potrafi zadziwnia najwiekszych przeciwników "chrustów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Zanim zadałem to pytanie miałem nauwadze ten sprzęt. Jeszcse pytanko - gdzie znajde poszczególne modele tej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 http://www.zlotarybka.com.pl/szukaj-o_s_0_1.html http://allegro.pl/my_page.php?uid=18468359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 i jeszcze to:http://www.fishingmegastore.com/savage-gear-parabellum-9ft6-trigger-spinning-rod~8492.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jedynie modele 270/300cm od 3-10g - nie za delikutaśne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 nie czytasz uwaznie opis na tych kijach sa z czapy wziete. wszystkie mars casty maja taki opis - pewnie jakiś chinczyk akurat takie naklejki mial pod reka... nie zmienia to faktu ze kije oblsuguja to co jest napisane powyzej... nie patrz na opis - wierz PRAKTYKOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 A najbardziej komfortowo w jakiej gramaturze kijek sie czuje i wędkarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 10 gram rzuca... ale katapultuje za horyzont 15-50/60 ja w ramach testu rzucalem nawet 80g ale kij juz wyraznie siadal i trzeba bylo ostrozniej rzucac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Nie wiem jak z dostępnością,ale HM 62 model Pike uzbrojony castowo jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Jeżeli chodzi Sportfish Marc Casta - to ostatecznie na jaką długość postawić 270/300cm? Będzie to łowienei z brzegu głównie tym kijem, sandacz, szczupak... Edytowane 24 Października 2012 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 A coś z Fenwick, St. Croix - od 270cm polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 niedawno dzerwys mial do sprzedania fajny patyk - ale nie wiem czy jeszcze aktualne... co do marsa... ja mam 3m kuba ma 2,7 jeden i drugi zadowolony... kwestia tego co lubisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ostatnio łowiłem na Narwi nowo zakupionym Fenwickiem HMXT 86MH-2-F. Kupiłem w Cent. Wędkarstwa w Wawie w dobrej promocji (15%) Świetne przenoszenie kontaktów przynęty z dnem (i niestety tylko z jednym niewielkim "szczypakiem") Dobrze wyważony, nie męczy ręki przy swojej mocy ( ma to dla mnie znaczenie bo do siłaczy nie należę) a cena jak za Dragona (które zresztą bardzo lubię) Kiedyś szukając UL pojechałem kupić Marc Casta i oczywiście nie kupiłem bo opis i real to dwie bajki (a teraz żałuję). Potwierdzam-2,7 mocny dynamiczny fajnie wykonany za podejrzanie małe pieniądzeBOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Jeśli chcesz coś lżejszego niż Mars Cast to pozostaje Ci St. Croix Wild River. Ludzie polecają, sam się przymierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Witam mam na zbyciu w b. dobrej cenie casta o dł. 2,6 i c.w do 21 gr. Fantastyczny kijek, którym łowiłem na Wiśle.Powód sprzedaży; casta traktowałem jako ciekawostkę, alternatywną metodą połowu na sztuczne wabie.Choć jest to metoda fajna i w niektórych metodach niezastąpiona, to jednak pozostaję przy maszynach staloszpulowych.Jeśli jesteś zainteresowany, to daj info na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) St. Croix Wild River 2013 - zwłąszcza te są fajne, na prawdę... Prosiłbym jeszcze o jakieś propozycję kijków tego typu Edytowane 25 Października 2012 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Na rynku polskim nie masz specjalnego wyboru. Kije Salmon/Stealhead to zazwyczaj procent oferty kijów castingowych. Zostaje Ci praktycznie STC Wild RIver i Triumph albo coś zbudować dla siebie. Batson ma fajne blanki 8 i 9 stóp w rozsądnych pieniądzach. Podpytaj Kubę, łowiłem jego "wrednym sandaczoj...cą" na Batsonie i robił bardzo pozytywne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Ponawiam wątek w pomocy w doborze casta ok 270cm, max do 25/30 może być i 21, blank smukły, szybki i sztywny (podczas prowadzenia przynęty żeby pracował szczyt kija a nie do połowy a podczas walki niech pracuje z głębokim ugięciem) - bardzo mi odpowiada GuideSelect BanditCast, którego posiadam i tego typu kija szukam o podobnych właściwościach tylko może być cw nawet do ok 20g 270cm - jeżeli niczego nie znajdę to pomyślę nad kijem z pracowni ale puki co... http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wedki-wedziska/wedziska-castingowe - może coś z tego, myślę nad - http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wedki-wedziska/wedziska-castingowe/st.croix-wild-river Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 To chodzi Ci o niedrogi kij castingowy , czy długi kij , bez cenowego ograniczenia ? Wybór wbrew opiniom niektórych , wybór jest w tej materii ogromny . Wszystkie markowe firmy oferują poszukującym całą gamę możliwości . Mniej markowe brandy , albo lokalni gwiazdorzy - również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Do ok 1000zł im mniej wiadomo tym lepiej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J_J Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi