rower26 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Varivas niebieski lub zielony....Popieram. Dokładasz "pińć złociszy" i masz 150 metrów bardzo miękkiego (jak na 4 sploty) Varivasa High Grade PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Za 90 jest chyba avani o ile dobrze pamiętam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dzięki za szybką odpowiedź, faktycznie cenowo nie wygląda najgorzej, zlazłem coś takiego:http://allegro.pl/plecionka-varivas-high-grade-pe-1-5-21-4lb-150m-i5194838057.html Tylko pytanie, bo z kolorem niebieskim nie miałem doświadczenia, jak wygląda na wodzie? Nie ukrywam, że połowę brań obserwuję na pletce. Chyba, że ten avani zielony, chociaż nie wiem, czy nie jest trochę za ciemny ten zielony, ale może zdjęcia to źle oddają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A po kiego szukać na alledrogo jak na forum masz dobry towar w dobrej cenie http://jerkbait.pl/topic/25848-power-pro-stren-sonic-braid-tanie-echa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dzięki za szybką odpowiedź, faktycznie cenowo nie wygląda najgorzej, zlazłem coś takiego:http://allegro.pl/plecionka-varivas-high-grade-pe-1-5-21-4lb-150m-i5194838057.html Tylko pytanie, bo z kolorem niebieskim nie miałem doświadczenia, jak wygląda na wodzie? Nie ukrywam, że połowę brań obserwuję na pletce. Chyba, że ten avani zielony, chociaż nie wiem, czy nie jest trochę za ciemny ten zielony, ale może zdjęcia to źle oddająPowiem szczerze iż mam -1,5 na każdym oku i łowię bez okularów. Jak dla mnie to niebieski varivas i fluo (np daiwa której również używam) nie różnią się znacząco na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) To nie jest giełda. Edytowane 20 Maja 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Czyli ostateczny wybór między: Power Pro 20 lbs yellowPower Pro S8 Slick 20 lbs ( ktoś może napisać jakie są różnice?)Varivas niebieski 21,4 lbs Kojarzycie która z nich optymalnie trzyma średnice ( nie jest przegrubiona) i która nie jest za głośna (przelotki) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Co znaczy nie jest przegrubiona ?? Przecież podana jest moc a nie średnica i tym się trzeba kierować. Mam varivas ... względnie cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 No tak racja, aczkolwiek nieraz różncię w grubości pletek opisanych np. jako 20 lbs czuć w palcach, a wiadomo że każdy woli tę ,,cieńszą'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Power Pro S8 Slick 20LB optycznie ma taką grubość jak Sufix 832 Advanced Superline 30LB, używam obecnie obu plecionek.Jeżeli potrzebujesz z wytrzymałością 20LB to polecam Ci Sufixa 832, nie jest przegrubiona i jest cicha (przelotki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Power Pro S8 Slick 20LB optycznie ma taką grubość jak Sufix 832 Advanced Superline 30LB, używam obecnie obu plecionek.Jeżeli potrzebujesz z wytrzymałością 20LB to polecam Ci Sufixa 832, nie jest przegrubiona i jest cicha (przelotki).Co znaczy nie jest przegrubiona ?? Przecież podana jest moc a nie średnica i tym się trzeba kierować. Mam varivas ... względnie cichyWitam , nowego kolegę tak czasem dobrze jest przeczytać choćby kilka postów kolego HIFI, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Po dluzszej przygodzie z Varivas Avani podczas lowienia pstrazkow (z przyponem oczywiscie) przeszedlem na Duel X8 szara i jestem bardzo zadowolony z tej zmiany. Duzo wolniej sie zuzywa ta linka w porownaniu z seledynowym Varivasem. Cicha jest. Rzuty jak Varivasem. A trwalosc wieksza niz Avani... Taka polecam (a mi polecil ja @mario) : http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/18174/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Ja teraz mam na testach super trout Varivas .... zobaczymy co to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Super trout jest fajny. łowilem nim w zeszlym sezonie. Ma jedną wadę. Jest bardzo delikatny. Teraz używam YGK. W mojej opinii robią lepsze plecionki od varivasa. Do tego cześć powlekana jest specjalnym poliamidem co znacznie zwiększa wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Słyszałem podobne opinie ... ale cóż .. przekonam się na leśnej skórze niebawem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 przekonam się na leśnej skórze niebawemTomasz, chyba coś wczoraj wieczorem tankowałeś hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Miał może ktoś styczność z plecionkami Sufix Nano Braid 0,04 i Savage Gear Finezze HD4 Braid 0,06 ,bo tutaj gdzie mieszkam,to jedyne tak cienkie plecionki na rynku. Edytowane 29 Maja 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 To może odgrzejemy kotlet, chcę kupić coś innego niż żyłka, czyli padnie na nanofil albo plecionkę, będzie to pierwsza tego typu linka na moim lekkim zestawie, więc w którą strone się kierować, Berkley, Sufix, SpiderWire, Stren??? Dodam tylko że ryba za którą chodzę to okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 To może odgrzejemy kotlet, chcę kupić coś innego niż żyłka, czyli padnie na nanofil albo plecionkę, będzie to pierwsza tego typu linka na moim lekkim zestawie, więc w którą strone się kierować, Berkley, Sufix, SpiderWire, Stren??? Dodam tylko że ryba za którą chodzę to okoń.Kieruj się w stronę Japończyków. Do delikatnego łowienia są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 To może odgrzejemy kotlet, chcę kupić coś innego niż żyłka, czyli padnie na nanofil albo plecionkę, będzie to pierwsza tego typu linka na moim lekkim zestawie, więc w którą strone się kierować, Berkley, Sufix, SpiderWire, Stren??? Dodam tylko że ryba za którą chodzę to okoń.Tutaj sobie poczytaj czego używają inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkazne1 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Nanofil sobie daruj. Tak jak kolega wyżej polecam japonczyki. YGK i klony ( POWER EYE, DAIWA, PONTOON21) cenie wyżej niż varivasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 30 Lipca 2015 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Mz ygk (mialem g soul czy jakos tak) to taka sama kupa jak varivas super pe i dragon jakis 8x, ktorego uzywal kumpel. Traca kolory po kilku h lowienia a wytrzymalosc po kilku dniach. Co mi z tego ze ciche i miekkie? Sent from my SM-N910F using Tapatalk Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 a ja może nie oryginalny ale polecam shiro mistralla mam ją już 3 rok jest miękka nie szumi na przelotkach nie strzępi się i jest wytrzymała jak na węzłach tak i jak na odcinku. moja ma 0.17 i 0.23 no jak ktoś patrzy na cenę to jest przyzwoita a odcinki są 135 i 200m:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Czy któś używa/używał tych plecionek? http://predator-fishing.pl/plecionki-phoenix-pro-hunter-c-278_282_414.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi