Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybys wyczaił plecionkę Phoenix Tutorial 8x to byś był bardzo zadowolony. Ja osobiście nie uzywałem lepszej plecionki fluo na sandacze. Ciasny splot, w ogóle nie strzępiąca sie i bardzo wytrzymała, 0,14 13,5 kg. Problem w tym, ze jest bardzo trudno dostępna, na dzień dzisiejszy chyba w Polsce nikt jej nie ma, jednak liczę na to, ze pewnego dnia pojawi sie na alledrogo. Cena 90 zł, wiec tez spoko

• Like 1

Gdybys wyczaił plecionkę Phoenix Tutorial 8x to byś był bardzo zadowolony. Ja osobiście nie uzywałem lepszej plecionki fluo na sandacze. Ciasny splot, w ogóle nie strzępiąca sie i bardzo wytrzymała, 0,14 13,5 kg. Problem w tym, ze jest bardzo trudno dostępna, na dzień dzisiejszy chyba w Polsce nikt jej nie ma, jednak liczę na to, ze pewnego dnia pojawi sie na alledrogo. Cena 90 zł, wiec tez spoko

Po co kolego powielac takie glupoty opisu producenta o wytrzymalosci 13,5kg.Napisales ,ze dla Ciebie dobra ,wytrzymala,nie strzepi sie i wystarczy. No chyba , ze sprawdzales podana moc,ale wtedy nie wierze ,ze jest to grubosc 0,14. W ogole z opisu to plecionki dostepne u nas sa najciensze i najmocniejsze na swiecie ;)

Po co kolego powielac takie glupoty opisu producenta o wytrzymalosci 13,5kg.Napisales ,ze dla Ciebie dobra ,wytrzymala,nie strzepi sie i wystarczy. No chyba , ze sprawdzales podana moc,ale wtedy nie wierze ,ze jest to grubosc 0,14. W ogole z opisu to plecionki dostepne u nas sa najciensze i najmocniejsze na swiecie ;)

Nie sprawdzałem dokładnie podanej mocy, ale byłem zszokowany wytrzymałością tej linki...

A to, że podałem jej parametry producenta to chyba normalne, bo wydaje mi się przynajmniej, że warto podać np. średnicę, żeby nie było, że mówię tu o jakiejś lince do prania 0,50 mm :)

Posiadalem ww. plecionkę w wersji x4 , zostawiłem ją nad wodą 1szego dnia, 4 brody + pęknięcie w połowie długości rewelka. Nie wiem jak z wersją x8 ale po przesiadce na dragonowską maximę wszystkie problemy znikły , dobry zasięg , dobra moc , i nie traci na wartości nawet po roku intensywnego łowienia. 

Mówicie o Phoenix x8 w takim czarnym opakowaniu i wersji 4 w ciemno- zielonym opakowaniu?

Tak, w tym ciemnym opakowaniu.

A czy ktoś z Was użytkował pletke Ultra 8x Nano? Kupiłem kilka dni temu 0,12. Podobno wyjeżdża z fabryki Momoi, a właśnie chciałem kupić Ryujin tylko nie mieli na stanie i wziąłem Dragona... Jeśli tak to jak sie sprawuje??

Czekam wlasnie na Daiwa Morethan 12 splotowa mam nadzieje ze sie sprawdzi??? Moze ktos uzywa i chcialby sie podzielic doswiadczeniami??? Bylbym wdzieczny.Pozdrawiam Kamil

U mnie czeka na letnie bolenie i kolegow boleni .

Takze jeszcze nie testowalem.

Na sucho wrazenie robi lepsze niz niezle :)

Mam PE 1.2.

• Like 1