Grzegorz B. Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Miałem jak pamiętam wersję 4lb. Nie polecam, typowa tasiemka. 10lb najpewniej też będzie taśmą. Aż byłem zaskoczony, że producent znakomitej Sonic Braid wypuszcza coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Było o tej plecione, właśnie w tym wątku , sztywna, płaska i gruba , mocno nawoskowana łatwo się strzępi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Nie wiem czy nie przegapilem w wątku czy tez nie ma informacji nt różowej plecionki Sufix, 8 splotowej. Ktos, cos? Jak ona sie ma do Power pro? Jak z widocznoscia nad woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Nie wiem czy nie przegapilem w wątku czy tez nie ma informacji nt różowej plecionki Sufix, 8 splotowej. Ktos, cos? Jak ona sie ma do Power pro? Jak z widocznoscia nad woda?Przyjacielu warto poczytać wątek MIKADO NIHONTO BRAIND tam znajdziesz informację o różnych plecionkach???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Niestety nie znajde tam interesujacych informacji bo mieszkam za granica i musze wybierac to co tu jest dostepne. Ps watek o octa braid przeczytalem i w zasadzie mam podobne zdanie co godski. Moje pytanie o różowego Sufixa zostaje nadal aktualne. Edytowane 25 Lipca 2016 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Niestety nie znajde tam interesujacych informacji bo mieszkam za granica i musze wybierac to co tu jest dostepne. Ps watek o octa braid przeczytalem i w zasadzie mam podobne zdanie co godski. Moje pytanie o różowego Sufixa zostaje nadal aktualne.A jakie jest twoje zdanie?kolega Godski odkrył istnienie tej plecionki.JERKBAJT kopalnia wiedzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy Ktos uzywal ?. Jaka jest ?.Dziekuje, Leslaw. Bardzo fajny i rzeczowy test plecionki: polecam obejrzeć każdemu i potem się zastanowić czy jednak nie dodać tych 15-20zł do czegoś lepszego. Niedawno wróciłem z wyjazdu na północ norwegi podczas którego miałem sposobność używać tej plecionki w wersji multicolor 0,35mm.Plecionka nawinięta na Okume Soltera podczepioną pod wędkę Savage gear 70lb, plecionka mimo obcowania z niezłą solanką nie straciła szybko koloru, jak pada w tym teście, nie postrzępiła się też o kamienie wśród których łowiłem. Co do mocy to mimo kilkukrotnego siłowania się z zaczepami ( bez żadnej taryfy ulgowej ) to żadnej przynęty nie straciłem, mimo że w identycznych warunkach koledzy potracili swoje przynęty.Co do mocy to skonfrontowałem zestaw z dorszami ok 10+ i Halibutem 120cm waga sporo ponad 20 kg i plecionka zdała egzamin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Piotrze, nic dziwnego, przy tej grubości linki mógłbyś wyholować K-278 Komsomolec... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 no patrz a pisali że badziew , ja mam 0,10 i 0,16 i złego słowa o niej na razie nie powiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Witam , ja właśnie zakupiłem Daiwę 20 i 16 w kolorze limonki - na razie co mogę powiedzieć to średnica bardzo mnie zaskoczyła plećki dużo cieńsze niż u konkurencji... dam znać po kilku łowieniach co się z nią dzieje.ZIKU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Na innym Forum ukazała się opinia o Magnum 4X. Ciekawa, ale DRAGON nie chwali się, że to "made in Japan", więc pewnie "made in MŻR". Trzeba podchodzić do niej z dystansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Piotrze, nic dziwnego, przy tej grubości linki mógłbyś wyholować K-278 Komsomolec... Niekoniecznie na to się nastawiałem ale pewnie bym chwilę poholował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pansum Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) ja jakoś do dragona nie jestem przekonany, próbowałem dać mu szasne, nadaremne. Chyba nie chcę testować znów. Edytowane 29 Lipca 2016 przez Pansum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pansum Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Witam , ja właśnie zakupiłem Daiwę 20 i 16 w kolorze limonki - na razie co mogę powiedzieć to średnica bardzo mnie zaskoczyła plećki dużo cieńsze niż u konkurencji... dam znać po kilku łowieniach co się z nią dzieje.ZIKU8 splotową? Cienkie może i tak ale problematyczna, mnie się skręcała, ojcu tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Rolki czyste i nasmarowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ostatnio przesłał mi kolega sprzedający testowy kawałek plecionki Pee Wee WX4 PE 0,8 o nominalnej wytrzymałości 4,5 kg a wytrzymała 5 kg ???? jest naprawdę cienka , od WX8 zdecydowanie mniej śliska , gładka i miękka, ale moim zdaniem naprawdę godna polecenia. Te WX8 które już używam zdecydowanie lepiej trzymają parametry niż tournament daiwy czy avani See Bass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ostatnio przesłał mi kolega sprzedający testowy kawałek plecionki Pee Wee WX4 PE 0,8 o nominalnej wytrzymałości 4,5 kg a wytrzymała 5 kg jest naprawdę cienka , od WX8 zdecydowanie mniej śliska , gładka i miękka, ale moim zdaniem naprawdę godna polecenia. Te WX8 które już używam zdecydowanie lepiej trzymają parametry niż tournament daiwy czy avani See BassTak się podpytam. Te 5 kg było liniowo czy na węźle-jeśli tak to jakim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Jak zwykle agrafka bezwęzłowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Jak zwykle agrafka bezwęzłowaPodziękował Czyli też wiązanie jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Używam Mikado Octa Braid 0.14 szybko schodzi kolor. Szybko się sciera na kamieniach,Trochę żałuję że kupiłem 300m teraz myślę że wybrał bym 0.18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 W wątku sprzedaży padła prośba o porównanie Pee Wee do Varivasa . Pee Wee WX4 0,8 PE jest zdecydowanie grubsza i sztywniejsza niż Avani See Bass 1,0 PE, nie ma tak śliskiej powierzchni, ale jest zdecydowanie bardziej okrągła, czego nie można powiedzieć o Pee Wee WX8 0,8 PE, która z kolei jest cieńsza , gładsza, bardziej śliska i mniej tasiemkowa niż wspomniany Varivas Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Niestety nie znajde tam interesujacych informacji bo mieszkam za granica i musze wybierac to co tu jest dostepne.Ps watek o octa braid przeczytalem i w zasadzie mam podobne zdanie co godski. Moje pytanie o różowego Sufixa zostaje nadal aktualne.Różowego Sufixa Super 8 i jego cieńszą wersję czyli Nano Braid,używam od 2 sezonów...i mam takie spostrzeżenia:- miękkością ''bije'' wszystkie linki jakich do tej pory używałem (Daiwa,Berkley,PP,Stren,Tuf-Line),jest dosłownie ''lejąca'' się jak nitka do szycia .- wyraźnie cieńsza od konkurencji w tych samych papierkowych parametrach,lekko tasiemkowata przy malutkich średnicach,splot gęsty i ciasny.- kolor oczywiście ''schodzi'',ale dosyć wolno i po 1 miesiącu użytkowania jest o 1-1,5 tonu jaśniejszy i tak zostaje po długim (sezonowym ) użytkowaniu.- wytrzymałość na zadowalającym poziomie w granicach 90% tego co ma zadeklarowane,nie ''strzela'' gdzie popadnie,zawsze puszcza na węźle.- sam kolor dość wygodny w ''obserwowaniu'' chociaż nie aż tak jak ''oczojebne'' żółte czy zielone kolory,ale na plus to,że wyraźnie mniej ''przeszkadza'' rybom w dobieraniu się do przynęty.- na koniec dość średnio nadaje się na mocno kamieniste miejscówki,jeśli łowimy bez dość długiego przyponu strzałowego (FC lub Nylon) Linek tych używam,używałem zarówno na stałoszpulowcach i multipikatorach...przy stałej szpuli jej miękkość przy dość dużym wietrze może być troszkę problematyczna,lubią się robić mikro pętelki (wrażliwość na skręcanie),które owocują ucinaniem nie rozwiązywalnych węzłów...przy multipikatorze jest dużo lepiej i nawet jeśli zrobimy dość grube ''gniazdo'' z rozplątaniem nie ma problemów. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Byłem wczoraj na Narwi. Na kołowrotku nawinięta Power Pro 0,16. Trzy zaczepienia za podwodną roślinność i trzy strzały plecionki. Kolega łowił na żyłkę 0,26 - 0,28 i bez problemu przynęty uwalniał. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez leszczynski.bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Byłem wczoraj na Narwi. Na kołowrotku nawinięta Power Pro 0,16. Trzy zaczepienia za podwodną roślinność i trzy strzały plecionki. Kolega łowił na żyłkę 0,26 - 0,28 i bez problemu przynęty uwalniał.Może jakąś starą zleżałą kupiłeś, mam pp tyle że 8 slick hi-vis yellow i raz jedyny kiedy strzeliła to na węźle i z mojej winy a zdarzyło mi się na niej wyrwać trzcinę z korzeniami z dna stawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Może jakąś starą zleżałą kupiłeś, mam pp tyle że 8 slick hi-vis yellow i raz jedyny kiedy strzeliła to na węźle i z mojej winy a zdarzyło mi się na niej wyrwać trzcinę z korzeniami z dna stawu.Nie mam pojęcia. Plecionka kupiona jakieś 2 miesiące temu w sklepie. Nawinięta jest na Zaubera. Nie wiem dlaczego ale wydawała mi się dziwnie skręcona. Po pierwszym strzale odciąłem chyba ze 20m ,ale nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi