Alexspin Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Koledzy, kupiłem plecionkę MOMOI Jig Line o deklarowanej średnicy 0,14mm, wczoraj porównując ją z Fishmakerem DRAGONA o tym samym przekroju odniosłem wrażenie, że Jig Line jest co najmniej o numer grubsza. Czy z Waszego doświadczenia faktycznie Jig Line może być aż tak przegrubiona, czy to wynik błędu pakowacza? Zaznaczam że kupowałem w renomowanym dobrym sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Qrcze, nikt nie używa tej plecionki? Kiedyś Takumi była dość popularna i chwalona a podobno JigLine to jej unowocześniona wersja. Jeśli unowocześnienie polegało na powiększeniu grubości, to znaczy że MOMOI schodzi na psy. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ars25 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Qrcze, nikt nie używa tej plecionki? Kiedyś Takumi była dość popularna i chwalona a podobno JigLine to jej unowocześniona wersja. Jeśli unowocześnienie polegało na powiększeniu grubości, to znaczy że MOMOI schodzi na psy. witaj,mam dwie plecionki z tej serii 0,12 i 0,20 - potwierdzam, że w odniesieniu do innych plecionek są grubsze, zaobserwowałem natomiast że 0,20 jest jakby bardziej miękka, ale mimo to nie jak dla mnie słabo schodzi z kołowrotka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (...) słabo schodzi z kołowrotka.... Właśnie tego się obawiam, chcę ją użyć do multika i boję się, że będzie tworzyć gniazda, ale spróbuję. Szykuję sprzęt na zawody i muszę mieć niezawodny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Każdą plecionkę kupuję " na oko ". Sugerowanie się deklarowanymi grubościami nie ma sensu gdyż w obrębie nawet jednej marki to się często nie potwierdza. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Koledzy, kupiłem plecionkę MOMOI Jig Line o deklarowanej średnicy 0,14mm, wczoraj porównując ją z Fishmakerem DRAGONA o tym samym przekroju odniosłem wrażenie, że Jig Line jest co najmniej o numer grubsza. Czy z Waszego doświadczenia faktycznie Jig Line może być aż tak przegrubiona, czy to wynik błędu pakowacza? Zaznaczam że kupowałem w renomowanym dobrym sklepie stacjonarnym.Jig Line? A przecież chciałeś MX8... Swoją drogą skąd dorwałeś taką rzadkość? Ja już kupę czasu jej nie widziałem na polskim rynku. Jedynie w paru sklepach na wschodzie Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) To jest Jig Line MX8 PSTomku, napisałem do Ciebie PW na "Tubie". Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 http://allegro.pl/12-splotowa-plecionka-daiwa-morethan-0-10-300m-i6884057279.html już jest ktoś chętny wypróbować i podzielić się wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 http://allegro.pl/12-splotowa-plecionka-daiwa-morethan-0-10-300m-i6884057279.html już jest ktoś chętny wypróbować i podzielić się wrażeniami? Chyba się zgubiłem... Co w tej ofercie jest zaskakującego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 to że to plecionka 12-splotowa ale cena kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 to że to plecionka 12-splotowa ale cena kosmos Czyli to Ty się zgubiłeś :-)Dwunastki są na rynku chyba od 2015 roku jakoś od wakacji ;-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 może tak może nie jakoś nikt się nie chwalił na forum że testował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 może tak może nie jakoś nikt się nie chwalił na forum że testował Nie no Wojtek, są na 100% od jakiegoś czasu. http://jerkbait.pl/topic/66222-plecionki-12-splotowe/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 http://allegro.pl/12-splotowa-plecionka-daiwa-morethan-0-10-300m-i6884057279.html już jest ktoś chętny wypróbować i podzielić się wrażeniami? Chyba się zgubiłem... Co w tej ofercie jest zaskakującego?Cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Przejrzałem tę cenę dopiero za 2 czy 3 spojrzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Cena... Przejrzałem tę cenę dopiero za 2 czy 3 spojrzeniem Nadal nie dostrzegam nic zaskakującego. Od początku były drogie i na przestrzeni roku i tak potaniały.Średnia cena za tą plecionkę około 240 zł za 135 metrów... Zależnie od grubości - różne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 To ja w takim razie poczekam sobie jeszcze rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nie ulega wątpliwości, że 12-splotówka będzie bardziej gładka i ścisła od 4-ek i 8-mek, ale czy bardziej trwała? Przy tej samej grubości plecionki, poszczególne włókienka będą cieńsze a więc podatniejsze na przetarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nie ulega wątpliwości, że 12-splotówka będzie bardziej gładka i ścisła od 4-ek i 8-mek, ale czy bardziej trwała? Przy tej samej grubości plecionki, poszczególne włókienka będą cieńsze a więc podatniejsze na przetarcia.Można jeździć Mercem W123, mieć Nokię 6310 itp itd. Może nie będzie tak trwała ale jak ktoś nie ma zaczepowego łowiska a chce mieć gładką i ścisłą plecionkę to czemu nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Każdą plecionkę kupuję " na oko ". Sugerowanie się deklarowanymi grubościami nie ma sensu gdyż w obrębie nawet jednej marki to się często nie potwierdza.Dobrze powiedziane - Ja przy wyborze konkretnej plecionki sugieruje sie podana jej wytrzymałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Przy takiej cenie za tą plecionkę to pewnie i trochę stresu jest jeszcze jak się coś poplącze i trzeba rwać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Dobrze powiedziane - Ja przy wyborze konkretnej plecionki sugieruje sie podana jej wytrzymałością Przydatne zwłaszcza, gdy krajowi dystrybutorzy zawyżają deklarowaną wytrzymałość o 40-50%... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Czy ktoś używał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Pod palcem i na oko wydaje mi się , że do góry ( SUNLINE 8 SUPER PE # 0,6) jest taki sam lub nawet ciutkę grubszy - od YGK G-Soul Egi Metal PE #0,8 (na dole ) Za to Sunline zdecydowanie "lżejszy i miększy" i bardziej lejący.Wrzucam fotkę bo może się komuś przydać Pozdrawiam@Marcin Ps. Sorry za słabą jakość zdjęcia ale nic mi lepiej nie wyszło. Hej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Panowie krótkie pytanie z tych troszku durnych,czytałem ale nie wyłuskałem Zaporówka,sandacz, krótki kijek 12 lb, przynęty 5g-15g + max relax 3 co kupić z japońskich PE 0,8 ,1, czy 1,2 ? od 15g + używam YGK G-SOUL UPGRADE 1.5pe i jest ok.Nie chodzi mi o firmę lecz rozmiar PE.... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi