Bobby0404 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Niby tak tylko, że co jakiś czas pojawiaja się nowości, a i doświadczeń przybywa. Info w temacie sprzętu sprzed kilku lat to żadne info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Myślę że rok do tyłu wystarczy żeby coś się dowiedzieć. W miarę świeży wątek jest też o chińskich plecionkach tytuł Plecionki z Chin jak się nie mylę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 z tanich polecam shiro x8 ale nie SILK bo gorzej hałasuje jak x4. Ostatnio 0.13 ledwo urwałem i nie uciąłem kurtki nie mówiąc i rozcietym paluchu. Taaak, jeśli ktoś lubi plecionki "futerkowe" i puchnące o 50% deklarowanej grubości, to Shiro będzie idealna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Czy ktoś używał ? Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Panowie a jaki fluorocarbon na przypon pod zębate dowiązać węzłem zderzakowym do plecionkiChodzi mi o grubość , długość i markę sprawdzonąJest tego tyle na rynku że już sam nie wiemMam 0,28 Berkly i myślę długość 70-100cm.Na końcu sama agrafka czy z krętlikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Pod szczupaka chcesz zawiązac 0,28 ? powodzeni heheMinim 0,8 jak na moje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Chyba chodziło o plecionkę 0,28. A węzeł zderzakowy nie nadaje się do takiego zastosowania. Zresztą, to w ogóle słaby węzeł, do łączenia linek o podobnych średnicach lepiej użyć uni to uni.Do łączenia plecionki z fluoro albright, alberto lub fg knot. A co do meritum, to już jest odpowiedni watek na forum, "Fluorocarbon na przypony szczupakowe" czy jakoś tak, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ok pod sandacza Jaka grubość fluo na końcu agrafka.z krętlikiem czy bez Plecionki.mam 0.15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Grubość fluo na sandacza, bolenia 0.30-0.40, szczupaka 0.70-1.0, okonia 0.15-0.20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Grubość fluo na sandacza, bolenia 0.30-0.40, szczupaka 0.70-1.0, okonia 0.15-0.20.Zgadzam się z dwoma pierwszymi.Ja łowię okonie na FC 0,3, ponieważ szukam okoni, a nie ich dzieci.0,15 czy 0,20 było na zawodach, ale nie podczas prywatnego łowienia. Tapatalknięte z komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Chwilę temu odebrałem nową linkę do UL Molix Ultra Light Game miała być PE 0.4 6lb 2,7kg dostałem PE 0.25 4lb 1,8kg co mnię trochę zdenerwowało, ponieważ potrzebna mi jest na teraz. Teraz pytanie czy ta 4lb nie będzie za słaba do MHX'a S871-2 przynęty 2,5-3cala głównie Kaitech i PM główki 2-3g. Okonie głównie 30+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Da radę, ale jak masz zaczepy to licz się z tym, że każdy polknie Ci przynętę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Chciałem zapytać kolegów o opinie na temat plecionki Stren Microfuse,czy ktoś może używał tej linki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ok pod sandaczaJaka grubość fluo na końcu agrafka.z krętlikiem czy bezPlecionki.mam 0.15A w jakim celu chcesz go użyć na tego sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Głównie szczupak,okoń,zależy mi na średnicach 0,10 lub 0,12 i dalekich rzutach z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Chciałem zapytać kolegów o opinie na temat plecionki Stren Microfuse,czy ktoś może używał tej linki ? Ja używałem, kiepska linka. Było już na forum o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Co Ci w niej nie pasowało,że twierdzisz ,że kiepska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Co Ci w niej nie pasowało,że twierdzisz ,że kiepska?A mnie się udało tu parę słów o niej napisać. W skrócieGruba, sztywna , pokryta jakimś woskiem który zostaje na rolce, wytrzymałość max połowę tego co na pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Łowię od czerwca do dnia dzisiejszego YGK G-Soul Super Jigman X8 D660#6 w rzece USA ,dla mnie super w porównaniu do Varivasa który przez ok. 3-tyg. łowienia(15 wypadów) stracił początkowe parametry do 0. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 ...węzeł zderzakowy nie nadaje się do takiego zastosowania. Zresztą, to w ogóle słaby węzeł, do łączenia linek o podobnych średnicach...Skąd taka opinia? Pytam,bo do takiego celu stosuję ten węzeł już parę dobrych lat, i nigdy mnie nie zawiódł. Na zaczapach puszczało wiązanie przy agrafce (palomar,rapala) ,a na łączeniu jeszcze mi się nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Skąd taka opinia? Pytam,bo do takiego celu stosuję ten węzeł już parę dobrych lat, i nigdy mnie nie zawiódł. Na zaczapach puszczało wiązanie przy agrafce (palomar,rapala) ,a na łączeniu jeszcze mi się nie zdarzyło. Z doświadczenia. Kiedyś stosowałem wyłącznie zderzakowy, ale od dawna za zdecydowanie lepszy węzeł do łączenia linek uważam na uni to uni. Swoją drogą palomar i rapala bywają okrutnie zawodne. Jeśli nie używam łączników bezwęzłowych to do plecionek stosuję wyłącznie double san diego jam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Okazuje się że chyba nie do końca wiem jakiego węzła używam Jaka jest różnica między tym www.thefisherman.com/index.cfm?fuseaction=page.knotsteps&Knot_ID=34#sthash.QrM5WCKc.dpbs, a tym 2A www.carpplanet.eu/news.php?readmore=238 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Na tej drugiej stronce jako zderzakowy pokazany jest uni-to-uni. Wydaje mi się to błędne ponieważ odkąd pamiętam, w literaturze wędkarskiej i nie tylko, jako węzeł zderzakowy przedstawiany był blood knot.W każdym razie cieszę się, że udało nam się wyjaśnić temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Czyli w takim razie uni-to-uni,i u mnie się sprawdza najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frogerset Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Witam powoli rozglądam się za plecionką, średnica 0.08-0,06 Daiwa była, z Momoi średnio jestem zadowolony, a dokładnie z Ryujin ( bardzo się strzępi ) Możecie podzielić się opiniami o Varivasie bo nie korzystałem, ewentualnie zaproponujcie coś ciekawego.Będę wdzięczny za info. Edytowane 19 Listopada 2017 przez Frogerset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi