Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Aleksander , Ty łowisz plecionką Ownera ? Model HQ PE Braid X4 ? Pod mikroskopem wygląda super i trzyma wymiar , zastanawiam się nad nią.

Jeśli to mnie wywołałeś do tablicy ;) , to ostatnio używam KAMATSU Techron. Jak dotąd najlepiej się zachowuje z używanych dotąd przeze mnie plecionek MIKADO Nihonto, DRAGON Magnum 4X, DRAGON Fishmaker, DAIWA J-Braid, MOMOI Jigline (pomijam milczeniem JAXON Sumato i MISTRAL Shiro, bo to były pomyłki życiowe).

Edytowane przez Alexspin

Ten owner co wspomniales uzylem dokladnie raz. Pierwszy i ostatni. Wyglada super ale przy srednicy 0.15 strzelala jak zylka 0.08. Nawet na lpwisku gdzie niby na innej nie czulem zaczepow na tej po poerwszej wyprawie widzialem podklad. Przy tej srednicy pekala na suchych lisciach w przypadku zaczepu. Przerzucilem chyba ze 30 modeli plecionek ale ta jest w tym rankingu nr.30.

• Like 3

Sławku, bierz Kamatsu. Nie wiem na czym to polega, ale 4-splotowe jednak lepiej się sprawdzają na multiplikatorze. Większe odległości, mniej splątań.

Jakiś rok temu, jeszcze do tradycyjnego spinningu, też przymierzałem się do tego Ownera, ale przeczytałem w sieci kilka niezbyt pochlebnych opinii i mi przeszło.

PS

Tutaj masz test http://www.fishing-test.pl/yki-i-plecionki/25-yki-i-plecionki/439-plecionka-kamatsu-techron-014mm. Potwierdzają go moje spostrzeżenia.

Edytowane przez Alexspin

A kolega psulek

Kasa jaka trzeba wywalić to całe 35zl za 100m. Ma 4 i 8 splotowe. Ja ma 4 splotowa. Może zakupie sobie 8 chodź narazie nie widzę potrzeby. Pół sezonu dosyć intensywnego i nic się z nią nie dzieje. W wątku o Fuego widać jak jest nawinięta. Włókno spectra pokryte powłoką teflonowa Du Pont.

Spectrex to trochę inna plecka niż TCB.

Edytowane przez Bolo8888

W takim razie może i się skuszę na tą p-line, ale to dopiero za jakieś 4 może 6 tygodni. A na pewno kupię kastkinga mega8 lub superkast9 bo chcę go po prostu sprawdzić, a cena to od około 12 do 24 baksów za 275 metrów.

• Like 1

Wiem kolego miałem PP, jak i robinsona phantoma, Jaxona jakiegoś. Mówię tu o pletkach ze spectry. P-Line nie ma sobie równych. Kilka z włókna dyneema ale jak dla mnie to włókno o kant d..y roztrzas. Przynajmniej do ceny 70zl bo takie miałem.

Edytowane przez Bolo8888