Matiz992 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Ale to jest oczywiste, że nie będzie miała ona ani grubości, ani "średnicy" 0,06mm.Bardziej mi zależy na opinii, kto używał tej linki i jak wypada ona w stosunku do grubszych nihonto. Bo często-gęsto grubsza linka jest super a najcieńsza z danego modelu nadaje się tylko na śmietnik.Bo nie ukrywam ale Nihonto opisane 0,12 i 0,14 chwaliłem, chwalę i będę chwalił bo w stosunku cena/jakość są numer 1. Edytowane 20 Lutego 2018 przez Matiz992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 W pracy używam sit o oczkach od 0,063 mm do 0,25 mm, jest tam też sito 0,09 mm i nie ma na rynku takiej plecionki, która przeszłaby przez oczko tego sita. Te wszystkie opisy to sobie można w ... buty włożyć.Kolego co to za branża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Kolego co to za branża ?Pracuję w Szczecinie, a branża górnicza ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Cześć, właśnie trochę napisałem o plecionce Kastking Mega8 w wątku Plecionki z Chin , ciekawe jaki kolor wybrałeśZakupiłem niebieski bo nigdy takiego nie miałem. Po Twoich testach jak bedzie trzeba wezmę też zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Mikado Nihonto 4 splotowa - "średnica" 0,06mm używał ktoś?Tak, niestety jest zdecydowanie grubsza od 8-splotowej 0,08. Moim zdaniem najbardziej zbliżone do opisu to Oshikage (koszmarnie droga, ale parametry niemal zgodne z opisem) i Techron (grubość bardzo zbliżona do deklarowanej, ale niestety tylko około 70% deklarowanej wytrzymałości). Edytowane 21 Lutego 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 W pracy używam sit o oczkach od 0,063 mm do 0,25 mm, jest tam też sito 0,09 mm i nie ma na rynku takiej plecionki, która przeszłaby przez oczko tego sita. Te wszystkie opisy to sobie można w ... buty włożyć. Pracuję w Szczecinie, a branża górnicza A już myślałem że do przecierania zanęty....! To by było Prof dopiero! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) W pracy używam sit o oczkach od 0,063 mm do 0,25 mm, jest tam też sito 0,09 mm i nie ma na rynku takiej plecionki, która przeszłaby przez oczko tego sita. Te wszystkie opisy to sobie można w ... buty włożyć.Myślę że Momoi Oshikage 0.053 może przejść przez te najmniejsze oczko.Mam ją gdzieś na szpuli podaj adres na priv. to ci wyślę na test bo sam jestem ciekawy Edytowane 21 Lutego 2018 przez adriano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Może ktoś używał Spiderwire dura-4 braid? Zamówiłem w ciemno pod mocniejsze łowienie.Cena niska więc nie oczekuje zbyt wiele ale może nie będzie tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Opisz wrażenia, gdy tylko ją przetestujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 witammoże ktoś podpowie jaką najlepiej plecionke w tym roku podkupić. może komuś się jakaś fajna nowinka trafiła i jest w stanie polecić. wcześniej łowiłem różnymi power-pro itp. najlepsza jak do tej port był stary model daiwy toutnament 0,18 ; 0,20, następnie dragon hm8x- do której mam mieszany stosunek(szybko się odbarwia troszkę przegrubiona oraz w miarę szybko się strzępi). może ktoś coś przetestował i jest w stanie polecić w rozsądnych pieniążkach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) (...) dragon hm8x- do której mam mieszany stosunek(szybko się odbarwia troszkę przegrubiona oraz w miarę szybko się strzępi). (...)TROSZKĘ??? Edytowane 6 Marca 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ja w tym sezonie wróciłem do zwykłej 4 splotowej PowerPro. Do pstrągowania wziąłem sobie 8 lb i jest zajebiście. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Również w tym sezonie wracam do PowerPro 8 i 10lb tym bardziej iż łowię w zdecydowanie innych warunkach niż w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Plecionka Fox Rage Pro x8lubPlecionka Fox Rage Jig Silkużywał ktoś tego, lub miał z tym doczynienia ?? Edytowane 15 Marca 2018 przez alphard28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Plecionka Fox Rage Jig Silk - tak używałem model opisany jako 0,06, kolor żółty. Żadnych szczególnych wad ani żadnych szczególnych zalet nie posiadała ala ja byłem z niej bardzo zadowolony. Ot uczciwa pleciona za przyzwoitą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrontLine089 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Plecionka Fox Rage Jig Silk - tak używałem model opisany jako 0,06, kolor żółty. Żadnych szczególnych wad ani żadnych szczególnych zalet nie posiadała ala ja byłem z niej bardzo zadowolony. Ot uczciwa pleciona za przyzwoitą cenę.Możesz powiedzieć jak trzyma kolor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Używałem jej tylko jeden sezon i nie zauważyłem aby się odbarwiała. Łowiłem w wodach w których było mnóstwo zaczepów, cała plecionka zużyła się w jeden sezon a wraz z nią urwałem wiele, wiele woblerów Ale sezon był bardzo udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Używałem jej tylko jeden sezon i nie zauważyłem aby się odbarwiała. Łowiłem w wodach w których było mnóstwo zaczepów, cała plecionka zużyła się w jeden sezon a wraz z nią urwałem wiele, wiele woblerów Ale sezon był bardzo udany zużyła się bo az tyle rwałeś, czy strzelala ci w palcach ?! i jak z wytrzymałośćia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Łał, jak błyskotliwie. Proponuję do "ci" dopisać "pa" i to będzie fajoski post. A odpowiedź Andrzeja dotyczyła koloru. Edit: duża litera imienia sugeruje, że wiesz gdzie jest Shift na klawiaturze. Edytowane 17 Marca 2018 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Czy ktoś używa plecionki dragona team dragon ?Do tej pory używałem tylko jednej plecionki dragona, jigging braid i jestem z niej bardzo zadowolony. Niestety nie istnieje w kolorze fluo.Średnice, które mnie interesują to 0,10 i 0,12 . Czy mógłby ktoś skrobnąć parę słów na jej temat? Okrągła czy tasiemka jak pp od 0,13 w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Power Pro trzyma swój poziom i zawsze będzie porównywana z innymi pletkami.To jest tak jak z autami,te lepsze te gorsze,ale wszyscy jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Power Pro trzyma swój poziom i zawsze będzie porównywana z innymi pletkami.To jest tak jak z autami,te lepsze te gorsze,ale wszyscy jeżdżą.A łowiłeś na PP 0,13 ? 0,10 w czterech splotach? G..wno nie plecionka. PP od 0,15 w górę jest ok. Edytowane 27 Marca 2018 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Łowię 0,06 to fakt sznurek,ale 0,15 jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Power Pro trzyma swój poziom i zawsze będzie porównywana z innymi pletkami.To jest tak jak z autami,te lepsze te gorsze,ale wszyscy jeżdżą.Tak, tak wszyscy jeżdżą, ale PKS-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi