Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to jest oczywiste, że nie będzie miała ona ani grubości, ani "średnicy" 0,06mm.

Bardziej mi zależy na opinii, kto używał tej linki i jak wypada ona w stosunku do grubszych nihonto. Bo często-gęsto grubsza linka jest super a najcieńsza z danego modelu nadaje się tylko na śmietnik.

Bo nie ukrywam ale Nihonto opisane 0,12 i 0,14 chwaliłem, chwalę i będę chwalił ;) bo w stosunku cena/jakość są numer 1.

Edytowane przez Matiz992

W pracy używam sit o oczkach od 0,063 mm do 0,25 mm, jest tam też sito 0,09 mm i nie ma na rynku takiej plecionki, która przeszłaby przez oczko tego sita. Te wszystkie opisy to sobie można w ... buty włożyć.

Kolego co to za branża ?

Mikado Nihonto 4 splotowa - "średnica" 0,06mm używał ktoś?

Tak, niestety jest zdecydowanie grubsza od 8-splotowej 0,08. Moim zdaniem najbardziej zbliżone do opisu to Oshikage (koszmarnie droga, ale parametry niemal zgodne z opisem) i Techron (grubość bardzo zbliżona do deklarowanej, ale niestety tylko około 70% deklarowanej wytrzymałości).

Edytowane przez Alexspin

W pracy używam sit o oczkach od 0,063 mm do 0,25 mm, jest tam też sito 0,09 mm i nie ma na rynku takiej plecionki, która przeszłaby przez oczko tego sita. Te wszystkie opisy to sobie można w ... buty włożyć.

Pracuję w Szczecinie, a branża górnicza

A już myślałem że do przecierania zanęty....!  To by było Prof dopiero!  :rolleyes:

• Like 3

Myślę że Momoi Oshikage 0.053 może przejść przez te najmniejsze oczko.Mam ją gdzieś na szpuli podaj adres na priv. to ci wyślę na test bo sam jestem ciekawy :)

Edytowane przez adriano
  • Like 1

witam

może ktoś podpowie jaką najlepiej plecionke w tym roku  podkupić. może komuś się jakaś fajna nowinka trafiła i jest w stanie polecić. wcześniej łowiłem  różnymi power-pro itp. najlepsza jak do tej port był stary model  daiwy toutnament 0,18 ; 0,20,  następnie dragon hm8x- do której mam mieszany stosunek(szybko się odbarwia troszkę przegrubiona oraz w miarę szybko się strzępi). może ktoś coś przetestował i jest w stanie polecić w rozsądnych pieniążkach.pozdrawiam

Używałem jej tylko jeden sezon i nie zauważyłem aby się odbarwiała. Łowiłem w wodach w których było mnóstwo zaczepów, cała plecionka zużyła się w jeden sezon a wraz z nią urwałem wiele, wiele woblerów :(   Ale sezon był bardzo udany :)

zużyła się bo az tyle rwałeś, czy strzelala ci w palcach ?! :D 

i jak z wytrzymałośćia ?

Łał, jak błyskotliwie. Proponuję do "ci"  dopisać "pa" i to będzie fajoski post. A odpowiedź Andrzeja dotyczyła koloru.

Edit: duża litera imienia sugeruje, że wiesz gdzie jest Shift na klawiaturze.

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś używa plecionki dragona team dragon ?

Do tej pory używałem tylko jednej plecionki dragona, jigging braid i jestem z niej bardzo zadowolony. Niestety nie istnieje w kolorze fluo.

Średnice, które mnie interesują to 0,10 i 0,12 . Czy mógłby ktoś skrobnąć parę słów na jej temat? Okrągła czy tasiemka jak pp od 0,13 w dół ?

Power Pro trzyma swój poziom i zawsze będzie porównywana z innymi pletkami.To jest tak jak z autami,te lepsze te gorsze,ale wszyscy jeżdżą.

A łowiłeś na PP 0,13 ? 0,10 w czterech splotach?  G..wno nie plecionka. PP od 0,15 w górę jest ok.

Edytowane przez sajdol1