Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

A łowiłeś na PP 0,13 ? 0,10 w czterech splotach? G..wno nie plecionka. PP od 0,15 w górę jest ok.

Łowię na PowerPro 0,13 (8lb) i jest to w mojej opini dobra plecionka. Trochę tasiemkowata ale parametry trzyma i łowiąc o niej nie myślę i nie zastanawiam się czy wytrzyma czyli jest dobra.
  • Like 1

Łowię na PowerPro 0,13 (8lb) i jest to w mojej opini dobra plecionka. Trochę tasiemkowata ale parametry trzyma i łowiąc o niej nie myślę i nie zastanawiam się czy wytrzyma czyli jest dobra.

Właśnie....., jest tasiemkowata. Wg. mnie ta tasiemkowatość skraca rzuty, dodatkowo szybciej się przeciera. Daleko jej do jigging braida.

Chłopy ile plecionek tylu zwolenników ..

Na forum nigdy w tej kwestii nie będzie zgody .

Przewodzą produkty Japan lub USA....Ważne żeby nie kupić produktów  z bazarku (made in china ) nawet w nieświadomości .Co do reszty różnice są kosmetyczne .....

kupować zakładać próbować - to jedyna droga ,żeby plecionki poznac .....

• Like 2

Chłopy ile plecionek tylu zwolenników ..

Na forum nigdy w tej kwestii nie będzie zgody .

Przewodzą produkty Japan lub USA....Ważne żeby nie kupić produktów  z bazarku (made in china ) nawet w nieświadomości .Co do reszty różnice są kosmetyczne .....

Nie do końca :) Techron jest bardzo dobry ;)

Panowie ja nie chcę nikogo przekonywać do moich prawd, nic z tych rzeczy :)

https://www.youtube.com/watch?v=jmMm2GEFx2w

Masturbatorem plecionkowym też nie jestem a jak ktoś szuka sensacji to podobno są w dziale "serwis kołowrotków shimano" :)

Miałem obie te plecionki i chciałbym żeby ten team dragon był jigging braidem tylko w innym kolorze :)

Sprawdzę zatem sam ;)

Edytowane przez sajdol1

A ja gupi kupiłem chińskie plecionki i w tym sezonie będę je ostro mam nadzieję testować :) I teraz bania  :D 

W testach na sucho nic nie gorsze od tych lepszych słusznych :D

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Jaką plecionkę byście polecili dla spinningisty, który rozpoczyna karierę z plecionką. Długo kolegę namawiałem żeby spróbował, w końcu się zgodził.

Dobrze, żeby na początek tej przygody była jakaś średniej jakości i nie za droga. Jak mu podejdzie to kupi droższą. Plecionka raczej X4, pod szczupaka i sandacza. 

• Like 1

Cześć, tym razem dostałem kawałek Shimano Kairiki 0,12 mm , 7 kg wytrzymałości. Z boku pudełka 15 lb i 1 PE. Potwierdzam to , że jest to naprawdę fajna plecionka miękka , śliska grubość porównywalna do Sunline 8PE o wytrzymałości 8 lb . Natomiast mój test wytrzymałości wykazał w trzech próbach od 4,8 do 5,4 kg urwana krótko, test szorowania przeszła jakby lepiej niż ta 0,07

Tomek

• Like 1

Jaką plecionkę byście polecili dla spinningisty, który rozpoczyna karierę z plecionką. Długo kolegę namawiałem żeby spróbował, w końcu się zgodził.

Dobrze, żeby na początek tej przygody była jakaś średniej jakości i nie za droga. Jak mu podejdzie to kupi droższą. Plecionka raczej X4, pod szczupaka i sandacza. 

https://allegro.pl/kategoria/zylki-i-plecionki-plecionki-121739?string=kamatsu%20techron%20olive%20green&order=p&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-spo-1-5-0328&price_from=60&price_to=65, dobra plecionka za przyzwoitą cenę

na biegu kupilem za ok 25zl w zeszlym roku ta http://www.test-wedkarski.pl/plecionka-robinson-titan-power-ga-x4/ i szczerze uzywam jej z powodzeniem do teraz i nic sie z nia nie dzialo ,po prostu spoko linka ,dalekie rzuty wytrzymalosc bardzo ok , jak puszcza to tylko na wezle zajabicho za 25 ziko. mam  008 .

Edytowane przez FRS1985

P-Line tcb 0,16 http://jerkbait.pl/topic/58857-echosondy-garmin-simrad-lowrance-ram-mount-power-pro-sunline-p-line-główki-sasame-kotwiczki-owner-st36-części-do-zaburtowych

Wpiszę bo później zapominam a może się przydać w temacie . Najnowsze osobiste testy - 1 m odcinek plecionki dowiązany do główki jigowej za pomocą węzła Palomar poddany testowi z pionowo podnoszonym obciążeniem .

Max wyniki/ ciężar uniesiony :

Power Pro 15lb / 0,19 - 7,5 kg

Spiderwire Durasilk 10 lb / 0,15 - 6 kg

Momoi JigLine MX8 25 lb / 0,18 - 6 kg

Zarówno PP jak i Spiderwire uzyskały wyniki znacznie przekraczające opis producenta . W przypadku Momoi rozumiem , że jest podana fabryczna wytrzymałość liniowa także nie oceniam wskazań fabrycznych.

Edytowane przez Szymon82
  • Like 7