apollo Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Z tego co mnie uczono, plecionka nie ma grubości,No grubość to ona ma. Średnicy za to nie ma. Ja natomiast na wspomnianą Sunline akurat w grubości #1,2 PE wycholowałem suma ok 14 kg, ale to ma się nijak do tego czy jest mniej czy bardziej prawidłowo opisana.Jeśli to nie problem wyślij mi ok 2 metry najlepiej nowej sprawdzę ją po swojemu i wszyscy będziemy wiedzieć więcej o tym produkcie.Tomek nic nie ujmujac kastom63 ale akurat wyholowanie ryby jest zbyt malo precyzyjna miara w wytrzymalosci. Kolega wyholowal sumka 110cm lowiac klenio-jazie na zylke 0.12, nie wem ile wazyl ale on wypuszcza i tylko mierzy. Tu nalezy wziasc pod uwage ustawienie haulca prace blanku i oczywiscie umiejetnosci wedkarza a raczej precyzujac zachowanie zimnej krwi no gratulacje 14 kg to juz niezla rybka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 z doswiadczenia wiem ze plecionki 4 splotowe sa trwalsze i wytrzymalsze od 8, ale grubosc 0,10 i nizej to tasiemki niestety.Wszystko ma swoje wady i zaletyTeraz bede testowal pletke SpiderWire ogolnie bardzo chwalona zarowno na forach jak i przez osoby ktore na nia lowily no ale to dopiero stwierdze po testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 nic nie ujmujac kastom63 ale akurat wyholowanie ryby jest zbyt malo precyzyjna miara w wytrzymalosci.Dokładnie to miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (…) Jeśli to nie problem wyślij mi ok 2 metry najlepiej nowej sprawdzę ją po swojemu i wszyscy będziemy wiedzieć więcej o tym produkcie.TomekOK, wyślę Ci 0,03(3x), 0,04(4x), 0,08(8x), 0,15(8x) i 0,21(8x), ale dopiero w pierwszych dniach marca, bo jestem daleko od domu. Prześlij mi na PW adres do wysyłki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Nie wiem czy nadal, ale JMC miało problem z oznakowaniem szpul. Kupiłem żółtą 0,15(8x) i byłem zadowolony choć grubość zbliżona do żyłki 0,20. Następnie kupiłem 0,08(8x) i wyglądała na grubszą od 0,15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Mam te 5 wymienionych, z wyjątkiem 0,03 (gruby warkoczyk, beznadziejny) wszystkie wyglądają bardzo przyzwoicie, a dotychczas przetestowane 0,04 i 0,08 - na moje oko - są na dobrym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Robiłeś może testy wytrzymałości plecionek? A jakie kolory masz, bo jak dla mnie żółta jest jest gładsza, a zielona jakaś tak chropowata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Nie robiłem żadnych testów, dotychczas używałem nad wodą 0,03, 0,04 i 0,08 wyłącznie żółtych. 0,03 to porażka, 0,04 i 0,08 schodzą idealnie z multiplikatora bez splątań 0,04 używana z przynętami 3-6g, 0,08 z przynętami 4-11g. PsZielonej nie miałem w ręku. Edytowane 21 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Używam Major Craft Dangan Braid Eging Special #0.6 w różowym kolorze. Trzyma kolor, bardzo cicha i mocna. Jestem bardzo zadowolony i polecam. Równolegle na drugim kołowrotku EGI Metal #0.4, ale łowię nią za krótko żeby coś więcej powiedzieć (4-splot, więc trochę głośniejsza, tylko tyle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Witam. Używam ykg egi metal 8lb. I szukam coś podobnego ale delikatnie lżejszego. Od razu pomyślałem , że biorę egi metal 6lb ... A tu zonk , nie ma takiej. Co możecie polecić 6lb w podobnej cenie . Musi być faktycznie trochę cieńsza i tylko trochę słabsza niż egi . Potrzebna do UL pod bialoryb + okonie na 3-4 g max . ( Za propozycje żyłek z góry dziękuję ,). Pozdrawiam Znalazłem np Major Craft Braid 4X #0.3 PINK YGK G-Soul PE X3 #0.4 (6lb ALL-RANGE PE X4 0.4/6lb 4-splo Favorite Smart PE (g) 3x 150m 6lb/2.9kg Edytowane 23 Lutego 2019 przez intoxication Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Ostatnio byłem w plecionie i macałem ich plecionkę Hype Tackle - kurde, naprawdę ciekawa. Wydaje mi się że jest cieńsza niż opis (serio), podobno mocna i dobrze trzyma kolor. Z zakupem czekam na trochę opinii w necie. Edytowane 23 Lutego 2019 przez luk_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Trochę drozsza: Sunline Siglon Pe×8 0.3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 W zamierzchłych (lata 90-te) czasach SIGLON produkował żyłki dla DRAGONA, używałem ich z powodzeniem. Robert, czy możesz coś więcej napisać o ich plecionkach? Cały czas jestem na etapie poszukiwania odpowiednich do castingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Ostatnio byłem w plecionie i macałem ich plecionkę Hype Tackle - kurde, naprawdę ciekawa. Wydaje mi się że jest cieńsza niż opis (serio), podobno mocna i dobrze trzyma kolor. Z zakupem czekam na trochę opinii w necie. Też miałem okazję dotknąć jej na żywo i faktycznie okoniowe grubości zrobiły na mnie wrażenie. Niestety (albo stety) przed sezonem kupiłem różowego Lucky Johna i prawdopodobnie to z nim rozpocznę sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Faktycznie, opis bardzo interesujący. Zwłaszcza zainteresowały mnie 4X, do multiplikatora. Poczekam na testy JMC, które będzie robił @kostom63, bo na ten sezon właśnie je kupiłem, ale jeśli ktoś przetestuje Hype Tacle okażą się lepsze, to pewnie przeniosę swoje zainteresowania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Major Craft Braid 4X #0.3 PINKW tamtym roku jedyna rzecz, która mnie zainteresowała na Rybomanii to była ta właśnie plecionka. Porównywałem, u Rafała Bednarczyka na stoisku, z Egi Metal w tym samym rozmiarze. Miększa, śliska, drobniejszy splot. Żałuje, że nie wziąłem, cena bardzo przyzwoita była. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Na Allegro za 150m 4X cena od 64 do 74 zł (z wysyłką), najcieńsza 0,06mm/6lb, najgrubsza 0,12mm/14lb. Ciekawe na ile trzyma parametry. Edytowane 24 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Major Craft Braid 4X #0.3 PINKW tamtym roku jedyna rzecz, która mnie zainteresowała na Rybomanii to była ta właśnie plecionka. Porównywałem, u Rafała Bednarczyka na stoisku, z Egi Metal w tym samym rozmiarze. Miększa, śliska, drobniejszy splot. Żałuje, że nie wziąłem, cena bardzo przyzwoita była.Hmm nigdy nie widziałem egi metal 4x w rozmiarze 0,3 pe - myślałem że najciensza to 0,4 Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Porównywałem obie w tym samym rozmiarze: 0.4 (kurczę, mogło to być nawet 0,6 nie prowadzę pamiętnika a na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że Egi bardzo cienka w tych rozmiarach) Sorrki za niejasną wypowiedź. Edytowane 24 Lutego 2019 przez FidoAngel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 I jak egi wypadło "grubosciowo" w porównaniu do majora ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Takie same. Palcowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Porównywałem obie w tym samym rozmiarze: 0.4 (kurczę, mogło to być nawet 0,6 nie prowadzę pamiętnika a na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że Egi bardzo cienka w tych rozmiarach) Sorrki za niejasną wypowiedź.Nie ma problemu jak potestujesz to daj znać jak się sprawdziła - ja zakochany jestem w egi, ale technika idzie do przodu więc kto wie... Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Ja też jestem zakochany w egi i na pewniaka wpisałem egi metal 6lb a tu zonk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyBanita Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Witam panowie wybaczcie że się w trące w dyskusje znalazłem wątek nt plecionek, pewnie temat był poruszany wielokrotnie ale czy mógł mi ktoś doradzić zakup plecionki pod okonia? Łowiłem dotychczas na żyłkę więc nie mam obeznania z pletkami,dodam że mój budżet to 100zł. Łowie lekko główkami max do 5 g kijaszka mam 2-10g CW. Z góry dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Witam panowie wybaczcie że się w trące w dyskusje znalazłem wątek nt plecionek, pewnie temat był poruszany wielokrotnie ale czy mógł mi ktoś doradzić zakup plecionki pod okonia? Łowiłem dotychczas na żyłkę więc nie mam obeznania z pletkami,dodam że mój budżet to 100zł. Łowie lekko główkami max do 5 g kijaszka mam 2-10g CW. Z góry dziękujęJa ze swojej strony polecę Ygk egi metal 0,4 pe - znajdziesz w granicach 80 PLN na alledrogo. Łowię od dwóch sezonów i dla mnie na chwilę obecną rewelacyjna cena do jakości. Przede wszystkim jest cienka i wytrzymała. Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi