Artek Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Czy ktoś nawijał już w zeszłym sezonie Sunline'a Singlon PE x 8 ? Czy jakieś porównanie empiryczne z pola walki do Sunlina Super PE 8 Braid jest może , bo z dostępnością tego ostatniego coraz słabiej ?Od Mefiego wiem, że Siglon to następca Super PE, w ręku są podobne do siebie. Super PE wycofują ze sprzedaży lub jest słabo z dostępnością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Siglon macalem ,a nawet przez chwile łowiłem,konkretnie 0.4.Cienki ,gładki jakby z jakąś powłoką i mocny. Odległości lepsze niż Egi metal 0.4.I świetny kolor (pomarancz) Edytowane 6 Marca 2019 przez Tom Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Artur , tego też się dowiedziałem . I tego , że Singlon sztywniejszy nieco i twardszy ( to już niekoniecznie dobrze dla mnie ) . Co do wycofywania Super PE 8 to też może być różnie i fakt problemów z dostępnością to może być kwestia naszego importera/dystrybutora na przykład . Ale cena jest atrakcyjniejsza - to pewne . Są ośmiosplotowe PE poniżej 0,6 . Tylko kwestia jak to w boju się zachowuje ? Robert , tak się przyzwyczaiłem do pomarańczowych szpulek , że miałbym problemy ze zmianą koloru już teraz chyba . Edytowane 6 Marca 2019 przez malinabar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Bartek, ja korzystając z Twoich rad i doświadczenia nabyłem Super PE i tego się będę trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Też bym się tego trzymał i nic nie zmieniał , ale z trzech wersji mocy planowanych do zakupu na ten sezon jest dostępna tylko jedna jak na razie . Ale może odezwie się ktoś , kto przegonił już Singlona PE 1,0 lub 1,2 ( ew. 0,6 ) w zeszłym sezonie i coś może o nim napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Otóż to, ale ten pfiscun lunker ponoć cieniutki, sprawdze jak dojdzie ruskim sie podoba gdzies w yt widzialem srednice ma taka czy minimalnie cieńszą jak varivas -.0.10 Chyba tu.https://www.youtube.com/watch?v=HQ8NBXjRNZg&feature=youtu.beDaj znać jak ten lunker, jak już będziesz miał. Ja mam 15 lb i jestem z niej zadowolony - bardzo trwała i mocna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Dam znać w watku plecionki z chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Co do wycofywania Super PE 8 to też może być różnie i fakt problemów z dostępnością to może być kwestia naszego importera/dystrybutora na przykład . Ale cena jest atrakcyjniejsza - to pewne . Są ośmiosplotowe PE poniżej 0,6 . Tylko kwestia jak to w boju się zachowuje ? Robert , tak się przyzwyczaiłem do pomarańczowych szpulek , że miałbym problemy ze zmianą koloru już teraz chyba . Super PE już nie będzie. Nie produkowana od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Dzięki za info . Rzeczywiście wystarczyło looknąć tutaj http://sunline.co.jp/english/products/product.html#braided . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Szkoda,że już nie produkują Super PE.Czy tylko nasz rynek ja docenił,może miała za niskie parametry w opisie w stosunku do innych japoncow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Cześć,znajomi kupili w krajowej dystrybucji Daiwa J-braid w grubości 0,16 i 0,20 mm o nominalnej wytrzymałości 9 i 13 kg z wersji multikolor. Test na zerwanie odpowiednio 5,3; 5,7; 5,3kg oraz 8,5; 9,3; 10,3 kg. Wszystko urwane krótko przy łączniku bezwęzłowym. Szorowanie powodowało lekkie odbarwienie, choć nie widać jakiejś dodatkowej powłoki. Grubości w stosunku do żyłki to 0,20 i 0,25 mm. Jest to wyrób śliski, gładki i miękki jak większość 8-splotów Tomek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisso77 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Witam, chciałbym się przesiąść ''boleniowo'' z żyłki 0,20 na plecionkę. Główny teren to rzeka ale czasami też jakaś zaporówka. Łowię bolki dość lekko bo przynęty to max.15 gr. Moja wędka Avid 2,75m. 4-18g. z pracowni ''art-rod'', kołowrotek Vaniek 12 - 4000. Więc w co radzicie iść ? może nanofil Berkley 0,10 - 0,12 czy dobra plecionka 4 splotowa 0,10 - 0,12 ?? O tym nanofilu zbyt pozytywnie na forach nie piszą, główny jego plus to że daleko się rzuca prawie jak przy żyłce. Plecionkę mam 8 splot szczupakowo-sandaczowo 0,14 przeważnie na zaporówki, ale podobno na rzekę 4 splot lepszy... a może Varivas ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Jest taka plecionka P-Line X-TCB 8 splotów (jest też tańsza wersja 4-ro splotowa) powlekana nylonem co np. wydłuża rzuty. Kolega kupuje i bardzo zachwala.Na szybko znalazłem taką ofertę:https://allegro.pl/oferta/plecionka-p-line-x-tcb8-0-08-6kg-110m-7553570518 Ja osobiścieidę ekonomicznie i używam KastKing z Aliexpresa no i też nie narzekam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 P-line to trzeba kolegę @psułek u nas na forum pytać , powinien mieć wszystko co Was interesuje z P-line[emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Osobiście używam TCB8 0.08 na bolenie, klenie i jazie. Super linka, polecam i oczywiście tylko od Pawła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jak by co: "nasz" Paweł =Sklep_Aspius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisso77 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 czytałem że na rzekę lepsza jest plecionka 4 splotowa bo się tak szybko nie strzępi jak ta 8 śmio , poza tym ten TCB8 jest chyba tylko na szpulach 110m. soory ale w tej cenie można mieć coś podobnego w ilości 135m. lub za kilka zł. więcej nawet 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 czytałem że na rzekę lepsza jest plecionka 4 splotowa bo się tak szybko nie strzępi jak ta 8 śmio , poza tym ten TCB8 jest chyba tylko na szpulach 110m. soory ale w tej cenie można mieć coś podobnego w ilości 135m. lub za kilka zł. więcej nawet 150m. Są tacy co piszą, że najlepsza linka to dragon, a kij to grey stream. Są też tacy co twierdzą, że Warka Strong to najlepsze polskie wino. TCB8 możesz sobie kupić ile metrów chcesz. Na metry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 (edytowane) A ja powiadam Wam, że lepsze jest wrogiem dobrego i czasem nie jest łatwo to lepsze mieć, ale na pewno dużo trudniej jest wrócić do tego "tylko" dobrego. Ciekawość i to "lepsze" kosztuje ???? Edytowane 17 Marca 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Sławek, pierwej Rychu Kalisz przejdzie przez ucho igielne nim człowiek przebrnie przez swoje pierwsze 10 lat zgrywania taniej plecionki z dobrą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisso77 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Są tacy co piszą, że najlepsza linka to dragon, a kij to grey stream. Są też tacy co twierdzą, że Warka Strong to najlepsze polskie wino. TCB8 możesz sobie kupić ile metrów chcesz. Na metry. Na allegro są tylko szpule po 110m. jedynie znalezłem w Corona-Fishing szpulę 137m. za 67 zł. Potrzebuję plecionki głównie do boleni i na ''lekko'' bo stosuję przynęty do 15gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidor babinicz Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Na allegro są tylko szpule po 110m. jedynie znalezłem w Corona-Fishing szpulę 137m. za 67 zł. Potrzebuję plecionki głównie do boleni i na ''lekko'' bo stosuję przynęty do 15gr. Wejdź sobie w giełdzie w wątek kolegi psulek (na górze, w podczepionych) u niego możesz kupić sobie i kilometr tej linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 U naszego kolegi 150 m TCB8 10 lb to wydatek 60 zł + przesyłka . Kwota śmieszna jak na linkę tej jakości , nie jest tak delikatna jak japońskie 8X . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Potrzebuje kupić dwie plecionki jedna może być delikatniejsza .Ma być to plecionka do trollingu , przy okazji jaka grubość zastosować? Bo od kilku lat stosuje żyłki po tym jak kupiłem dwie PowerPro (0,18 i 0,16) u kolegi i jedna (0,18) rwała się jak nitka , strach było czymś cięższym rzucić bo pękała normalnie przy każdym rzucie. A druga była w miarę spoko ale wydawała mnie się przewymiarowana. Szczerze najchętniej poszedłbym w coś bardziej budżetowego ale jak stwierdzicie ,ze nie warto to spoko zdam się na Wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi