Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

A ja polecę tę nitkę. Już chyba kiedyś pisałem http://www.pirania-sklep.pl/fishing-line-s/braid/unitika/shore-game-pe---200m.html

Za radą kolegi, PE 1.2 używam od 2015 i w morzu i w słodkiej (jesienna guma+kogut), rzadziej do rzecznego trociowania.

Zero splątań. Wciąż mocna. Nieznacznie odbarwiona w używanym odcinku. Przeciera się i owszem ale jakby nieznacznie. Jeszcze nie straciłem z tego powodu ani przynęty, ani ryby.

Może to niewiele ale myślę, że drugie tyle wytrzyma.

Używam z FC, przy węźle "bez węzła", przewiązując co jakiś czas (rzadko), gdy uszkodzenia w okolicy łączenia linek stają się wyraźnie widoczne.

post-45714-0-07835100-1560197001_thumb.jpg

Edytowane przez popper
  • Like 3

Do wyboru do koloru:

Sunline Siglon PE 4x 0.2 150m - 113 PLN ciemna zieleń lub limonka

Sunline Siglon PE 4x 0.3 150m - 90 PLN ciemna zieleń lub limonka

Sunline Siglon PE 4x 0.4 150m - 78 PLN ciemna zieleń lub limonka

Kolor pomarańczowy4x mogę mieć tylko z dużej szpuli, 150m koszt - odpowiednio 106, 82, 70

Sunline Siglon Pe 8x 0.3 150m - 135 PLN ciemna zieleń/limonka/orange

Sunline Siglon PE 8x 0.4 150m - 130 PLN ciemna zieleń/limonka/orange

• Like 3

Do wyboru do koloru:

Sunline Siglon PE 4x 0.2 150m - 113 PLN ciemna zieleń lub limonka

Sunline Siglon PE 4x 0.3 150m - 90 PLN ciemna zieleń lub limonka

Sunline Siglon PE 4x 0.4 150m - 78 PLN ciemna zieleń lub limonka

Kolor pomarańczowy4x mogę mieć tylko z dużej szpuli, 150m koszt - odpowiednio 106, 82, 70

Sunline Siglon Pe 8x 0.3 150m - 135 PLN ciemna zieleń/limonka/orange

Sunline Siglon PE 8x 0.4 150m - 130 PLN ciemna zieleń/limonka/orange

Jak cenowo i kolorystycznie wyglądają u Ciebie plecionki Sunline 8x o wytrzymałości 20-25lb?

Jak cenowo i kolorystycznie wyglądają u Ciebie plecionki Sunline 8x o wytrzymałości 20-25lb?

Używam 25 Lb na multiplikatorze pod przynęty szczupakowe w granicach do 50gr i spisuje się świetnie. Co prawda 4 splotowa ale producent ten sam. Nie wzyna się, nie nasiaka nie wiadomo jak, trzyma kolor, nie strzepi się. Na temat głośności się nie wypowiem bo nie zwracam na to uwagi. Wg mnie trzyma parametry podane w opisie. 4 sploty bo wg mnie lepiej się spisują bo mniej się "wzynaja", pod korbe x8 jak najbardziej. Używam tylko pomarańczowych i mam ją obecnie na wszystkich multipikatorach w grubościach od 12, 16, 20 i 25lb.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Jaką budżetową plecionkę polecacie 0,06-0,08 w cenie do 50-60 zł ? Czy zawsze to musi być 100+ ? Pod lekkie łowienie na rzekach (małych).

Masz powyżej, dla mnie w cenie ok 60zl za 4 sploty lub ok 80zł za 8 splotów nie ma innego wyboru. Bierz śmiało Sunline Siglon

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co prawda nie jestem może super wiarygodny, bo sprzedaję, ale Sunline naprawdę można polecić. Bardzo zacna plecionka i w dobrej cenie. Za 100+, a konkretnie ~110 to jest PE 0.2, ale tego prawie nie widać.

Kupiłem niedawno X4 PE #0.2 oraz X8 PE0.3, i już troszkę je obłowiłem. To, czym jak do tej pory są te linki, to kosmos. Dystans rzutu, cisza na przelotkach, trzymanie barwy. Wszystko na plus. Jedyne co nie mogę się wypowiedzieć, to jakość węzłów. Czemu? Ponieważ używam zawsze z cienkim shock leaderem z FC, a łączę je węzłem FG. Takie combo to po prostu bajka, i mogę polecić każdemu. Nie jest najtaniej, ale nie czarujmy się - za jakość trzeba trochę wyłożyć.

• Like 2

Jaką budżetową plecionkę polecacie 0,06-0,08 w cenie do 50-60 zł ? Czy zawsze to musi być 100+ ? Pod lekkie łowienie na rzekach (małych).

KAMATSU Techron Olive Green, na pewno nie zawiedziesz się.

A te wszystkie Shiro, Mikado, Jaxony, Dragon Magnum 4x to rzeczywiście takie szajsowte są ?

Bo to cena 30-40 zł, która z wyglądu jest podobna zupełnie do nikogo ale mi się najbardziej podoba.

Shiro, Jaxona i Mikado Xplode nawet nie dotykaj. Mikado Nihonto zależy na jaką partię trafisz. Dragon Magnum 4X średniej klasy, cena odzwierciedla jakość, poczytaj:

https://wedkuje.pl/n/plecionka-dragon/91637 

https://wedkuje.pl/n/plecionka-dragon/90822

Edytowane przez Alexspin

Nosilem sie z zamiarem zakupu kilku szpulek mojej ulubionej sandaczowej plecionki Varivas avani sea bass premium a tu kuku :angry:

cos przespalem  :unsure: juz jej nie produkuja....

Te ich 8 splotowki jak Tracer nie sprawdzaja sie u mnie.

Wiecie co ma sie na miejsce Premium pojawic?