Rheinangler Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Dzieki Darek Te juz znalazlem, niestety 1.0 to nie moj rozmiar (poszukuje PE 1.2 lub 1.5)1.2 znalazlem w dojczlandi jakies resztki jak potwierdza zamowienie to do jesieni nie bedzie cisnienia .Jak znajdzie sie jeszcze ze dwie szpulki 1.5 to na nastepne dwa lata bede mial spokoj i czas na porozgladanie sie na rynku.Miomo tego ze wiem iz kazde przyzwyczajenie jest niemadre to szlag mnie trafia jak cos co dziala niezawdnie nagle znika i musze szukac i kupowac jakas koleina liczbe szajsu zeby sie przekonac ze 2-3 produkty sa ok .... Sa to oczwiscie luxus-problemy albo starosc albo postepujaca inercja mozgu albo co kto tam woli.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Miomo tego ze wiem iz kazde przyzwyczajenie jest niemadre to szlag mnie trafia jak cos co dziala niezawdnie nagle znika i musze szukac i kupowac jakas koleina liczbe szajsu zeby sie przekonac ze 2-3 produkty sa ok .... Sa to oczwiscie luxus-problemy albo starosc albo postepujaca inercja mozgu albo co kto tam woli.... Jeśli coś działa i jest dobre oraz nie zawodne to z czasem z rynku znika niestety ... I tak to jest olbrzymim problemem, ale tylko dla nas. Już dawno ktoś mądry napisał, że od wielu lat projektuje się niemal wszystko na określony czas działania. Są oczywiście chlubne wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 .... jak potwierdza zamowienie to do jesieni nie bedzie cisnienia....Dopytywałem Rapę o inną plecionkę i żyłki- mają mieć dostawę pod koniec lipca: dopytaj więc po tym terminie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Jeśli coś działa i jest dobre oraz nie zawodne to z czasem z rynku znika niestety ... I tak to jest olbrzymim problemem, ale tylko dla nas. Już dawno ktoś mądry napisał, że od wielu lat projektuje się niemal wszystko na określony czas działania. Są oczywiście chlubne wyjątki.Ja bym nie mial za zle by wszystko dzialalo okreslony czas pod warunkiem, ze nie jest drogie i serio dziala np przez rok. Tym czasem bywa roznie. Ja kupilem jakis czas temu 4 szpule po 300m daiwy jx4 czy jak jej tam.Ostatniej szpulki nawet nei zamierzam nawijac na kolowrotek - razem ze szpulka leci do kosza. Wczoraj lowiem dorsze i rdzawce na zupelnie nowy zestaw (nowa wedka, kolowrotek i linka wie cnie ma szansy na to by cos sie przecieralo)Po okolo 4-5h spinningowania (20-30g) + jigowania w pionie (30-60g) plecionka (niby 15lbs) z lacznikiem bezwezlowym strzela jak zylka 0.2 (lodz dryfowala od zaczepu nawet nie musialem sie napinac - kladlem wedke wzdluz linki i przytrzymywalem kablak - pstryk i po plecionce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Nie wyrzucaj. Wezmę za koszt wysyłki na podkład ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Za 2 tygodnie będe coś o niej mógł powiedzieć. Kupiłem ją kumplowi w centrum wędkarstwa ale dalej wożę w aucie. Od 9 czerwca jesteśmy tydzień na łódce, to wyjdzie co jest warta. Dam znać. Po 6 dniach machania (przez kolegę) stwierdzam, że nic niepojącego z Berkley X9 0,14 nie zauważyłem. Nie strzępiła się, nie rwała (kilka odstrzałów zaczepów), kolor zachowany,cicha. Jedyna uwaga to, że w porównaniu do Spiderwire 0,14 (której ja używam) jest znacznie grubsza. Tą 0,14 Berkley'a porównałbym z 0,20 Spidera którą mam nawiniętą na TP4000 na grube mamuśki. Wniosek: z numeracją trzeba uważać. Co producent , to inne kryteria. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (…) Wniosek: z numeracją trzeba uważać. Co producent , to inne kryteria.To nie kryteria, to marketing... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Witam. Polećcie jakaś dobra w stosunku cena/ jakość pletke pod sandała na lekko . Myślę o czymś w granicach 0.12 . Patyk sicario do 22gPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Witam. Polećcie jakaś dobra w stosunku cena/ jakość pletke pod sandała na lekko . Myślę o czymś w granicach 0.12 . Patyk sicario do 22gPozdrawiamEgi metal tylko głośna albo Techron olive tylko chyba końcówka. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) . Edytowane 17 Lipca 2019 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Egi rozważam bo mam 8lb i jest świetna . 12?14lb ? Co do Mikado go ma taką wytrzymałość bo jest pewnie przegrubiona Edytowane 17 Lipca 2019 przez intoxication Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 polecam YGK lub Sunline 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Egi rozważam bo mam 8lb i jest świetna . 12?14lb ? Co do Mikado go ma taką wytrzymałość bo jest pewnie przegrubiona Nie mam pojęcia o Mikado , pisałem o Kamatsu Techron ważne olive Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Techron jest grubszy od egi biorąc pod uwagę ten sam rozmiar. I brudzi trochę na początku, ale jak już te tajemne smary spłyną to dobra plecionka jest. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Jaką średnicę egi metal używacie na sandacze? Generalnie ma być w miarę lekko. tak do 12+ 4".pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Jak już egi metal to moim zdaniem #1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgadzam się, Egi Metal to bardzo dobra plecionka. Cienka, dość wytrzymała, nie siepie się, nie nasiąka mocno wodą. Głośna na przelotach ale mi to nie przeszkadza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Ale jak dla mnie, egi metal #1 to za cienko. Bardziej stawiam na 1,2pe z YGK lub Sunline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Ale jak dla mnie, egi metal #1 to za cienko. Bardziej stawiam na 1,2pe z YGK lub Sunline Nie mam pojęcia o zawodowym łowieniu sandaczy, ale mam pojęcie o YGK egi metal w rozmiarze od PE 0,5 do PE 1,0 i tak druga to potężna linka jest. Jednak jest jeszcze jeden fakt, o którym pojęcia nie mam, a mianowicie jak ta "głośność" plecionki na przelotkach przekłada się na brania, ale nie wtedy kiedy są tylko wtedy kiedy ich niema i trzeba o te brania się mocno postarać ... Po prostu za mało czasu czasu spędziłem nad wodą z różnymi plecionkami o tej samej średnicy w tych samych warunkach aby mieć wyrobione zdanie na ten trochę "głośny" temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Sunline jest znowu dosyć cienki. Używam PE 1.2 na Wiśle i daje radę. Realna grubośc w okolicach PP 0,15, ciutkę mniej. Dobrze trzyma kolor, nie siepie się. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 No i teraz jest dobry moment na zakup przed jesienią: http://jerkbait.pl/topic/129076-s-plecionki-sunline-promocja-wakacyjna-darmowa-wysy%C5%82ka-rabaty-i-inne/#entry2616511 Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Cześć czy YGK G-soul X8Upgrade PE-200m X8#4/60lb pod szczupaka na pełne zaczepów łowisko nie będzie jak strzelanie do wróbla z armaty i czy nie popsuje rzutów/pracy przynęt?Czy lepiej wziąć YGK G-soul X8Upgrade PE-200m X8#1.2/25lb? pzdrtomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Japonskie 1.2 to nie jest taka gruba plecionka, pod duze szczupakowe przynęty będzie raczej za słaba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Japonskie 1.2 to nie jest taka gruba plecionka, pod duze szczupakowe przynęty będzie raczej za słaba Raczej od 1.5 w górę, na miejsce z zaczepami to 2.0. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi