Szymon82 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Moim zdaniem też za cienko, weź P-Line o rozmiar grubszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukos Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dziękuję za rady, w takim razie biorę P-Line X-TCB8 0,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (…). ale tez łowie grubiej i chciał bym wziąc 0.33 ale nie znalazłem niestety żadnego info na forach.Łomojamatkoboska, a co będziesz łowił? Submarine? Gdzie się pojawiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Łomojamatkoboska, a co będziesz łowił? Submarine? Gdzie się pojawiły? Widywałem slidery 12, "odstrzeliwane" castem w kosmos, z takiej linki Edit.Nie. To była ok. 0,28 Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Łowię cienko, praktycznie najgrubsza plecionka jakiej używam, to 0,14. W porywach (spinning z brzegu morza) 0,18. Łowię również Sweeperami Salmo i żadnego nie udało mi się odstrzelić (10cm, na 0,14mm; 12cm na 0,18mm). Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Nie wiem jak to jest ze średnicami ale u mnie plecionka z oznaczeniem #2,0, to już grubo. Z kolei w drugą stronę, nie schodzę poniżej #0.8-1.0.Ot taki przeciętniak bez wychylania się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Alex ja daje takie linki do przynęt 200-300g. 0.18 tez można rzucać czemu nie:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Alex ja daje takie linki do przynęt 200-300g. 0.18 tez można rzucać czemu nie:)Zwracam honor. Do takich klocków 0,18 to faktycznie mało. Ja lubię łowić lekko, najcięższe przynęty jakich używam nie przekraczają 30g i to sporadycznie, a praktycznie mieszczę się w zakresie do 20g. Tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Też lowie lekko okonir na 25g głowce:D Ale mam i finezje, klenia na 0.04. Okoniowe 0.08 Także to włosy sunline. Ale głównie przedział łowienia w kierunku szczupaka to jerki 50-90g A gumy od 100g-300 wiec przeciążenia same z siebie są bardzo duże. Cieńsze była by szansa trochę dalej rzucić ale przy multiku i wadze przynęty ~200g nie robi to różnicy. A dając cieniej idzie stracić kilka stowek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Ostatnio kupiłem od Psulka włosek Sunline PE4X 0,3 do wierzbowej witki 1-4g/4lb, zobaczymy jak się będzie sprawować. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Też wziąłem od niego te włosy:) 0.04 to już cienizna A 0.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ostatnio kupiłem od Psulka włosek Sunline PE4X 0,3 do wierzbowej witki 1-4g/4lb, zobaczymy jak się będzie sprawować. Alku - jak to się ma do tych najcieńszych(0,04) Techronów?Jak z wytrzymałością? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Jeszcze nią nie łowiłem, koronawirus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) . Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Jeżeli jest jak Alex pisze w innym wątku, że PE 0,3 jest cieńsza o 1/3 od techrona 0,03 to i raczej mocniejsza od niego nie będzie. Cudów nie ma - 1/3 ciensze , oznacza o polówę mniejsze pole poprzecznego przekroju. Tak pi x oko. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Wczoraj popróbowałem wytrzymałości rękami, wiem, że to test bardzo łudzący, ale jak na moje odczucia wytrzymałości Siglona PE 0,3 i Techrona 0,03 są porównywalne. Obydwie dość trudno zerwać gołymi dłońmi, udało mi się dopiero w żeglarskich rękawiczkach. Nie mam wagi żeby to sprawdzić bardziej adekwatnie. Jak napisał Psulek, Siglon mocniejsza od Techrona nie będzie, ale na pewno porównywalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Dzięki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Dziś z dwutygodniowym opóźnieniem dotarł wreszcie duel pro 0,6 PE Jednocześnie zakupiłem egi w tym samym rozmiarze ,żeby było porównanie . Tu macie zdjęcie je porównujące Jak dla mnie grubością są identyczne . Organoleptycznie egi sztywniejsza i pod palcami i jak tarka w porównaniu do duela . Testy będą za tydzień Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak dla mnie grubością są identyczne . Organoleptycznie egi sztywniejsza i pod palcami i jak tarka w porównaniu do duela . Nie dziwota, skoro jedna jest ośmiosplotowa a druga cztero Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez nyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Sergiusz, a ten nowy Hardcore od Duel'a chociaż okrągły czy znowu tasiemka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Sergiusz, a ten nowy Hardcore od Duel'a chociaż okrągły czy znowu tasiemka...?Hm..... Miałeś jakieś nieprzyjemne doświadczenia ? Mam jeszcze duela 1.0PE po jednym sezonie i jest okrągły Przerobiłem kilka plecionek ,które zrobiły się naleśnikami ale duel a to nie dotknęło . I to właśnie on zachęcił mnie aby poszukać cienkiej alternatywy da egi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Miałem Hardocore X8 PE # 0.6 Milky Blue - tasiemka, pękała w przypadkowych miejscach, rozwarstwiała się.Duel X-wire X8 PE # 0.8 Yellow - tasiemka, skręcała się potwornie, jeszcze bardziej niż Hardcore. Może ten nowy Hardcore jest lepszy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Miałem Duel Hardcore X8 Milky Blue , Yellow, Orange. Wszystkie 1,0, żadna nie była tasiemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Plećka Ygk X4 Veragass Fune 0.6PE była już kilka razy na wypadach. Traci lekko kolorek tak samo jak egi metal. Wytrzymałościowo jest bardzo dobrze póki co, próbowałem ją rwać na zaczepie i jest spoko. Śmiało brać można zamiast droższej egi metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Miałem Duel Hardcore X8 Milky Blue , Yellow, Orange. Wszystkie 1,0, żadna nie była tasiemka.U mnie też Milky Blue jest okrągła . Nawet zszedłem do garażu żeby się jej przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi