maniak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Właśnie nawinąłem sobie wspomnianego Duela Hardcore X8 Milky Blue.Mam rozmiar PE 1.5 i 1.2, są okrągłe. Duel zrobił na mnie lesze wrażenie niż Sunline Siglon X8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Mam Duela x8 ale tzw multicolor 1.0 PE. Okrągła jak żyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ygk jigman lepszej nie miałem. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ygk jigman lepszej nie miałem. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaNapisz kilka słów o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Napisz kilka słów o niej.0.6 używana cały sezon na sandacza. Super śliska, prawie jak żyłka. Umiarkowanie traci kolor. Bardzo mocna nie rwie się jak duel. Kosztuje trochę więcej ale warta jest swojej ceny. Rybka wyciągnięta na kija 12lb z plecionka o której mowa. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Mowa o X8, czy X4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Mowa o X8, czy X4?X8 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzięki za opis. To ta?Jak się ona ma do G-Soul upgrade czy Egi-Metal?jeszcze jedno pytanie przy okazji - używałeś kiedyś plecionki Momoi ? Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez kineret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 U mnie też Milky Blue jest okrągła . Nawet zszedłem do garażu żeby się jej przyjrzeć Być może rozmiary PE # 1.0 i większe są okrągłe...ja miałem PE # 0.6 i była tasiemkowata...a jak już połowiła to była płaska strasznie. No i pękała w przypadkowych miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Miałem Duela x8 PE 1,5 dla mnie był płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverman Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam, szybkie pytanko jaka dobrej jakości pletka do spinningu 0,06mm kolor biała zółta/pomaranczowa (utrata koloru jest mniej wazna co wytrzymałość na długości ) ... budżet 100zł z o wytrzymałości ok 6kgmoje typy z etykiety ... berkley X9 SpiderWire pytanko do czego porównac ? Siglon , YGK ? Shimano ? ale jest jeszcze mase innych producentów ... ps. momoi nie chce i jeszcze jedno ... szukać X4 czy może x8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Moim zdaniem przy tej średnicy to x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 X4 ale 0.06 i 6kg ciężko będzie znaleźć taką wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) X4 ale 0.06 i 6kg ciężko będzie znaleźć taką wytrzymałość.Zależy, jak mocno się wierzy w słowo pisane Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez psulek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 jaka dobrej jakości pletka do spinningu 0,06mm ... budżet 100zł z o wytrzymałości ok 6kg Chyba jeszcze nikt takiego włókna nie wynalazł. [emoji848] Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Chyba jeszcze nikt takiego włókna nie wynalazł. [emoji848] Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka Diverman zejdź o kilo z hakiem i kup egi :D Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Co Wy tam wiecie o plecionkach. Tutaj 0,06mm i prawie 11 kg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 papier wszystko przyjmie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Nooo, patrząc na tabelę wytrzymałości można odnieść wrażenie, a w zasadzie widać wyraźnie, że ktoś te dane wytrzepał z kapelusza. Dziwne jakieś przeskoki. 0,06 mm zdzierży 10 kg, a 0,16 - "tylko" 20. A goniąc śmiało w krainę fantazji to producent lub jakiś rodzimy dystrybutor, którym także wyobraźni nie brakuje) zapewnia, iż powyżej 0,25 czyli ok. PE 2.0, mamy już linki holownicze, którym żadem sum nie podoła. Berkley, szacunek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Nooo, patrząc na tabelę wytrzymałości można odnieść wrażenie, a w zasadzie widać wyraźnie, że ktoś te dane wytrzepał z kapelusza. Dziwne jakieś przeskoki. 0,06 mm zdzierży 10 kg, a 0,16 - "tylko" 20. A goniąc śmiało w krainę fantazji to producent lub jakiś rodzimy dystrybutor, którym także wyobraźni nie brakuje) zapewnia, iż powyżej 0,25 czyli ok. PE 2.0, mamy już linki holownicze, którym żadem sum nie podoła. Berkley, szacunek.Stary Whiplash miał 0,06mm i z 13kg wytrzymałości. A że był grubszy od 1,2 PE Varivasa to już inna sprawa Ogólnie całe Pure Fishing jakoś kosmicznie podchodzi do linek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Co Wy tam wiecie o plecionkach. Tutaj 0,06mm i prawie 11 kg Po prostu drukarzowi etykiety pomyliły się kilogramy z funtami...(…). Berkley, szacunek.Odnoszę wrażenie, że to nie Berkley, tylko polski dystrybutor, oni mają coś z oczami i umysłem, a uważają wszystkich za kretynów. Wystarczy porównać wytrzymałości na etykietach plecionek MOMOI z dystrybucji polskiej i bezpośredniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Po prostu drukarzowi etykiety pomyliły się kilogramy z funtami...Odnoszę wrażenie, że to nie Berkley, tylko polski dystrybutor, oni mają coś z oczami i umysłem, a uważają wszystkich za kretynów. Wystarczy porównać wytrzymałości na etykietach plecionek MOMOI z dystrybucji polskiej i bezpośredniej.A nie znasz w otoczeniu wędkarzy, którzy takie dane przyjmują zupełnie bezkrytycznie? Ja mam i znam wielu. Czytają wytrzymałość na kartoniku/etykiecie i kupują, bo "mocna i tania".Zdarza się, że później słyszę komentarz: qrwa taki "kloc", że 5,2 kg żyłka strzeliła jak włos Ot, moc sprawcza słowa pisanego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Oj, znam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Nie chodziło mi w zasadzie o kosmicznie zawyżoną wytrzymałość, lecz o totalny brak reguł w tej ściemie, patrząc na całą tabelę. To chyba było na zasadzie: "te, janusz, a te 0,14 to ile tak ma mieć? a weź napisz tak ze 14,167 kg". Przy jakichkolwiek linkach wytrzymałość powinna rosnąć mniej więcej wykładniczo, proporcjonalnie do pola powierzchni przekroju. A tutaj mamy cuda takie, że od 0.06 mm do 0,08 moc zwiększa się o 2,0 kg, od 0,14 do 0,16 (gdzie ole przekroju zwiększa się dużo bardziej) tylko 1,60 kg. Nie mówiąc o wspomnianym przypadku 0,06 a 0,16, gdzie pole przekroju rośnie circa 7 razy, a wytrzymałość raptem dwukrotnie większa. Ściemniać trzeba umić. Oczywiście wiemy skąd się biorą te cuda. PE 0.6 przedstawiane jako 0,06 mm, funty jako kg itp. Czasem robione jest to zupełnie świadomie. Też dodałem, że być może to fantazja dystrybutora, bo na etykiecie linki nie dopatrzyłem się parametrów. Ale producent odpowiada za swoją siec dystrybucji, nie ma go co żałować także. Przy okazji miałem już do czynienia z linkami Dragona na ten sezon. Dotychczas przegrubienie/bajania o ich wytrzymałości były jakoś kontrolowane, przewidywalne, ale teraz już odpływają w kosmos freestylowo... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Ygk jigman lepszej nie miałem. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaTo jeszcze napisz jakimi wcześniej łowiłeś skoro uważasz że ta YGK Jigman jest najlepsza.Sam jestem ciekaw tej linki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi