Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil, o co chodzi z tym "testerem"? (…)

Ja Ci wytłumaczę, to chodzi o mnie. Dwóch zajadłych szakali nie może mnie ścierpieć bo kiedyś wytknąłem im niekompetencję, więc szczekają i wyją. Spływa to po mnie, nie podejmuję dyskusji, bo nie lubię się zniżać do poziomu "0". ;)  :P

Zaraz przekonasz się jaką pianę potoczą...

Przepraszam za offtop.

Edytowane przez Alexspin

Ja Ci wytłumaczę, to chodzi o mnie. Dwóch zajadłych szakali nie może mnie ścierpieć bo kiedyś wytknąłem im niekompetencję, więc szczekają i wyją. Spływa to po mnie, nie podejmuję dyskusji, bo nie lubię się zniżać do poziomu "0". ;) :P

Przepraszam za offtop.

Nie przypominam sobie byś coś mi wytknął. Za krótki jesteś na takie rzeczy. Zazwyczaj każda twoja wypowiedź to był stek bzdur.

Tester wzięło się z tego, że wyżej wymieniony wszystko "testował". Sęk w tym że dorabiał jakieś mity dla sprzętu z niższej półki i na podstawie kilku rzutów głosił swoje tezy. Na innym forum kręcili z niego beke i tutaj też mu się dostało.

No i to z tego co pisał to niezły ruchacz z niego. Pierwszy forumowy jebaka.

Tyle w temacie.

• Like 1

Pytanie do Kolegów używających preparatu, o którym była mowa wyżej - rozumiem, ze preparat zapobiega piciu wody przez plecionkę, a czy nie zauważyliście żadnego negatywnego wpływu na jej wytrzymałość? Chodzi mi o to, czy nie jest tak, ze jakiś tam składnik preparatu niszczy włókna?

Pytanie do Kolegów używających preparatu, o którym była mowa wyżej - rozumiem, ze preparat zapobiega piciu wody przez plecionkę, a czy nie zauważyliście żadnego negatywnego wpływu na jej wytrzymałość? Chodzi mi o to, czy nie jest tak, ze jakiś tam składnik preparatu niszczy włókna?

Na wytrzymałości nie traci i nie puchnie jeżeli o to chodzi. Negatywnych oznak zażycia brak. Mowa oczywiście o Cx80. Tego z teflonem jeszcze nie stosowałem.

Edytowane przez Pescador de caña

Ja Ci wytłumaczę, to chodzi o mnie. Dwóch zajadłych szakali nie może mnie ścierpieć bo kiedyś wytknąłem im niekompetencję, więc szczekają i wyją. Spływa to po mnie, nie podejmuję dyskusji, bo nie lubię się zniżać do poziomu "0". ;)  :P

Przepraszam za offtop.

Słabe te twoje wypociny. A do szczekania i miałczenia to ty na tym forum jesteś tworzony.

• Like 1

Temat wyczerpany, Varivas najlepszy!

Nikt teraz nie zapyta o jakiś podły sznurek, bo wstyd przyznać, że nie używa tego co "pół zawodniczego świata i ktoś tam".[emoji6]

Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka

"Coś tam przeczytałem ale nie zrozumiałem"

Z jakimi plecionkami o tej samej średnicy miałeś okazję porównywać varivasa LG? jakieś różnice?

Z wieloma przez ostatnie 5 lat. Tak, różnice były, zazwyczaj na korzyść Varivasa. Zwracam uwagę na utratę koloru, podatność na strzępienie się oraz wytrzymałość liniową.

Takie sprawy jak skręcanie się zostawiam rolce kabłąka a wytrzymałość na węźle samemu węzłowi.

Wyciągam takie wnioski, że na tańsze linki mnie nie stać a testy zostawiam wędkarzom, którzy z tego żyją. Komfort psychiczny też wolę mieć, więc stawiam na pewniaki.

Nie łowię tylko Varivasem gdyby ktoś pytał.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Z wieloma przez ostatnie 5 lat. Tak, różnice były, zazwyczaj na korzyść Varivasa. Zwracam uwagę na utratę koloru, podatność na strzępienie się oraz wytrzymałość liniową.

Takie sprawy jak skręcanie się zostawiam rolce kabłąka a wytrzymałość na węźle samemu węzłowi.

Wyciągam takie wnioski, że na tańsze linki mnie nie stać a testy zostawiam wędkarzom, którzy z tego żyją. Komfort psychiczny też wolę mieć, więc stawiam na pewniaki.

Nie łowię tylko Varivasem gdyby ktoś pytał.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Kamil YGK czy Siglon to naprawdę taka przepaść ?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Nasze odczucia są wypadkową preferencji, warunków w jakich łowimy, zestawów jakich używamy, ilością godzin spędzonych nad wodą, etc...

Osobiście nie znalazłem plecionki, którą użytkowałem więcej niż 2 miesiące (w przypadku lekkich zestawów) i pół roku w przypadku mocniejszych.

Wyrywanie zestawu z trzcin, ciąganie po kamieniach, zielsku, rozplątywanie bród,siłowanie się z zaczepami, czy też łowienie często 7 razy w tygodniu po 3-4 godz. oduczyło mnie skutecznie kupowania drogich linek. Wolę 450 m tańszej linki za cenę 150 m droższej.

Ciekawi mnie co ile zawodnicza połowa Polski wymienia linkę w swoich zestawach?

• Like 1