dante Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Tego Varivasa używam od zeszłej jesieni i podtrzymuję swoje zdanie: dla mnie najlepsza plecionka na rynku pod spin. Mam ją w rozmiarach 0.8 1.0 i 1.2 PE. Na casta nie łowię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Rzutowo kapitalna. Obawiam się tylko o wytrzymałość, ale o tym będę umiał napisać więcej pod koniec sezonu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Kamil, o co chodzi z tym "testerem"? (…)Ja Ci wytłumaczę, to chodzi o mnie. Dwóch zajadłych szakali nie może mnie ścierpieć bo kiedyś wytknąłem im niekompetencję, więc szczekają i wyją. Spływa to po mnie, nie podejmuję dyskusji, bo nie lubię się zniżać do poziomu "0". Zaraz przekonasz się jaką pianę potoczą... Przepraszam za offtop. Edytowane 26 Maja 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Ja Ci wytłumaczę, to chodzi o mnie. Dwóch zajadłych szakali nie może mnie ścierpieć bo kiedyś wytknąłem im niekompetencję, więc szczekają i wyją. Spływa to po mnie, nie podejmuję dyskusji, bo nie lubię się zniżać do poziomu "0". Zaraz przekonasz się jaką pianę potoczą... Przepraszam za offtop.Nie przypominam sobie byś coś mi wytknął. Za krótki jesteś na takie rzeczy. Zazwyczaj każda twoja wypowiedź to był stek bzdur. Tester wzięło się z tego, że wyżej wymieniony wszystko "testował". Sęk w tym że dorabiał jakieś mity dla sprzętu z niższej półki i na podstawie kilku rzutów głosił swoje tezy. Na innym forum kręcili z niego beke i tutaj też mu się dostało. No i to z tego co pisał to niezły ruchacz z niego. Pierwszy forumowy jebaka. Tyle w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Oj, to ja Panowie chce pozostać poza tą miłą konwersacją. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Pytanie do Kolegów używających preparatu, o którym była mowa wyżej - rozumiem, ze preparat zapobiega piciu wody przez plecionkę, a czy nie zauważyliście żadnego negatywnego wpływu na jej wytrzymałość? Chodzi mi o to, czy nie jest tak, ze jakiś tam składnik preparatu niszczy włókna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Paweł, plecionki są z polietylenu. Tego materiału używa się do przechowywania np. wodorotlenku sodu i innej mniej lub bardziej żrącej chemii. Mało co jest mu w stanie zaszkodzić. Edytowane 26 Maja 2020 przez psulek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Pytanie do Kolegów używających preparatu, o którym była mowa wyżej - rozumiem, ze preparat zapobiega piciu wody przez plecionkę, a czy nie zauważyliście żadnego negatywnego wpływu na jej wytrzymałość? Chodzi mi o to, czy nie jest tak, ze jakiś tam składnik preparatu niszczy włókna?Na wytrzymałości nie traci i nie puchnie jeżeli o to chodzi. Negatywnych oznak zażycia brak. Mowa oczywiście o Cx80. Tego z teflonem jeszcze nie stosowałem. Edytowane 26 Maja 2020 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Jak aplikujecie ten środek, bezpośrednio na plecionkę nawiniętą na kołowrotku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 tak, potem rzut i na kolejną warstwę plecionki .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Ja robię to w domu. Zdejmuję szpulę spryskam raz, wsiąknie i kolejną porcję preparatu daję. Wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Cześć to tylko przypomnę, że znakowana co metr YGK upgrade niestety straciła swoje różowe znaczniki na szarym. A co wręcz trudne do uwierzenia jest jeszcze bardziej śliska. Niestety skóra rąk później sucha jak pieprz Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Ja Ci wytłumaczę, to chodzi o mnie. Dwóch zajadłych szakali nie może mnie ścierpieć bo kiedyś wytknąłem im niekompetencję, więc szczekają i wyją. Spływa to po mnie, nie podejmuję dyskusji, bo nie lubię się zniżać do poziomu "0". Zaraz przekonasz się jaką pianę potoczą... Przepraszam za offtop.Słabe te twoje wypociny. A do szczekania i miałczenia to ty na tym forum jesteś tworzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Obraziliscie testera i watek zamarl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Temat wyczerpany, Varivas najlepszy! Nikt teraz nie zapyta o jakiś podły sznurek, bo wstyd przyznać, że nie używa tego co "pół zawodniczego świata i ktoś tam".[emoji6] Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 uzywa ktos : https://www.ebay.co.uk/itm/YGK-P-E-Line-Born-Rush-WX8-Rubber-Custom-Line-200m-P-E-0-6-15-lb-2722/324121888048?epid=7034730911&hash=item4b772b8530:g:CvcAAOSw8nFehENW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 E tam ja jade na Kastkingu 8 10lb tam gdzie nie ma zaczepow i metrowe szczupaki wychodza,wczesniej na Mikado 8 opisana jako 0,10 takie PE1 po japonsku i tez nie narzekalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Osobiście używam plecionek Mustad wish 8X i Mustad thor 8X od kilku sezonów i szczerze polecam. Kolor fluo wytrzymał u mnie dwa sezony, świetny barwnik do tego jest bardzo wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Temat wyczerpany, Varivas najlepszy! Nikt teraz nie zapyta o jakiś podły sznurek, bo wstyd przyznać, że nie używa tego co "pół zawodniczego świata i ktoś tam".[emoji6] Wysłane z mojego Mi Note 10 Pro przy użyciu Tapatalka"Coś tam przeczytałem ale nie zrozumiałem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 "Coś tam przeczytałem ale nie zrozumiałem"Z jakimi plecionkami o tej samej średnicy miałeś okazję porównywać varivasa LG? jakieś różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Z jakimi plecionkami o tej samej średnicy miałeś okazję porównywać varivasa LG? jakieś różnice?Z wieloma przez ostatnie 5 lat. Tak, różnice były, zazwyczaj na korzyść Varivasa. Zwracam uwagę na utratę koloru, podatność na strzępienie się oraz wytrzymałość liniową. Takie sprawy jak skręcanie się zostawiam rolce kabłąka a wytrzymałość na węźle samemu węzłowi. Wyciągam takie wnioski, że na tańsze linki mnie nie stać a testy zostawiam wędkarzom, którzy z tego żyją. Komfort psychiczny też wolę mieć, więc stawiam na pewniaki. Nie łowię tylko Varivasem gdyby ktoś pytał. Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 To Kamil ,łowisz tylko Varivasem ,czy nie ? Bo może zapomniałeś przecinka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Z wieloma przez ostatnie 5 lat. Tak, różnice były, zazwyczaj na korzyść Varivasa. Zwracam uwagę na utratę koloru, podatność na strzępienie się oraz wytrzymałość liniową. Takie sprawy jak skręcanie się zostawiam rolce kabłąka a wytrzymałość na węźle samemu węzłowi. Wyciągam takie wnioski, że na tańsze linki mnie nie stać a testy zostawiam wędkarzom, którzy z tego żyją. Komfort psychiczny też wolę mieć, więc stawiam na pewniaki. Nie łowię tylko Varivasem gdyby ktoś pytał. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.Kamil YGK czy Siglon to naprawdę taka przepaść ? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 To Kamil ,łowisz tylko Varivasem ,czy nie ? Bo może zapomniałeś przecinka .Nie, są jeszcze inne marki. Przepaści nie ma między YGK, ale była lekka różnica. Siglona jeszcze nie miałem okazji nawinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Nasze odczucia są wypadkową preferencji, warunków w jakich łowimy, zestawów jakich używamy, ilością godzin spędzonych nad wodą, etc...Osobiście nie znalazłem plecionki, którą użytkowałem więcej niż 2 miesiące (w przypadku lekkich zestawów) i pół roku w przypadku mocniejszych.Wyrywanie zestawu z trzcin, ciąganie po kamieniach, zielsku, rozplątywanie bród,siłowanie się z zaczepami, czy też łowienie często 7 razy w tygodniu po 3-4 godz. oduczyło mnie skutecznie kupowania drogich linek. Wolę 450 m tańszej linki za cenę 150 m droższej. Ciekawi mnie co ile zawodnicza połowa Polski wymienia linkę w swoich zestawach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi