kostom63 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Napisz proszę coś więcej o tej x-plasma.Jaka grubość używasz i jak się spisuje ogólnie. Najważniejsze parametry dla mnie to moc i ciasny mocno 'zbity' splot żeby pod palcami się nie rozwarstwial zbyt łatwo i nie robił płaski.Trochę więcej to pisałem o niej wcześniej. Jak dasz namiary na priv to po prostu wyślę Ci z metr używki i sam sobie popatrzysz Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Wg mnie to najgorsza relacja cena do jakości. Ten varivas strzępi się, traci kolor i pęcznieje. Daj znać po kilku wypadach czy podzielasz te spostrzeżenia.Pierwsze spostrzeżenie tani nie był. Następne po wypadzie na Rugię gdzie ma być podstawowym zestawem, czyli za jakieś 2 tygodnieTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak98 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Poszukuje wytrzymałej i cichej plecionki. Łowie w zbiornikach bez drzew oraz ostrych kamieni. Przymierzałem się do kupna Egi Metal ale czytałem, że jest głośna na przelotkach. Rozważam również zakup Mamoi Oshikage 0.091mm jednak wyczytałem, że szybko traci wytrzymałość. Budżet 100 zł. Pozdrawiam zaglądających. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 jerkbait.pl-plecionka-ale-która ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak98 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 (edytowane) jerkbait.pl-plecionka-ale-która ...W tym wątku jest bardzo duży chaos. Przeczytałem jego część i więcej w nim komentarzy nie na temat niż konkretnej wiedzy, ale dziękuje za podesłanie. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Września 2020 przez Rybak98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 http://jerkbait.pl/topic/80269-plecionki-z-chin/page-59 co prawda to PE 0,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Sunline Siglon x8 http://jerkbait.pl/index.php?/topic/146559-%5BS%5D-Sunline-Siglon-PE-4x-i-8x-%2C-przyponowe-Siglon-FC-i-Siglon-Wire%2C-promocje-P-Line%2C-darmowa-wysy%C5%82ka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Zdecydowanie bierz oshikage, lowiac w jeziorach praktycznie nie traci koloru i parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Czy ktoś z Was miał ktoś doświadczenia z pływającą plecionką? Poszukuję takowej - najlepiej jakby była dedykowana jako pływająca przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Prawie wszystkie plecionki są pływające, bo polietylen ma gęstość mniejszą od wody. Problemem jest raczej znalezienie tonącej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 No właśnie, taka tu występuje sprzeczność, niby mniejsza gęstość a jednak tonie. Przerobiłem kilka plecionek - wszystkie tonęły. Łowię specyficznie bo wypuszczam przynętę na znaczne odległości, a potem mam problem "z wyrwaniem" plecionki z wody. Nie mówiąc o tym, że przynęta idzie głębiej niż bym chciał.Obecnie używam nowej PowerPro Maxcuarto i na pewno nie jest to linka pływająca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) No właśnie, taka tu występuje sprzeczność, niby mniejsza gęstość a jednak tonie. Przerobiłem kilka plecionek - wszystkie tonęły. Łowię specyficznie bo wypuszczam przynętę na znaczne odległości, a potem mam problem "z wyrwaniem" plecionki z wody. Nie mówiąc o tym, że przynęta idzie głębiej niż bym chciał.Obecnie używam nowej PowerPro Maxcuarto i na pewno nie jest to linka pływająca... To u Ciebie jest chyba woda rzadsza:) Kiedyś nieopatrznie zabrałem kołowrotek z plecionką do odległościówki. Zwyczajnie nie dało się łowić - nie można było w rozsądny sposób, czyli ruchami wędziska ją zatopić. Być może, przyczyna leży w silikonie którym co jakiś czas pryskam plecionkę. CX 80. Edytowane 1 Października 2020 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Panowie, a wie ktoś gdzie dostać (w akceptowalnej cenie) plecionkę: Woodstock PowerStrike Spectra 10 i 20 LB? Jest w Corona fishing ale za 177, a z tego co pamiętam to płaciłem koło 100-120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 To u Ciebie jest chyba woda rzadsza:) Kiedyś nieopatrznie zabrałem kołowrotek z plecionką do odległościówki. Zwyczajnie nie dało się łowić - nie można było w rozsądny sposób, czyli ruchami wędziska ją zatopić. Być może, przyczyna leży w silikonie którym co jakiś czas pryskam plecionkę. CX 80. Rzadsza nie rzadsza, konia z rzędem temu co zaprezentuje pływającą plecionkę taką przynajmniej po dniu użytkowania (bo nowa ze szpulki faktycznie unosi się na powierzchni przez jakiś czas). Ten sposób z CX80 na pewno poprawia pływalność, ja stosowałem środek do much suchych, ale szybko spływa z linki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 No właśnie, taka tu występuje sprzeczność, niby mniejsza gęstość a jednak tonie. Przerobiłem kilka plecionek - wszystkie tonęły. Łowię specyficznie bo wypuszczam przynętę na znaczne odległości, a potem mam problem "z wyrwaniem" plecionki z wody. Nie mówiąc o tym, że przynęta idzie głębiej niż bym chciał.Obecnie używam nowej PowerPro Maxcuarto i na pewno nie jest to linka pływająca... Też tak łowiłem i rzeczywiście ten problem może występować, ale musisz raczej daleko wypuszczać jeżeli masz problem z wyrwaniem i napięciem linki. Nie wiem czy znajdziesz produkt który nie będzie tego robił. Moim zdaniem przytapia głównie nurt - zawsze robi się większy lub mniejszy balon a prąd napierając na linkę lekko ją zatapia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Dokładnie problem z tego wynika. Wypuszczam na 80-100m i nawet gdy nie ma agresywnego prądu plecionka zachowuje się jak linka muchowa inter (mimo, że nadrzucam). Spróbuję z silikonem, ale to pitolenie straszne a i uwalić się można przy tym zdrowo. Nie wiem też jak to wpływa na wodę i ryby, w końcu to chemia. Człowiek posmaruje a potem się dziwi, że brań nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Na 100m?! No no.... To i łowienie jest już "zdalne!" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Na 100m?! No no.... To i łowienie jest już "zdalne!" Życie panie, życie... moje ryby mają dobry słuch i wzrok, trzeba z daleka łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Staraj się zza zakrętu może...... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 A jak się zacina z takich baaardzo dużych odległości ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Łowienie ze 100m na wypuszczanego to nierealna bzdura. Myślę, że połowa tego dystansu to już wyczyn. Wiele lat trenowałem technikę na wypuszczanego i zwykle 40m wystarczyło żeby ryby nie miały szans wyczuć, że jestem na brzegu. Ostatecznie porzuciłem tą zabawę bo można to obejść inaczej, niemniej 100m to żart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Staraj się zza zakrętu może...... Kurcze, nie pomyślałem, podpowiedziałeś mi fajne rozwiązanie. Może jak będzie ostry i zewnętrzny to plecionki nie będzie przytapiało. @guciolucky Nie wiem Kolego co i jak trenowałeś, może trzeba było zmienić trenera Byłbym ostrożny z tak zdecydowanymi wypowiedziami, to że Ty nie potrafisz lub nie widzisz w tym sensu nie oznacza, że tak faktycznie jest. Wzmianka, że ryby mnie widzą i słyszą to był żart, myślałem że niewiele trzeba wysilać rozum aby to dostrzec. Wiele ładnych ryb wyjąłem i spod nóg i ze 100m. Jak się dba o ostrość haków, linka jest wyprostowana a kij dość sztywny to nie ma z zacięciem najmniejszego problemu. Jedyny ból, to ból nadgarstka po długim holu większej sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 W sumie jakby jeszcze podwoić ten dystans to krzywizna ziemi powodowałaby bycie niewidocznym dla ryby.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) W sumie jakby jeszcze podwoić ten dystans to krzywizna ziemi powodowałaby bycie niewidocznym dla ryby.... Nie da rady. Żeby skorzystać z tego triku trzeba by wypuszczać na długie kilometry a nie na setki metrów. Musiałbym kupić kołowrotek z duuuużą szpulą . Nie wiem jak tam u Ciebie się zakrzywia na 200m ale u mnie niewiele . Edytowane 2 Października 2020 przez rybacz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Panowie pytanie, czy ktoś używał bardziej intensywnie plecionki Mikado Dreamline 0,058 ?Czy to nie jest tasiemka ? Może ktoś polecić jakąś tanią i rozsądną plecionkę do 50-60 zł pod UL. Coś 0,05-0,07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi