psd27 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Chcesz drogą i dobrą to proponuję Varivas Avani Seabass si-x PE 1.2. Będziesz zadowolony.Używałem w tym roku. Rzutowo kapitalna, ale jeśli chodzi o wytrzymałość, to tutaj już mam zastrzeżenia. Czterosplotowy Sunline wg mnie jest dużo lepiej opisany, tzn parametry podane przez producenta mają dużo więcej wspólnego z rzeczywistością. Jeśli chodzi o Varivasa, to wg mnie przy łowieniu na rafach, na dużej rzece typu Wisła, gdzie może zdarzyć się przyłów suma, nie schodziłbym poniżej PE1.5 - zwłaszcza, że ta konkretna linka jest naprawdę cienka, nawet jak na varivasa. Druga sprawa, to mimo przyponu fluorocarbonowego, należy częściej przewiązywać linkę i kontrolować stan ostatniego odcinka. Jeśli chodzi o zasięg rzutu, nie miałem do tej pory lepszej linki - porównując do power pro, stren sonic, sunline czy varivas sea bass max power. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 potwierdzam - to super plecionka ale do szczupakowego kijka do 35g też bym nie zchodził poniżej 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
girogio Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Chcesz drogą i dobrą to proponuję Varivas Avani Seabass si-x PE 1.2. Będziesz zadowolony.Dzięki, pytanie gdzie ją kupię?? Bo nigdzie nie ma w Polsce ani na aliexpress. Czy jakieś inne linki polecisz? Zastanawiam się między tą co poleciłeś, a też między Momoi Ryujin i YGK G-SOUL X8 UPGRADE PE. Kurcze przejrzałem ponad 100 stron i ciężko coś wybrać. Dużo dyskusji jest o cienkich linkach na okonia, a potrzebuję na szczupaka do 30-35 gram przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Cześć, skoro udało Ci się te 100 stron to pewnie widziałeś moje opinie o YGK. Używam i polecam. Myślę, że PE #1,5 albo nawet #2 będzie Ci pasowałoTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Dzięki, pytanie gdzie ją kupię?? Bo nigdzie nie ma w Polsce ani na aliexpress. Czy jakieś inne linki polecisz? Zastanawiam się między tą co poleciłeś, a też między Momoi Ryujin i YGK G-SOUL X8 UPGRADE PE. Kurcze przejrzałem ponad 100 stron i ciężko coś wybrać. Dużo dyskusji jest o cienkich linkach na okonia, a potrzebuję na szczupaka do 30-35 gram przynęty.Kupowałem ją w sklepie krokodyl.sklep.pl Jednak teraz niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Mnie internet pokazuje dostępność YGK PE #1,5 zarówno na Allegro jak i w Fishing-Mart. Chociaż pod 60 gr pewnie lepsza byłaby PE #2,0Tomek Edytowane 17 Listopada 2020 przez kostom63 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Mnie internet pokazuje dostępność YGK PE #1,5 zarówno na Allegro jak i w Fishing-Mart. Chociaż pod 60 gr pewnie lepsza byłaby PE #2,0TomekPod 60g brałbym #2....ale POWER PRO . To chyba ok. 0,23 po naszemu. To tak skromnie. Raczej 0,28.Szkoda odstrzelonych wabików. Edytowane 17 Listopada 2020 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam, Równocześnie z kołowrotkiem szukam do niego plecionki. Daiwa Ninja Jigger 7-28g, prawdopodobnie : Kołowrotek Daiwa Ninja 4000.Do tej pory używałem żyłki bo łowiem na ten kijek tylko szczupaki, ale chce spróbować łowić sandacze.Jaka polecacie? Budżet najlepiej do 100zł bo to moja pierwsza plecionka i nie wiem czy się w ogóle przestawię.Dzięki za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam, Równocześnie z kołowrotkiem szukam do niego plecionki. Daiwa Ninja Jigger 7-28g, prawdopodobnie : Kołowrotek Daiwa Ninja 4000.Do tej pory używałem żyłki bo łowiem na ten kijek tylko szczupaki, ale chce spróbować łowić sandacze.Jaka polecacie? Budżet najlepiej do 100zł bo to moja pierwsza plecionka i nie wiem czy się w ogóle przestawię.Dzięki za infohttp://jerkbait.pl/topic/148671-s-japońska-plecionki-duel-rewelacyjna-jakość-świetna-cena/?p=2830632w rozm. 1.2# 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 http://jerkbait.pl/topic/148671-s-japońska-plecionki-duel-rewelacyjna-jakość-świetna-cena/?p=2830632w rozm. 1.2#Nawet 1.5 , naprawdę godna polecenia. W tych kosztach rewelacja. Przy sunline którego też tak używam to jest dużoooo lepsza. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Nawet 1.5 , naprawdę godna polecenia. W tych kosztach rewelacja. Przy sunline którego też tak używam to jest dużoooo lepsza. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka a jakiego Sunline używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 a jakiego Sunline używasz?PEx4 1.2 i 1.5 Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 http://jerkbait.pl/t...cena/?p=2830632 Mam od Wojtka żółtego duela 1,2pe i jest to jedna z najlepszych plecionek jakie miałem a trochę tego było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Ok skoro tyle pozytywnych opinii to biorę. Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Moja ulubiona, wszystkie z produkowanych rozmiarów Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Cześć,temat: plecionka do spinningu za sumem - jaka?pzdr,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Cześć,temat: plecionka do spinningu za sumem - jaka?pzdr,TomekTomek, zajrzyj tu na TCB8, grubsza jest w dobrej cenie i powinieneś być z niej zadowolony: http://jerkbait.pl/topic/149347-s-sunline-siglon-pe-4x-i-8x-promocje-na-przewijane-x-plasma-siglon-fc-siglon-wire-promocja-p-line-wysy%C5%82ka-za-0-od-50-pln-ekstra-10-od-150-pln/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Tomek, zajrzyj tu na TCB8, grubsza jest w dobrej cenie i powinieneś być z niej zadowolony: http://jerkbait.pl/topic/149347-s-sunline-siglon-pe-4x-i-8x-promocje-na-przewijane-x-plasma-siglon-fc-siglon-wire-promocja-p-line-wysy%C5%82ka-za-0-od-50-pln-ekstra-10-od-150-pln/Cześć, myślałem o niej, ale chciałem popyt02ać o inne opcje. Chyba wezmę TCB8 PE 3. Tylko 150 czy 300m? Edytowane 1 Grudnia 2020 przez domeldoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Ile to już nie pomogę - zależy od kołowrotka i preferencji i gdzie łowisz. W wątku jest w ofercie albo 135 albo 270. Z łódki 135 spokojnie wystarczy. 270 to już sprawa dyskusyjna - jak z brzegu w rzece, to niekoniecznie zmieni sytuację. Jak na zbiorniku, to może się przydać≥ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Wojtek, daj spokój, przecież przy łowieniu sumów kolor linki ma diametralne znaczenie, szczególnie nocą, biorąc pod uwagę, że TCB8 ma ciemnozielony kolor to im szybciej wyblaknie tym będzie lepiej widoczna i sum nie strzeli 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Wojtek, daj spokój, przecież przy łowieniu sumów kolor linki ma diametralne znaczenie, szczególnie nocą, biorąc pod uwagę, że TCB8 ma ciemnozielony kolor to im szybciej wyblaknie tym będzie lepiej widoczna i sum nie strzeli Edytowane 1 Grudnia 2020 przez Voiteh 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Wojtek, daj spokój, przecież przy łowieniu sumów kolor linki ma diametralne znaczenie, szczególnie nocą, biorąc pod uwagę, że TCB8 ma ciemnozielony kolor to im szybciej wyblaknie tym będzie lepiej widoczna i sum nie strzeli Kolego, to było pytanie dotyczące właściwości samej plecionki, nie tego czy to ma znaczenie przy nocnym spinningowaniu za sumem czy też nie. p.s. Twoje uwagi absolutnie nic nie wnoszą, więc daruj sobie, proszę.p.p. jeśli w jakiś sposób są "jajcarskie" to żal mi gości, mających poczucie humoru, pozwalające im się z tego śmiać... Edytowane 2 Grudnia 2020 przez domeldoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) A co wspólnego ma, tempo utraty barwnika z linki, do "właściwości samej plecionki"? Pomijając fakt, że nie można tego określić w żaden sposób, gdyż proces jest wypadkową zawartości koloidów w wodzie, temperaturą, napięciem linki i czasem oddziaływania. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 "A co wspólnego ma, tempo utraty barwnika z linki, do "właściwości samej plecionki"?"A to nie jest tak, że wraz z utratą koloru plecionka zaczyna się szybciej strzępić, przecierać, wiotczeje i traci znacznie na wytrzymałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Cześć, A co wspólnego ma, tempo utraty barwnika z linki, do "właściwości samej plecionki"? Tego nie wiem, nie jestem specem od włókien i ich technologii, stąd wątpliwości.Rozważam takie opcje: Może być tak, że same włókna nie zmieniają właściwości fizykomechanicznych, ale z powodu słabej kompatybilności pomiędzy polimerem włókna, a barwnikiem lub pigmentem tracą kolor. Utrata koloru może nic nie znaczyć dla samych właściwości użytkowych, ale gdy jest inny powód utraty koloru to może tak być. Może też teoretycznie zaistnieć sytuacja, że linka traci szybko kolor, co jest bezpośrednio związane z utratą parametrów, na których faktycznie nam zależy. Pomijając powyższe, może być tak sytuacja, że kupuję pletkę żółtą bo chcę żółtą i utrata koloru mnie smuci. Pomijając fakt, że nie można tego określić w żaden sposób, gdyż proces jest wypadkową zawartości koloidów w wodzie, temperaturą, napięciem linki i czasem oddziaływania. Zgadzam się, jest to jednak powiązane z powyższymi uwagami. pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi