km777 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 @Cristovo - tym masz ręce naznaczone tappingiem i hammer-on - zawsze linka będzie ci się lepić do opuszków. Co do tego która plecionka jest lepsza - Plasma czy ADV to zdania są podzielone - trzeba potestować. Spotkałem się z głosami na plus dla jednej jak i drugiej. Ja osobiście wolę Plasmę. Jedno jest pewne - x4 to niekwestionowany lider w stosunku jakość/cena. Promo gwiazdkowe jeszcze wisi, jakby ktoś chciał skorzystać: http://jerkbait.pl/topic/163474-sunline-siglon-pe-4x-i-8x-materia%C5%82-na-stalki-siglon-wire-siglon-fc-promocje-p-line-sunline-saltimate-egi-sta-darmowa-wysy%C5%82ka/Link nie bangla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Link nie banglaWstawiłem znowu: http://jerkbait.pl/topic/164017-sunline-siglon-pe-x4-i-x8-materia%C5%82-na-stalki-siiglon-wire-siglon-fc-sunline-egista-promocje-darmowa-wysy%C5%82ka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 pytanie oczywiście do Ciebie, tak wynika z chronologii.....będę wdzięczny.....co do Sunline Siglon x8 mam złe doświadczenie, w przypadku XPlasmy takie sobie.....co mnie bardzo zaskoczyło, ponieważ tańszy Siglon x4 jest świetny.....boje się nieco ADV, ale ciekawi mnie ta linka Ten sunline to najgorsze gówno jakie używałem. Mikado ninotho jest o niebo lepsze, nie polecam. Dwie szpule w różnych rozmiarach strzępiły się jak sznurek. Sprzedający śmiał twierdzić,że źle eksploatowana ( dwa wypady na bolenie) lub wina sprzętu ( ślizgała się po torzite i rolce Stelli 18). Dwie szpule poszły do śmieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 Ten sunline to najgorsze gówno jakie używałem. Mikado ninotho jest o niebo lepsze, nie polecam. Dwie szpule w różnych rozmiarach strzępiły się jak sznurek. Sprzedający śmiał twierdzić,że źle eksploatowana ( dwa wypady na bolenie) lub wina sprzętu ( ślizgała się po torzite i rolce Stelli 18). Dwie szpule poszły do śmieci...Piszesz o Siglonie ADV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 8x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menek Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Mnie zainteresowała ta XPlasma w rozmiarze 0.2 w tej chwili od półtora roku używam PP 8 slik 0,19 i złego słowa nie mogę powiedzieć nic się nie strzępi, plącze nawet kolor trzyma a lekko nie ma bo łowię w stolicy gdzie cuda w wodzie można spotkać. Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Menek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figura_007 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Panowie, szukam czegoś do przynęt 40-70g i 10-30g. Zastanawiam się czy Siglon 4X w rozmiarze PE 3 i 2 będzie w porządku do takich gramatur czy może jednak kupić po prostu PP w rozmiarach 0.23 i 0.15. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Panowie, szukam czegoś do przynęt 40-70g i 10-30g. Zastanawiam się czy Siglon 4X w rozmiarze PE 3 i 2 będzie w porządku do takich gramatur czy może jednak kupić po prostu PP w rozmiarach 0.23 i 0.15.PE 2,5 i PE 1,7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Plecionka "morska" vs "słodkowodna". Może gdzieś już o tym było, to będę zobowiązany za linki do tematu.Czy ta "morska" to chwyt marketingowy, czy faktycznie różni się składem chemicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Ten sunline to najgorsze gówno jakie używałem. Mikado ninotho jest o niebo lepsze, nie polecam. Dwie szpule w różnych rozmiarach strzępiły się jak sznurek. Sprzedający śmiał twierdzić,że źle eksploatowana ( dwa wypady na bolenie) lub wina sprzętu ( ślizgała się po torzite i rolce Stelli 18). Dwie szpule poszły do śmieci...Nie wiem w sumie jak to skomentować ale używam Sunline Siglon x8 od dwóch sezonów (łowie codziennie w Wiśle) i złego słowa na tą plecionkę nie mogę powiedzieć, mocna, śliska, cienka i po sezonie użytkowania wygląda dalej bdb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 U mnie sunline również od dwóch lat na różnych wedkach, różne średnice i jestem mega zadowolony! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Ten sunline to najgorsze gówno jakie używałem. Mikado ninotho jest o niebo lepsze, nie polecam. Dwie szpule w różnych rozmiarach strzępiły się jak sznurek. Sprzedający śmiał twierdzić,że źle eksploatowana ( dwa wypady na bolenie) lub wina sprzętu ( ślizgała się po torzite i rolce Stelli 18). Dwie szpule poszły do śmieci... Ja też używałem Sunline Siglona x8, X-Plasme X8 i Sunline Siglona ADV i też jestem zadowolony, złego słowa nie mogę powiedzieć, Sunline Siglon i Sunline Siglon ADV mięciutka, X-Plasma w porównaniu do tych dwóch sztywniejsza Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Voiteh 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 To widocznie trafiłem fejka ????. Tak nie powinna wyglądać plecionka po kilkunastu godzinach eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Patryk, dla pewności, przyjrzyj się z porządnie i z bliska przelotkom, zwłaszcza szczytowej, czy przypadkiem nie masz gdzieś pęknięcia i nie zadziera Ci linki. Jeśli z ringami jest ok, to masz jakąś podróbkę, bo u mnie tez latają Siglony X4 i 8 i Plasma i są to naprawdę solidne produkty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) U mnie nie wyglądała tak źle jak u Patu, ale mechaciła się strasznie, kolor znikł po trzech wypadach na względnie czyste jezioro i mocno się rozwarstwiała. Mowa o zwykłym Siglonie 8x. Natomiast z X Plasmy jestem bardzo zadowolony Edytowane 1 Stycznia 2022 przez maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Raczej nie, na innych linkach nic się nie działo. Dodam że cieńsza ( zakupiłem dwie szpule) , też się rozwarstwiała ale nie tak ja ta ze zdjęcia. Tu miałem wrażenie że rzucam sznurem muchowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Mam nawiniętą na wszystkich kołowrotkach i multikach Siglon x4 i X8. Zero problemów, świetna plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Mam siglona adv i złego słowa powiedzieć nie mogę. Jeśli mamy przykład podróbki jaki przedstawił kolega powyżej to byłoby to rozsądne wytłumaczenie. Tandetnego produktu nikt podrabiać by nie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 To widocznie trafiłem fejka ????. Tak nie powinna wyglądać plecionka po kilkunastu godzinach eksploatacji PSX_20220101_225945.jpg PSX_20220101_225920.jpgPatryk, jaki to rozmiar i kolor? Jakiś dziwny ten splot. Tu jest PE 1.2 4x i 8x. Złego słowa nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Używałem, używam kilku szpulek x8 i x4 i tylko jedna 8 pe 0.3 zielona trochę się mechaciła. Pozostałe orange i żadnych problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 8x zielona. Widocznie trafiłem na gorszy wypust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 U mnie Sunline Singlone x8 PE 1,2 pomarańczowy , kupiony jakieś 3-4 lata wstecz co najmniej u Mefiego, założony na Vańka 4000 przypiętego do 14 lb TX-a i używany do średnio ciężkiego jigowania na wodzie stojącej , działa nadal bez zarzutu . Wstępna utrata koloru szybka , później już stabilnie i przewidywalnie . Obrócony na szpuli po dwóch chyba mało intensywnych sezonach na dużej zaporówce . Do dzisiaj działa, bo w zeszłym już roku byłem tam z dziesięć razy raptem . Goooglając teraz nazwę zauważyłem dużo ofert z alli... , może to jest problem ? Trafiamy na towar podobny , chyba że są to te same fabryki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Bartku, brałem u "sprawdzonego i ogólnie znanego sprzedawcy". Nie będę cytował, ale tekst typu źle użytkowanie,zły kołowrotek czy przelotki był już poniżej pasa- żenada. Podejrzewam, że gorsza partia lub jakiś leżak. Tak czy siak,ja omijam szerokim łukiem ( mowa o zielonej 1.2PE ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 U mnie Sunline Singlone x8 PE 1,2 pomarańczowy , kupiony jakieś 3-4 lata wstecz co najmniej u Mefiego, założony na Vańka 4000 przypiętego do 14 lb TX-a i używany do średnio ciężkiego jigowania na wodzie stojącej , działa nadal bez zarzutu . Wstępna utrata koloru szybka , później już stabilnie i przewidywalnie . Obrócony na szpuli po dwóch chyba mało intensywnych sezonach na dużej zaporówce . Do dzisiaj działa, bo w zeszłym już roku byłem tam z dziesięć razy raptem . Goooglając teraz nazwę zauważyłem dużo ofert z alli... , może to jest problem ? Trafiamy na towar podobny , chyba że są to te same fabryki .Aż nie chce mi się wierzyć w taką trwałość plecionek, o jakich piszesz.... po dwóch latach obrócona na szpuli ?!Ja plecionkę po 2/3 sezonu obracam na szpuli, a po sezonie wyrzucam. I to bez względu na markę. Co prawda nie używam Sunline, ani wielu innych polecanych tutaj, a po prostu te które leżą pod ręką w sklepie-Daiwa J-Braidx8, Shimano Kairiki, Power Pro.Faktem jest, że najczęściej łowię jigami 20-40g, czasem nawet 50g, czyli linka nie ma lekko, jak i reszta sprzętu. Cienkie linki na brzany 0,08-0,10 mm też pracują przy kamienistym dnie, czasem z sumem się zmagają, ciężki żywot, długo nie wytrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 A ja z kolei czasem się zastanawiam jak producenci zarabiają na plecionkach bo jedna starcza minimum na 2-3 lata. Bez obracania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi