Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam przyjmować ze pe# 0,6 to realnie ma węźle 6lb a pe# 1 to 10lb na węźle i jeśli będziecie dociekliwi i sami przetestujecie to dojdziecie do tych samych wniosków.

Fizyki się nie oszuka

Dokładnie, 0.6 PE to jakieś 8lb liniowo, dobry węzeł to jakieś 80% wytrzymałości, parę procent ubywa wraz ze zużyciem no i wszystko się zgadza.

Edytowane przez Andżej
  • Like 1

Polecam przyjmować ze pe# 0,6 to realnie ma węźle 6lb a pe# 1 to 10lb na węźle i jeśli będziecie dociekliwi i sami przetestujecie to dojdziecie do tych samych wniosków.

Fizyki się nie oszuka

Dokładnie! Też się bawiłem wagą do walizek i łącznikiem bezwęzłowym. Wyszło mi PEx5=..kg. Czyli PE#1 = 5 kg, PE#0,8=4 kg i tak dalej. Sprawdzane w zakresie PE0,6 - 1,5. Odliczając węzeł wychodzi to samo! :)

• Like 3

W klasie DiRC czyli dobrze i rozsądnie cenowo polecam (nie tylko ja zresztą) produkty sunline. Wybór duży, a kolega @psulek robi jeszcze korzystne promocje.

Edit. Mi bardzo pasuje egi ult.

Edytowane przez Sławek Nikt

Moge prosic o polecenie jakies plecionki? Aktualnie nawinieta mikado 0.06 4 splotowa. Jest bardzo wytrzymala ale bardzo glosna i zostawia kolor na przelotkach. Szukam czegos do 100 zl

Lepiej powiedz, do jakiej wędki i przynęt ta olecionka, bo to Mikado to cholera wie jaką miało grubość (to 0,06 to taka ściema markeringowa wesoła).

Lepiej powiedz, do jakiej wędki i przynęt ta olecionka, bo to Mikado to cholera wie jaką miało grubość (to 0,06 to taka ściema markeringowa wesoła).

Z doświadczeń porównawczych plecionek różnych producentów, to tak co najmniej PE 0.6 .

Edytowane przez psulek

Osobiście testowałem wiele plecionek do ul i lekkiego łowienia. Na placu boju pozostaje tylko Varivas Saltwater i obowiązkowo u mnie impregnacja przed pierwszym użyciem.

6faa301bdeed2e9122fa1dc68d596370.jpg

cd38e0836ffd952a1b8e6154709302d1.jpg

. No cena doje***a niektórym tyle na wędkę i kołowrotek nie udało się wydać ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Osobiście testowałem wiele plecionek do ul i lekkiego łowienia. Na placu boju pozostaje tylko Varivas Saltwater i obowiązkowo u mnie impregnacja przed pierwszym użyciem.

Witam, i faktycznie linka 0,2 PE wytrzymała 2,5 kg?

Akurat 0.2 jest pierwszy raz w moim posiadaniu, żadnych testów nie robiłem.