doktorek Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Ciekawostka, tym razem Duel w roli głównej Nietypowe zabrudzenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Ostatnie zdjęcia to różne sploty. Ot tak dla porównania:Duel x? #0,8 varivas x4 #1,5 Gliss 12 lb wszystko silikonowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Na razie popsikałem dwie identyczne plecionki. Jedną rzuciłem w suchą trawę z 30m. Pokazał się niespłowiały odcinek popsikałem i na to nawijałem wyrzut, fajnie na wolnej oscylacji TP widać było jak nawój zmienia kolor. Co dwie warstwy dopsik i wcieranie. Na bank wszystko zaaplikowane bez nadmiarów.Drugi kołowrotek pryśnięty na wierzch. Miałem dziś sprawdzić efekty ale się rozpadało. No to siatkarki … . Mysle, ze dobrym sposobem byłby tez wyrzut i nawijanie przez nasączoną silikonem szmatkę. Nie wiem jak spożywczy, ale tak na oko varivas vs taki do uszczelek samochodowych wurth, jest rzadszy i mniej się klei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Dobrze się sprawdza, ale trzeba uważać, żeby nie przeobrzyć i jednocześnie nie zostawić na za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Co rozumiesz przez „nie zostawić na za długo”? Zamierzałem zostawić „na zawsze” i ewentualnie uzupełniać. Skoro piszą ,żeby nasączać nową? u mnie dalej pada. Edytowane 28 Lipca przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Chodzi o to, że jak nasmarujesz na jesieni i zostawisz do wiosny to olej skamienieje i zrobi się lepiący, co nie wpływa dobrze na komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Aaaa ok, do wiosny to planuję się jeszcze wybrać. Szczególnie od września do grudnia lubię się pokatować. Ale dzięki za ostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Chodzi o to, że jak nasmarujesz na jesieni i zostawisz do wiosny to olej skamienieje i zrobi się lepiący, co nie wpływa dobrze na komfort użytkowania.Ja tam zostawiałem z marketowym silikonem i tego zjawiska nie zaobserwowałem. Fakt że chyba nie za dużo psikałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Panowie doradźcie plecionka do łowienia spinem z brzegu,przynęty gumy 18cm,jerki slidery 12 buster 15.Chciałbym żeby nie była za sztywna i pozwalała uratować trochę nie tanich przynęt.Nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Jeśli chodzi o grubość proponowałbym 2.0 PE, jeśli chodzi o firmę, model to na przykład Sunline ADV, Shimano Pitbull czy Kairiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Nikt nic?Kastking Superpower 25lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) Hehehe być może to odkrywcze tylko dla mnie, ale zawsze myślałem, ze plecionki hałasują mi na rolce kołowrotka. Nowy kołowrotek, nowa plecionka no wiecie.Dziś odkryłem, że to jęczy na przelotkach. Wystarczy linkę pociągnąć ręką. Podejrzewałem exista, a to wędka. I co gorsze im lepsza i lzejsza wędka lepiej rezonuje i hałas jest większy.Na pancernej wędce cisza na drogim i lekkim japońcu drze ryja … No, to jakby wszyscy o tym wiedzieli, to spoko, ja już też wiem Ale silicon poprawia sytuację. Nieważne jak nakładałem, jest lepiej. Idę moczyć wszystkie. Edytowane 9 Sierpnia przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia może pytanie trochę naiwne, ale czy Pitbull12x z ali różni się od tej z europejskich źródeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Pitbull 12X należy kupować jako import z JP jeśli chcesz, poza napisami, korzystać z jakości tej linki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Właśnie po Twojej opinii zdecydowałem się spróbować Pitbulla 12.Obawiam się tylko jak odróżnić oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Napisz do mnie priv, podpowiem Ci jak nie wtopić z podróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Właśnie po Twojej opinii zdecydowałem się spróbować Pitbulla 12.Obawiam się tylko jak odróżnić oryginałOpcje są w sumie nawet cztery. Pierwsza kupić/sprowadzić sobie z Japonii samemu, druga kupić tu na forum os zaufanego sprzedawcy, trzecią, poprosić kogoś o sprowadzenie tejże linki z Japonii, a czwarta to zakup w polskim sklepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia W sobotę mi się linki darły dość. W niedzielę wszystkie napsikałem silikonem i dziś malina. Cicho. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Polecasz coś o czym pisaliśmy na tym forum, wiele lat temu. Jedni chwalą, drudzy przeciwnie. Zimą jest to bardzo pomocne, latem wolę gładką 12sto -splotową linkę bez dodatków, u mnie się nie drze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Na Wiśle pomaga i w lecie - brud się nie lepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Zwykłym silikonem w sprayu ?W sobotę mi się linki darły dość. W niedzielę wszystkie napsikałem silikonem i dziś malina. Cicho. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Ja od wielu (5/7) lat psikam TYTAN TL-40 PTFE.Poliamidy boją się tylko UV i gorących stężonych kwasów siarkowego i octowego- więc bez obaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Zwykłym silikonem w sprayu ?Pisałem, varivas. Ja jestem zadowolony. Duża ulga..Zwykły co mam do uszczelek trochę gesty - nie odważyłem się. Wiele lat temu mialem przerwę w łowieniu. Co do darcia się. Odczucie subiektywne. Ja nie lubię. Dla mnie wszystkie są głośne.uzywam tak naprawdę 3 plecionek JMC - całkiem, całkiem i jest cicha, trochę głośniejszy ale przemocny pentagram upgrade i pitbulla, dziwne u mnie najgłośniejszy z tych trzech. Inne np x4 dawno porzuciłem właśnie przez głośność. Dużo zależy tez od wędki na której pracują i wody. A Odra wiadomo trącona jest.Tak nawiasem JMC mam na cięższych wędkach (w sensie wagi) wiec mają łatwiej. Ostatnio jak założyłem JMC na evergreena tez był głośniejszy niż na STC czy SG. Edytowane 12 Sierpnia przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Zwykłym silikonem w sprayu ?Dla spokoju ducha / środowiska wybieram ten oznaczony jako dozwolony do kontaktu z urządzeniami itp. w spożywce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Siemka, szukam jakiejś plecionki na bolenia, najlepiej 0,10. Używacie i macie jakąś godna polecenia, która jest pokryta może czym żeby daleko rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi