roost Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Panowie jakieś opinie co do plecionki Hype Tackle od pleciony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Też bym z chęcią usłyszał słowa użytkowników plecionki Hype Tackle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Przeoralem major crafta x4 14lb do maxa. Linka pomimo utraty koloru mega mocna nie strzepi sie itp. Narazie propsoje za stosunek ceny do srednicy oraz mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Panowie jakieś opinie co do plecionki Hype Tackle od pleciony ? Też bym z chęcią usłyszał słowa użytkowników plecionki Hype TackleMusi być super, bo ma prawdziwą średnicę https://youtu.be/U457r0wbyXY?t=261 Edytowane 11 Października 2019 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Kolega używa 9-splotowej od Hype tackle i jest zadowolony, ale szczegółów nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Musi być super, bo ma prawdziwą średnicę https://youtu.be/U457r0wbyXY?t=261 Noooo... i wytrzymałość ma prawdziwą 0.05 - 3 kg Kiedyś czytałem - tamtej strony już nie ma, a szkoda...Max co można osiągnąć z polietylenu to 400 kg z przekroju 1 mm2(milimetr kwadratowy) To tutaj mamy( w bardzo dużym uproszczeniu) 20x20x3=1200. Bez komentarza... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Witam.Czy ktoś używał może plecionki z chin:https://pl.aliexpress.com/item/32699836285.html?spm=a2g0o.cart.0.0.17613c00RtdU3B&mp=1i mógłby skomentować czy dla nowicjusza się nadaje?Na YT są o nich recenzje, jednak po rosyjsku a z tym językiem rozstałem się dawno dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Kup sobie tu http://jerkbait.pl/topic/58857-echosondy-garmin-simrad-lowrance-ram-mount-power-pro-sunline-p-line-g%C5%82%C3%B3wki-sasame-kotwiczki-owner-st36-cz%C4%99%C5%9Bci-do-zaburtowych/ sprawdzoną p-line tcb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Witam.Czy ktoś używał może plecionki z chin:https://pl.aliexpress.com/item/32699836285.html?spm=a2g0o.cart.0.0.17613c00RtdU3B&mp=1i mógłby skomentować czy dla nowicjusza się nadaje?Na YT są o nich recenzje, jednak po rosyjsku a z tym językiem rozstałem się dawno dawno temu.https://pl.aliexpress.com/item/32780787504.html?spm=a2g0o.detail.1000014.43.28613cb9e7DTTr&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.128125.0&scm_id=1007.13338.128125.0&scm-url=1007.13338.128125.0&pvid=97222753-573f-41c0-8a4c-48b40d36f998 Używam takiej - i w tej cenie jestem zadowolony. Lekko przegrubiona (jak każda plecionka) ale moc jest. Używam tych najcieńszych - 6, 8, 10 lb i w każdym przypadku mocniejsza niż deklarowana wytrzymałość. Zielona nieźle trzyma barwę, w przeciwieństwie do czerwonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Bardzo dziękuję za odzew:-)Niebieska i żółta - może się orientujesz jak tu z trzymaniem kolorku?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) jedni dają więcej a inni mniej.... https://www.youtube.com/watch?v=ARMjUtAJ-5o Edytowane 17 Października 2019 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Ciekawa jest 10;54 - porównanie grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolegaKolegi Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Kupiłem opakowanie 300 m plecionki Spiderwire Smooth 8, o "średnicy" 0,14 w kolorze zielonym i po dosłownie 5 wypadach na warszawskie bolenie, kolor zmienił się na popielaty, siwy. Prawdopodobnie za miesiąc będzie to już kolor jasno szary wręcz biały. Kołowrotek Daiwa Fuego 3000, wędka SavageGear Prabellum CCS 279 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Pewnie tak będzie i nic w tym dziwnego. Plecionki barwione są powierzchniowo, żyłki w masie. Więc od jakości barwnika zależy trwałość koloru.Kup sobie CX80 i potraktuj tym plecionkę. troszkę przywraca(ożywia) kolor i zapobiega szybkiej jego utracie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Ja ostatnio używam teflonowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Zakupiłem Siglon Sunline PEx8 16lb. Pierwszy zaczep i zrywka na węźle bez użycia dużej siły. Owinąłem o rękawy, próba zerwania i.. pstryk. Dziś zakleszczyła mi się na kołowrotku i guma została odstrzelona... Wkurzyłem się i spróbowałem zerwać na gołe ręce trzymając za przypon z jednej strony a z drugiej za plecionkę. Bez problemu udało mi się urwać ją na węźle.. Czy to typowa przypadłość 8 splotów? Rzuty bez porównania dalsze od x4, do tego jest duużo cichsza, ale aż boję się tym rzucać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Ja ostatnio używam teflonowego A konkretnie czego?(jakiś symbol handlowy, nazwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 (edytowane) Testuję z Leroy Merlin i suchy PTFE Edytowane 25 Października 2019 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Zakupiłem Siglon Sunline PEx8 16lb. Pierwszy zaczep i zrywka na węźle bez użycia dużej siły. Owinąłem o rękawy, próba zerwania i.. pstryk. Dziś zakleszczyła mi się na kołowrotku i guma została odstrzelona... Wkurzyłem się i spróbowałem zerwać na gołe ręce trzymając za przypon z jednej strony a z drugiej za plecionkę. Bez problemu udało mi się urwać ją na węźle.. Czy to typowa przypadłość 8 splotów? Rzuty bez porównania dalsze od x4, do tego jest duużo cichsza, ale aż boję się tym rzucać.. Robert, dla Siglona Sunline podaje wytrzymałość liniową, na węźle jest około połowa, 3,6kg na węźle to nie jest jakoś dużo. Odstrzał przy zablokowaniu może się zdarzyć. Możesz powalczyć z węzłem albo używać klixów. Klix da ci około 75% wytrzymałości deklarowanej. Węzeł - może być na trzy końce albo six turn san diego, tylko zawiń z dziesięć razy, żeby się nie odwiązywał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Zakupiłem Siglon Sunline PEx8 16lb. Pierwszy zaczep i zrywka na węźle bez użycia dużej siły. Owinąłem o rękawy, próba zerwania i.. pstryk. Dziś zakleszczyła mi się na kołowrotku i guma została odstrzelona... Wkurzyłem się i spróbowałem zerwać na gołe ręce trzymając za przypon z jednej strony a z drugiej za plecionkę. Bez problemu udało mi się urwać ją na węźle.. Czy to typowa przypadłość 8 splotów? Rzuty bez porównania dalsze od x4, do tego jest duużo cichsza, ale aż boję się tym rzucać.. Sprawdź łączniki bezwęzłowe. Albo dobry, starannie zawiązany węzeł (polecam double san diego jam). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Zapomniałem właśnie dopisać że double. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Kupilem w naglej potrzebie j-braida x4 9lb (0.10) przelowilem intensywnie ok 50h . Linka jak najbardziej ok. Cienka dosc cicha, lotna i mocna nie peka nie rwie sie tam gdzie nie trzeba i ta cena . Wielki plus. Aha i kolor jeszcze trzyma. Kupuje w zapas kolejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Mam diametralnie odmienne odczucia. Użyta w multiplikatorze plątała się nieprawdopodobnie. Nieco lepiej sprawdziła się 0,15mm, ale po jednodniowych zawodach w Gdańsku (Motława) wyblakła i zaczęła się strzępić. Zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 aż ciezko uwieżyć moze kiepska partia. , kupiłem po szpulce z kolega jestesmy bardzo zadowoleni, a linek przerobiłem już naprawde sporooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 aż ciezko uwieżyć moze kiepska partia. , kupiłem po szpulce z kolega jestesmy bardzo zadowoleni, a linek przerobiłem już naprawde sporoooooBardzo dużo jest negatywnych opinii na temat tej linki zarówno w sieci jak i wśród wędkarzy. Według mnie straszna porażka nawet w tej cenie Chyba, że faktycznie obecna plecionka jest inaczej produkowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi