Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę poczytałem ten wątek i mam mętlik -polecicie jakąś plecionki raczej do trollingu średnica min. 0,18 -zresztą doradźcie potrzebuje dwie jedna do przynęt do max 30-40 gram druga 60-100g max. Budżet no chciałbym wydać max 100zł za sztukę a najlepiej do max 60zł. 

Cześć, jeśli poczytałeś, to pewnie wiesz, że nie ma sensu zostawać przy określaniu grubości w mm. Waga przynęt też tak naprawdę nie ma znaczenia. Taka bez steru 400 gr będzie stawiać mniejszy opór niż średniej wielkości sdr. W tym budżecie to raczej 4sploty o grubości ok 1,5 PE do stawiających mniejszy opór i 2 PE do tych o większym oporze

Tomek

• Like 2

Zawsze używałem Duel Xwire X8 Yellow   ale nie ma ich juz w sprzedaży, najlepsza pletka ,na niektórych kołowrotkach mam 5 letnią !!!!  Gładka, do dzisiaj  fluo zółta  :D    

stawiam flaszkę za 1.5 i 1.0 Yellowww, na rynku został silver i multikolor

product_27600.jpg

Edytowane przez koyot

Hmm .. absolutnie jej nie dyskredytuje ale uwaga z grubościami .. Nie dawno zamówiłem 40 lb . Przyszła ale przy 50 lb power pro wyglada jak sznurek do snopowiązałki …

Hahahahahahh śmieszna sytuacja kupiłem  YGK PE 2,5 200m bo ten kolor u nas nie występuje, pod jerki 50gr  i wyda mi sie że jest cienka podobna do Duel 1,5-2.0  :rolleyes: nawet miałem zamawiać PE4.0  ale jest MOC i zostawiłem.

Hahahahahahh śmieszna sytuacja kupiłem YGK PE 2,5 200m bo ten kolor u nas nie występuje, pod jerki 50gr i wyda mi sie że jest cienka podobna do Duel 1,5-2.0 :rolleyes: nawet miałem zamawiać PE4.0 ale jest MOC i zostawiłem.

Hmm, ciekawe . Bo to by znaczyło, że Duel jest przegrubiony, i to sporo. A masz jak porównać na zdjęciu w dużym powiększeniu?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Hahahahahahh śmieszna sytuacja kupiłem  YGK PE 2,5 200m bo ten kolor u nas nie występuje, pod jerki 50gr  i wyda mi sie że jest cienka podobna do Duel 1,5-2.0  :rolleyes: nawet miałem zamawiać PE4.0  ale jest MOC i zostawiłem.

Dalej nie wierzę a w szczególności w to ,że duel 1,5 czy 2.0 jest takie jak ygk 2,5  i aż pognałem do piwnicy sprawdzić naocznie .

Po kolei: duel 1,5 , power pro 3.0 , power stricke 3.0 , ygk z Ali 2,5.

Więcej dysput na ten temat nie toczę ...

post-64797-0-93159300-1642946172_thumb.jpeg

Na zdjęciu dokładnie nie widać ale ygk jest najgrubszy z nich wszystkich ...

Edytowane przez sero1975