Salmon63 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Korzystałeś z Enigmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Aktualny jaki poleca plecionka do ultralight na okoniówka?Szo? Piszesz jakbyś nie był duszekpl tylko duszekua … ja nie rozumiu Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Aktualny jaki poleca plecionka do ultralight na okoniówka?Podepnę sie pod pytanie, co aktualnie jest w modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Nie ma co kombinować, Sunline, Varivas, YGK, szukać w swoim budżecie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duszekpl Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Nie ma co kombinować, Sunline, Varivas, YGK, szukać w swoim budżecie. Wielki dzięki PS: osoba niedosłyszący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zobacz w wątku http://jerkbait.pl/topic/36531-najcie%C5%84sza-plecionka-na-okonie/page-81#entry3102247Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Jaką możecie polecić gęsto plecioną, 4-ro splotową plecionkę na trudne warunki w łowisku? Podoba mi się egimetal ale jej grubość się kończy na PE1,2 a ja potrzebuję co najmniej PE 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) Na giełdzie jest Siglon x4 w romiarach do PE3 http://jerkbait.pl/topic/180011-plecionki-sunline-siglon-pe-x4-x8-x-plasma-siglon-adv-super-linki-przyponowe-stalowe-fluorocarbon-żyłki-nowa-dostawa/ Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez psulek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Jaką możecie polecić gęsto plecioną, 4-ro splotową plecionkę na trudne warunki w łowisku? Podoba mi się egimetal ale jej grubość się kończy na PE1,2 a ja potrzebuję co najmniej PE 1,5.Weź od psulka siglona, będziesz zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Jaką możecie polecić gęsto plecioną, 4-ro splotową plecionkę na trudne warunki w łowisku? Podoba mi się egimetal ale jej grubość się kończy na PE1,2 a ja potrzebuję co najmniej PE 1,5.Siglon. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Katował ktoś westin w10 13 braid? Siakieś wrażenia opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 To nowość na rynku, nawet jak ktoś już kupił to raczej nie ,, katował ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 To nowość na rynku, nawet jak ktoś już kupił to raczej nie ,, katował ".Dlatego pytam kogoś kto posiada i katował o nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
langeman Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgadzam się w pełni. Najcieńsza plecionka 4,5kg(10Lb) jaką znalazłem to Sunline Siglon PE 06. Do okoniówki 4-10g, już dwa sezony używam właśnie Siglona, tyle, że PE 0,4/2,9kg(6Lb) i uważam że się sprawdza.hej.jako nowy na forum podpowiem ze Siglon już ma w ofercie 0.2pe i 0.3 pe i 0.4 pe więc dlaczego mówicie że nie istnieje cieńsza niż 0.6pe.0..2 Pe ma wytrzymałośc coś powyżej 1.5kg ale czy warto aż tak nisko schodzić.Siglona mam kilka grubości i tak na mniejsze szczupaki mam 0.6pe.Moja 0.6pe to jak podaje producent coś koło 0.128mm ale siglon wypada o wiele lepiej w grubościach i wg mnie on jest porównywalny do konkurencyjnych 0.10.Wytrzymałosc 10lb na węzle czyli ok 4,6 kg i to mi się wydają prawdziwe dane a nie jak jakieś mikado przy pletce 0.13 podaje 15kg wytrzymałości.Wg mnie Siglon w tej chwili to nr jeden na rynku może jest na początku lekko sztywna ale po kilku wyjazdach robi sie bardziej elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 <<edit>> Moja 0.6pe to jak podaje producent coś koło 0.128mm ale siglon wypada o wiele lepiej w grubościach i wg mnie on jest porównywalny do konkurencyjnych 0.10.Plecionki bez oznaczenia PE, za to z podaną grubością mierzoną "przyrządem marketingowym" 0,10mm - to są linki 1.0 PE albo grubsze, z nielicznymi wyjątkami, typu Daiwa J-braid X8 z totalnie z czapy zrobionym systemem nazewnictwa, która przy podanym "0,10mm" ma 0.8 PE i to chyba jedyne "0,10mm", które można z Siglonem uczciwie porównać. Dragon Invisible 0,10mm to w ogóle nie wiadomo, ile ma, bo tam tak kłamią na opakowaniu, że aż głowa boli. Itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) hej.jako nowy na forum podpowiem ze Siglon już ma w ofercie 0.2pe i 0.3 pe i 0.4 pe więc dlaczego mówicie że nie istnieje cieńsza niż 0.6pe.(...)Czytaj ze zrozumieniem:Zgadzam się w pełni. Najcieńsza plecionka 4,5kg(10Lb) jaką znalazłem to Sunline Siglon PE 06.(...)Z tego jednoznacznie wynika, że chodziło o najcieńszą plecionkę o wytrzymałości 10Lb, a nie ogólnie o cienkie plecionki.PsNie określałbym, że Siglon po kilku użyciach staje się bardziej "elastyczny" bo może to być źle zrozumiane, że staje się rozciągliwy. Raczej użyłbym określenia, że staje się "wiotki", co potwierdzam. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownikcasta123 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 jaka srednice polecacie do spina do przynet <90g?0,18?0,20? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Cos opisane na 30-40lbs. Chyba, ze ten cast dopiero wdrazany to moze cos grubszego- mniej sie wzyna w szpule w razie jak sie cos popierdzieli przy rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownikcasta123 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 do spina!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Ja używałem power pro 0.23.do spina do 100g.Możesz coś tej grubości z 8 dolotowej poszukać 30-40lb będzie ci skaracac rzuty przy spinie.Chyba że japońskie 30lb np varivas high gradem najgrubszy . Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownikcasta123 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 a ta grubosc przypadkiem nie wchodzi w te widelki o ktorych napisales ze moze skracac rzuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Sorki zobaczylem >90g. Zreszta i tak czy spin czy cast do przynet powyzej 50g zwykle uzywam linki min 30lbs. Da sie rzucac pewnie i 15lb tylko i z zaczepu gorzej wyjac (duze przynety to czesto duze i mocne haki) i odstrzelic latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownikcasta123 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 0,18 to jest 30lb? jak to sie przeklada na srednice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Polecam ci wziąć coś PE2.5-PE3. Np z Sunline Siglon x4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 A ja polecam Pawła Nie sprzedaje zajebistych etykiet bez pokrycia w faktach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi