popper Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 CX80 i po sprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 (edytowane) A ja "psikam" od kilku lat tytanem TL-40 z teflonem- również "nici pajęcze" od Varivasa. Edytowane 26 Października 2024 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Kto tu ostatnio użył fajnego zwrotu: kocopoły wypisywać.I to własnie mi tak pasuje do Twojej wypowiedzi.Leyduna miałem dwa razy. Pierwszy i ostatni. Kolejna chińska plecionka do lekkiego łowienia, którą miałem, bo się naczytałem Internetów. Nie moja bajka. Ale uczciwie napiszę, że moi znajomi łowią i sobie chwalą. Z chińskich wypustów używam (jeszcze) Manster W8, w sumie całkiem przyzwoita... chociaż to pierwsza linka, którą muszę co jakiś czas skracać ze względu na to, że się cholernie strzępi. Hej realna ocena oliwki do plecionek - ktoś testował czy to faktycznie ma sens - VARIVAS PE OK! Spray do plecionek 50 ml - cena około 70 zł plecionki w sumie raczej mam ponad 100 zł - na kilku młynkach - pytanie czy coś daje czy lipa? Mam, używam i sobie chwalę. Jak sobie kupisz to uważaj, żebyś sobie podłogi nie zapryskał, bo się wyp.....sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Można użyć oleju silikonowego w sprayu. Tylko nie za dużo, najlepiej przed łowieniem. Nadmiar potrafi zgęstnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Hej realna ocena oliwki do plecionek - ktoś testował czy to faktycznie ma sens - VARIVAS PE OK! Spray do plecionek 50 ml - cena około 70 zł plecionki w sumie raczej mam ponad 100 zł - na kilku młynkach - pytanie czy coś daje czy lipa? Na cenę nie patrz, bo wystarcza na bardzo długo.No i trzeba uważać by nie ubrudzić tym podłogi, bo zęby na niej zostaną. O czym już wyżej kolega Koincydencja wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Kupiłem i nawinąłem te Mahi Mahi, bardzo przyjemna w dotyku i miękka, kształt wydaje mi się oktagonalny niż okrągły. Cicha i bardzo lotna. Zobaczymy jak w dłuższej praktyce. Edytowane 28 Października 2024 przez General Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Pletka 0.08mm to będzie PE 0.5 czy 0.4 ? ( chcę kupić Siglona) Edytowane 28 Października 2024 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Pletka 0.08mm to będzie PE 0.5 czy 0.4 ? ( chcę kupić Siglona)0,08 to PE 0,2 (dokładnie 0,076) , a to już linka do najlżejszego łowienia. Jakich przynęt chcesz uzywać i z jakim kijem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Okoniowka 1,5÷7g. Głównie gumki (kitech). Główki 3÷max8g (najczęściej 4÷5g). Często przyłów szczupak 50÷60cm. Edytowane 28 Października 2024 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Okoniowka 1,5÷7g. Głównie gumki (kitech). Główki 3÷max8g (najczęściej 4÷5g). Często przyłów szczupak 50÷60cm.Poszedłbym w pe #0,4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 W/g opisu Siglona to Rozmiar: #0.4 (ok. 0.108mm. Obecnie mam Mikado Octa 0.10 i dla mnie to za grubo. Dlatego chcialem coś jak Octa 0.08 . A wychodzi , że Siglon PE 0.4 to taka właśnie 0.10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Raczej nie można porównywać średnic linek dwóch różnych producentów. W ogóle podawane średnice przez producentów to bełkot marketingowy a ich wytrzymałość to już jak latający cyrk Monty python'a.Musiałbyś w rękach obie ocenić. Tylko tak będziesz wiedział jak się ma te 0,10mm Mikado do 0,10 siglona Edytowane 28 Października 2024 przez saitt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 No właśnie. Milimetr na całym świecie jest taki sam. Cal też. A sznurka nikt nie umie poprawnie opomiarować. Trochę jak z tynkowaniem domu. Inwestor ma w papierach, że dom ma 300m2 ściany a tynkarz liczy 400m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Bierz PE 0,5-0,6. Zapewniam Cię, że mimo większej deklarowanej grubości, będą cieńsze niż octa 0,10 Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Paweł 0.6 Siglona to ja na bolenie używałem... 0.4 będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Okoniowka 1,5÷7g. Głównie gumki (kitech). Główki 3÷max8g (najczęściej 4÷5g). Często przyłów szczupak 50÷60cm.Sunline Siglon 4x PE 0.4 Rozmiar 0.6 to używam pod okonia na ciężko. Główki 5-15g. Edytowane 28 Października 2024 przez zandermafija*SpinnigistaWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Mam rzeczne spaczenie i wolę trochę grubiej, ale może i tak. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Dzięki Panowie. Wezmę PE 0.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 W/g opisu Siglona to Rozmiar: #0.4 (ok. 0.108mm. Obecnie mam Mikado Octa 0.10 i dla mnie to za grubo. Dlatego chcialem coś jak Octa 0.08 . A wychodzi , że Siglon PE 0.4 to taka właśnie 0.10.Octa od mikado 0.1mm porównując do siglona to pomiędzy 0.6 a 0.8 PE, niezła linka z budżetowych, ale mocno przegrubiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Paweł 0.6 Siglona to ja na bolenie używałem... 0.4 będzie ok.Do UL na normalne ryby (szczupaki, sandacze, klenie) na małe keitechy miałem pe 0,5. I bez problemu wyciągałem 80tki a ostatnio 100cm suma. Ale że idzie jesień i grube ryby, dołożyłem na pe 0,6. Grubsze, to do grubszych przynęt, ryby na to wyciągniesz jakie chcesz poza dużym sumem.Zakladaj 0,4-0,5 dobrej firmy i git będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 No, no, no ... 100 cm. sum na PE 0.5 ... I pewnie hol był szybki ... Kurka wodna, ależ długa droga przede mną i masa nauki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Szybki nie był. Ze trzy odjazdy. Ale nie dłużej niż 3-5min. Dobrze ustawiony hamulec i da radę. Trochę nerwów było jak poszedł w zielsko. Natomiast 80tki bez żadnej spiny.Dlatego do tej wędki dałem juz 0,6 Nawet sie załapał na wątek sumy na styk, można sprawdzić, śmiesznie tez wyglądał z 3” longhornem Edytowane 28 Października 2024 przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 (edytowane) Przeglądając internet, trafiłem na ciekawy kanał, są tu testy znanych i lubianych plecionek, może komuś się przyda:www.youtube.com/@thelinelaboratory/videos Edytowane 28 Października 2024 przez Voiteh 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Raczej nie można porównywać średnic linek dwóch różnych producentów. W ogóle podawane średnice przez producentów to bełkot marketingowy a ich wytrzymałość to już jak latający cyrk Monty python'a.Musiałbyś w rękach obie ocenić. Tylko tak będziesz wiedział jak się ma te 0,10mm Mikado do 0,10 siglonaMyślę, że warto zamiast (tfu) "średnicy" wziąć pod uwagę objętość. Odkąd kupiłem od Pawła @psulka kilka linek Sunline'a, to pojęcie grubości mi się zweryfikwało. Polskie/chińskie mm mają się nijak do japońskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 Przeglądając internet, trafiłem na ciekawy kanał, są tu testy znanych i lubianych plecionek, może komuś się przyda:www.youtube.com/@thelinelaboratory/videosFajne testy [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi