Qh_ Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Mam pitbulla x12 pe 0,6 na wolnooscylacyjnym TP i ygk x8 pe 0,5 na wolnooscylacyjnym Vańku i nic sie nie dzieje. Fakt po szarpaniu zaczepu trochę się wcinają ale jeden długi rzut albo dwa bo pierwszy niekoniecznie będzie długi i wraca normalna praca. Zero odstrzałów. Może supercienkie nie są ale grube też nie. Kurczę muszę kiedyś spróbować multika. Kusi, ale zaś by sprzętu przybyło … może chociaż do trollingu i ciężkiego spina … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Ta linka wypadła bardzo dobrze w testach na kanale YT podanym kilka postów wyżej. Jak widać takie testy nie wychwytują istotnych niuansów (rozwarstwianie po czasie) niemniej sam mam zamiar przetestować grubszą wersję przy ciężkiej szczupakówce w tym sezonie. Jak do tego dojdzie to postaram się wrzucić swoje spostrzeżenia po sezonie. Jednak nie potestuję przy szczupakówce... Jako żem człek ciekawski, zamówiłem tą Zukibo Fire FT. Nie mogąc doczekać się sezonu, wziąłem wagę żeby przekonać się osobiście o jej mocy. No i bieda straszna. Na węzłach trzymała około trzydzieści procent deklarowanej mocy. Jeszcze się łudziłem, że może węzeł nie taki ale jak na łączniku bezwęzłowym puściła w połowie mocy to dałem sobie spokój. Przyzwoita plecionka o tej samej grubości jest o około dwa razy mocniejsza. Trzymajcie się z daleka od tego wynalazku. Edytowane 17 Lutego przez Grzegorz B. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Ja tak dwa razy kupiłem Savage Gear Silence. Pierwszy i ostatni. Było podobnie. Reklama dźwignią handlu a cena jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Witam serdecznie mam pytanie jaką plecionkę pod pstrąga. Głównie małe przynety do 7 cm rzeka max 20 metrów szerokości ryby przeważnie 40-50 cm zdarzają się 70+.Chodzi o grubość kolor ilość splotow. Dziękuję za wszelką informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Jeśli chcesz łowić na twarde przynęty do 7cm to linka 12lb czyli 0.6-0.8 PE. Kolor nie ma żadnego znaczenia, ja stosuję przypon z żyłki clarusso 0.22mm. Gdybyś łowił miękkimi przynętami to linkę musiałbyś dobrać pod kątem masy używanych przynęt a kolor kontrastujący z tłem abyś dobrze widział linkę na styku powierza i wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego SpiderWire Stealth Smooth12 150 m translucent - 12 strands braided line 0.11 mm czy to będzie w granicach PE#0.6? Bo to różnie ludzie piszą jeśli chodzi o oznaczenia w mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego SpiderWire Stealth Smooth12 150 m translucent - 12 strands braided line 0.11 mm czy to będzie w granicach PE#0.6? Bo to różnie ludzie piszą jeśli chodzi o oznaczenia w mmZerknij na podaną wytrzymałość tej linki, którą planujesz kupić - Kuba podał wyżej, i ok. 12 lb mocy wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Jak to 8lb test amerykańskie, to raczej jej bliżej do PE 1.2 niż 0,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Stealth Smooth 8X przy 0.11 opisana jako 1.2 - opisy z kosmosu , nie ma co na to patrzeć.Dodatkowo widziałem tą 12X zdjęcie pod mikroskopem i słabo to wyglądało - płaska i luźne włókna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Moim zdaniem 0,6max jak zaczepy, jak bez to nawet 0,5. Ale przy cieńszych plecionkach jakość jest szczególnie ważna. Ja w tej grubości wybrałem ygk x8 pentagram uprade i pitbulla x12. Pierwsza sztywniejsza, druga miękka. Jak za drogie, to egi metal 0,5, super linka i mocna tylko jak to x4 głośniejsza.No i masz jeszcze przyzwoitą miękką JMC a tańsza. Ale ja jakbym miał liczyć kasę, to różnice miedzy dobrą a średnią plecionką … pokrywa jeden wyrwany rzece wobler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Kasa nie gra roli wolę raz na rok wymienić porządna plecionke niż co dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Stealth Smooth 8X mam już na dwóch szpulkach , ale czeka na warunki bojowe dopiero.Zainwestowałem z ciekawości, ale i z rozczarowania . Polecana tak bardzo Sunline X8 AMZ u mnie na przelotkach Fuji SIC w rozmiarze 1.2 po tygodniu wakacyjnego łowienia na mazurach wygląda raczej kiepsko...trzeba było odciąć spory kawałek , już wolę zwykłą X4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Przelotki do dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego ... kolejna opcja, pod wodą kamieni sporo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Przelotki do dupy.Fuji SIC Slim na moim topowym kijku - P- Line po dwóch sezonach z tym zestawem przewinięta na drugą stronę i czeka na nowe zadania. Tą Sunline łowiłem tylko tydzień przynętami max 25 g . Do tego czyste jezioro , woda jak marzenie.Standardowe zielsko , szybkie do zapamiętania i rozpracowania aby nie szarpać linki. Błyskawiczną utratę koloru mogę przemilczeć, ale tak szybkie zużycie? Może trafiłem na gorszą partię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Może tak być. Edytowane 24 Lutego przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Przyjrzę się jeszcze tej sytuacji. Słyszałem o przypadkach kiedy to początkowe metry plecionki na szpulce są nie wiedzieć czemu osłabione.Bardzo lubię wyroby Sunline i zawsze je polecałem , posiadam inne np. Siglon X4 0.8 PE i jest super. Ta sama woda i warunki i nie posiada znaczących oznak zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Stealth Smooth 8X przy 0.11 opisana jako 1.2 - opisy z kosmosu , nie ma co na to patrzeć.Dodatkowo widziałem tą 12X zdjęcie pod mikroskopem i słabo to wyglądało - płaska i luźne włókna.Mam taka samą i opis był 1,0 PE ale głowy nie dam czy prawidłowy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego (edytowane) Na 100 % 0.11 Stealth Smooth 8X ma 1.2 - na dniach dokupiłem drugą w tym ocean camo kolorze. Edytowane 25 Lutego przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego (edytowane) Na 100 % 0.11 Stealth Smooth 8X ma 1.2 - na dniach dokupiłem drugą w tym ocean camo kolorze.Tu widzę jeden problem, na mojej naklejce z linką była nalepka andgielsko-japońska tu powyżej jest sam angielski. Na szczęście jutro będę w sklepie gdzie kupowałem i zrobię fotki na żywca. Ogólnie polecam te linki z całego serca, x4 nie wchodzi w grę u mnie przez hałas a reszta co miałem na młynkach nie wytrzymywała sezonu na moich wodach(„czyste” niderlandzkie kanały żeglugowe i rzeczki i jeziorka w polach gdzie nawóz z płynie aż miło), na castingach mam trzeci sezon a na lekkich kijach drugi. Edytowane 26 Lutego przez Thomas-xXx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego A tu masz panie rację. W Polsce pod ziemniaki na chipsy zalecaliśmy 100-120kg azotu na ha. W Holandii 300-350kg/ha.europejska czysta produkcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego A tu masz panie rację. W Polsce pod ziemniaki na chipsy zalecaliśmy 100-120kg azotu na ha. W Holandii 300-350kg/ha.europejska czysta produkcja. Produkcja jakiejkolwiek żywności na t.zw. zachodzie niema nic wspólnego z czystością….. używając żyłki nie kupuje nic innego jak morskie, reszta nie wytrzyma sezonu(kwiecień i maj kiedy okres ochronny drapieżnika jest a na moich wodach łowienie bialorybu na plecionkę jest zabronione)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Używa ktoś plecionki Suline Almight? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Stealth Smooth 8X przy 0.11 opisana jako 1.2 - opisy z kosmosu , nie ma co na to patrzeć.Dodatkowo widziałem tą 12X zdjęcie pod mikroskopem i słabo to wyglądało - płaska i luźne włókna.Spiderwire x8 fotka ze sklepu, nie mam zielonego pojęcia dlaczego na różnych zdjęciach w necie jest 1,2PE ale ta ma 1,0 ???????? Pozdrawiam. Edytowane 28 Lutego przez Thomas-xXx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsson Opublikowano 2 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca Jako że kompletuje zestaw XUL na białoryb i okonki to pytanie odnośnie plecionki. Czy MOMOI OSHIKAGE 0,053MM 125M 1.3KG 3LB będzie ok czy nadal za gruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi