Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie popsikałem dwie identyczne plecionki. Jedną rzuciłem w suchą trawę z 30m. Pokazał się niespłowiały odcinek popsikałem i na to nawijałem wyrzut, fajnie na wolnej oscylacji TP widać było jak nawój zmienia kolor. Co dwie warstwy dopsik ;) i wcieranie. Na bank wszystko zaaplikowane bez nadmiarów.

Drugi kołowrotek pryśnięty na wierzch. 

Miałem dziś sprawdzić efekty ale się rozpadało. No to siatkarki … .

Mysle, ze dobrym sposobem byłby tez wyrzut i nawijanie przez nasączoną silikonem szmatkę.

Nie wiem jak spożywczy, ale tak na oko varivas vs taki do uszczelek samochodowych wurth, jest rzadszy i mniej się klei.

Co rozumiesz przez „nie zostawić na za długo”? 

Zamierzałem zostawić „na zawsze” :D i ewentualnie uzupełniać. Skoro piszą ,żeby nasączać nową?

u mnie dalej pada.

Edytowane przez Qh_

• 2 tygodnie później...

Hehehe być może to odkrywcze tylko dla mnie, ale zawsze myślałem, ze plecionki hałasują mi na rolce kołowrotka. Nowy kołowrotek,  nowa plecionka no wiecie.

Dziś odkryłem, że to jęczy na przelotkach. Wystarczy linkę pociągnąć ręką. Podejrzewałem exista, a to wędka. I co gorsze im lepsza i lzejsza wędka lepiej rezonuje i hałas jest większy.

Na pancernej wędce cisza na drogim i lekkim japońcu drze ryja …

No, to jakby wszyscy o tym wiedzieli, to spoko, ja już też wiem  :lol:  :lol:  :lol:

Ale silicon poprawia sytuację. Nieważne jak nakładałem, jest lepiej. Idę moczyć wszystkie.

Edytowane przez Qh_

Właśnie po Twojej opinii zdecydowałem się spróbować Pitbulla 12.

Obawiam się tylko jak odróżnić oryginał

Opcje są w sumie nawet cztery. Pierwsza kupić/sprowadzić sobie z Japonii samemu, druga kupić tu na forum os zaufanego sprzedawcy, trzecią, poprosić kogoś o sprowadzenie tejże linki z Japonii, a czwarta to zakup w polskim sklepie.

• Like 1

Zwykłym silikonem w sprayu ?

Pisałem, varivas. Ja jestem zadowolony. Duża ulga..

Zwykły co mam do uszczelek trochę gesty - nie odważyłem się.

Wiele lat temu mialem przerwę w łowieniu. Co do darcia się. Odczucie subiektywne. Ja nie lubię. Dla mnie wszystkie są głośne.uzywam tak naprawdę 3 plecionek JMC - całkiem, całkiem i jest cicha, trochę głośniejszy ale przemocny pentagram upgrade i pitbulla, dziwne u mnie najgłośniejszy z tych trzech. Inne np x4 dawno porzuciłem właśnie przez głośność. Dużo zależy tez od wędki na której pracują i wody. A Odra wiadomo trącona jest.

Tak nawiasem JMC mam na cięższych wędkach (w sensie wagi) wiec mają łatwiej. Ostatnio jak założyłem JMC na evergreena tez był głośniejszy niż na  STC czy SG.

Edytowane przez Qh_