Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Power Strike , Stren Sonic Braid i stare PowerPro - w czasach swojej świetności dawały radę na przelotkach z drutu kolczastego :D

Dzisiaj SIC mechaci linki - wszędzie deliknie , co za czasy ;)

Kiedyś to bez porcelanek.... Plecionka jęczała i nic jej nie było :)

A teraz "alconite to gówno" :D

• Like 2

Teraz to już nie ma kiedysia.

Pamietam jak moja Germina była powycierana w zęby jak piła i się łowiło bo innej nie było. Jak się zmęczył człowiek spinningiem to ta sama wędka robiła za gruntówkę,

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

Dwa nowe kije kolegi, to raczej przelotki czyste.

Jeden kilkugodzinny wypad nad moją przyborową Wisłę i przelotki nie brudne a usyfione. Lecz faktycznie odkąd mam na wszystkich swoich kijach Torzite problem strzępienia pleciek jest dużo mniej odczuwalny niż na SIC. Nie pisząc o Alconite czy jakiś chińczykach.

Dlatego myję je szczoteczką do zębów z mydełkiem do rąk co drugi czasem trzeci wypad. I linki długo służą. A co najważniejsze: nie strzelają gdzie popadnie a tylko na węzłach.

PS. Linki używam w przedziale 0,4-1,2 PE więc cienko. Ale żadnych chinoli tylko dobre modele: Daiwa Morethan, Tournament, 3 różne Sunline czy Gosen

Edytowane przez Kozi81
  • Like 1

Teraz to już nie ma kiedysia.

Pamietam jak moja Germina była powycierana w zęby jak piła i się łowiło bo innej nie było. Jak się zmęczył człowiek spinningiem to ta sama wędka robiła za gruntówkę,

a ja do dzisiaj użytkuję germine :D

Po dziadku się ostała...

Ryb u mnie nie ma to chociaż czymś konkretnym się bawię ;)

Moja ma zielony blank

Germina sport 3000mm 30-60g

Kawał kija w porównaniu do aktualnych wynalazków

Edytowane przez yakuza