pablo23004 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Czy któś używa/używał tych plecionek?http://predator-fishing.pl/plecionki-phoenix-pro-hunter-c-278_282_414.html Używałem tej plecionki w wersji 0,16/9kg (yellow). Dobry stosunek ceny do jakości. Jest mocno przegrubiona ale ma też sporo zalet - wytrzymałość ok, miękka, zero splątań. Na innych zestawach mam podobne średnice PP, Strena oraz Berkley i znaczących różnic w użytkowaniu nie zauważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Koledzy jak się sprawdzają plecionki Mistrall Shiro oraz Mikado Nihonto? Może ktoś używa już dłuższy okres i może się wypowiedzieć? Którą lepiej wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Używałem Mistrall Shiro. W tym przedziale cenowym to chyba jedna z lepszych.Nie strzępi sie, nie przeciera tak łatwo i jest w miare sztywna. Zbytnio spłaszczona te ż jakoś nie jest, jak to bywa z tanimi plecionkami, które wyglądają jak tasiemka.Jest nawet mocna i nie strzela tak szybko.Ogólnie nie było z nią problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Jaka możecie polecić plecionkę pod połowy bolenia? Do tej pory na ten gatunek ryb polowałem jedynie z żyłka 0,20. Chciałbym sie na koniec sezonu przesiąść jeszcze na plecionkę. Myślałem o średnicy 0,10-0,12. Poławiane bolenie na jeziorze, średnio 58-70cm ale są tez kabany po 80+. Czy ta średnica będzie wystarczająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Żbiku , zależy na jakim kijku jeszcze będziesz ją miał - jak jakaś uncjówka to mniej niż 0,15 (patrząc na grubość wzór PP) nie zakładaj.Edit :Sorry teraz doczytałem, że woda stojąca - nie wiem nie wypowiadam się bo na stojącej wodzie nie umiem łowić boleni Edytowane 15 Września 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Używałem Mistrall Shiro. W tym przedziale cenowym to chyba jedna z lepszych.Nie strzępi sie, nie przeciera tak łatwo i jest w miare sztywna. Zbytnio spłaszczona te ż jakoś nie jest, jak to bywa z tanimi plecionkami, które wyglądają jak tasiemka.Jest nawet mocna i nie strzela tak szybko.Ogólnie nie było z nią problemu. Ale jest strasznie "sznurkowata". Piłuje przelotki, jak zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 No kij dosc mocny - Batson XST1144F. Żyłka 0.20 spisuje sie bardzo dobrze. Myśle o cienkiej plecionkę z racji konieczności dalszych rzutów. Hamulec ustawiony bardzo lekko, pierwszy strzał bolenia odpuszcza spora ilośc linki, stad zastanawiałem sie właśnie nad 0.12 jako najbardziej optymalna średnice. Plecionka będzie również używana na Wisle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Każda, dobra plecionka 12-15 lb będzie dobra. Linki 8-splotowe pozwalają na trochę dłuższe rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ale jest strasznie "sznurkowata". Piłuje przelotki, jak zła. Nie no oczywiście, że nie jest idealna.To jedna z najtańszych plecionek na rynku i szału nie bedzie. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Koledzy szukam czegoś podobnego jakościowo do pletki Savage HD4, jestem z niej bardzo zadowolony ale może będzie jakiś tańszy odpowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arspin Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam serdecznie. Dostałem od kolesia plecionkę Abu Abulon 0.10. Łowię przeważnie na żyłki i proszę o opinię czy ta plecionka się nada czy w kosz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Dlaczego kosz, nawiń, połów trochę, będziesz wiedział czy się spodoba się - zostaje, nie spodoba - kosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Dlaczego kosz, nawiń, połów trochę, będziesz wiedział czy się spodoba się - zostaje, nie spodoba - koszI daj info jak się sprawdziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ale jest strasznie "sznurkowata". Piłuje przelotki, jak zła.Shiro ostatnio używam 0,06 do okoniowania i w porównaniu z superhiper Daiwą mam wrażenie, że jest nawet cichsza i się nie plącze co przy Daiwie było zmorą. Może to nie jest takie same 0,06 ale za 1/3 ceny Daiwy sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Jaka możecie polecić plecionkę pod połowy bolenia? Do tej pory na ten gatunek ryb polowałem jedynie z żyłka 0,20. Chciałbym sie na koniec sezonu przesiąść jeszcze na plecionkę. Myślałem o średnicy 0,10-0,12. Poławiane bolenie na jeziorze, średnio 58-70cm ale są tez kabany po 80+. Czy ta średnica będzie wystarczająca?Tanio i dobrze P-Line od Psulek, taką w kole 10 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szycha81 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Polecam Mikado nihonto octa braid 8 splotowa super jakosc do ceny 45pln, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Polecam Mikado nihonto octa braid 8 splotowa super jakosc do ceny 45pln,Ale cholernie delikatna. Byle kamyczek czy patyczek i już po plećce Mam ją jako zapasówkę ale niestety musiałem ją trochę połowić. Na Wisłę za delikatna lecz na czystą wodę naprawdę dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam.Przyglądam się takiej YGK G-Soul EGI Metal,kto korzysta proszę o opinięteraz mam G-soul X3 jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 A ja kupiłem Mistrall Shiro i jak za cenę około 36 zł z wysyłką to narzekać nie można. Zobaczymy jak się będzie spisywać bo najlepszy okres na szczupaki dopiero przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam.Przyglądam się takiej YGK G-Soul EGI Metal,kto korzysta proszę o opinięteraz mam G-soul X3 jestem zadowolony.Testowałem. Bardzo fajna. Miękka, dobrze się rzuca i stosunkowo gładka. Jak każda YGK długo trzyma parametry. Jedyna wada (w moim przypadku) - kolor, a w zasadzie 5, czyli inny kolor co 10 metrów.Zastanów się nad YGK g-soul-białą. Bardzo, bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turik Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Nie lubię biały kolor dla nici, jak brudna woda to ona bardzo szybko gubi kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ja używam plecionek budżetowych Mistrall i sobie bardzo chwale!... a zwłaszcza tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Szukam cienkiej daleko lotnej plecionki która zastąpi mi żyłkę 0,16 której w tym sezonie używałem na okonie. Łowiłem dość głęboko z dużej odległości i niestety żyłeczka słabo sobie radziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Szukam cienkiej daleko lotnej plecionki która zastąpi mi żyłkę 0,16 której w tym sezonie używałem na okonie. Łowiłem dość głęboko z dużej odległości i niestety żyłeczka słabo sobie radziła.Budżetowo podchodząc do zakupu pomyśl o Kamatsu Techron, koniecznie oliwkową 0,03. Chcąc mieć coś topowego zastanów się na Momoi Oshikage, jest jej parę "średnic" do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo72 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Polecam Mikado nihonto octa braid 8 splotowa super jakosc do ceny 45pln,Całkiem fajna plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi