admin Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 No wiem, słyszałem że wiele osób ceni wyżej strena, mnie już po prostu irytuje to na maxa cały sprzęt zabarwiony na fluo. Jedne kupiłem w necie, myślałem że może podróba, ale później jesszcze kupiłem na basspro i dzieje się to samo. A ... ja używam mossgreen. Nigdy nie używałem fluo. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Kurcze mam nadzieję ze nie będzie zbytnio chlapac bo zakupiłem 2 szpule żółtej......i 1 zieloną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 oh oh oh <_< Panowie o plecionkach to ja polece po skosie coby było szybciej co Panowie myślicie o:Millenium spinning Braid 125Dragon HM 62 - plecionka Hi Tech i ile kosztuje ta PP którą wszyscy zachfalają? ps. jest jakaś fajna plecionka do której nie ma wiele ,,ALE a którą mógł bym dostać za 60 - 70zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 i tak powiem po dwoch sezonach lowienia sklaniam sie w strone remka, czyli stren jest lepszy niz PP dlaczego fluo traci farbe? zapytam inaczej ... a ktory fluo jej nie traci? zapytam nawet wiecej ... a po co kupujecie wogole fluo? tylko po to zeby lepiej widziec linke? to dlaczego nie biala? biala nie traci zabarwienia, bo nie jest farbowana dla milosnikow dobrej plecionki mam jeszcze jeden tipp - cortland spectron i nowy cortland master braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 kupiłem fluo bo nie było zielonej 10lb W BassPro jest mała promocja na streny............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 jak chesz duza promocje to jedz do castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 i tak kupiłem bez promocji jakiś czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Kupuję fluo żeby lepiej ją widzieć w czasie trolowania - czasem łowimy na 3 wędy i przy zwrotach muszę widzieć co jest grane. Dodatkowo jak łowię w zielsku albo przy wietrze to potrzebuję dokłądnie widzieć co się dzieje. Dlatego używam fluo, zielonych nie widać z większej odległości. Bardzo chciałem kupić białą ale nie było na bass pro i nie mogłem znaleźć na ebayu.A żółte PP nie puszcza farby w żadnych warunkach A w sprawie kupna - Panek - szukaj na ebayu - ja kiedyś trafiłem powerpro z Australii za 9,60 euro razem z wysyłką - 250 czy 300yardów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 @Standerus - w Cabelasie jest biały stren; możesz zrobić tzw. dwa w jednym - mieć białą plecionkę i dać ostatnią szansę polecanej lince.Pytanie poboczne: kij jest opisany Line Weight(lb. test) 10-17, mamy do wyboru linkę 15 lub 20. Czy należy zachować się ortodoksyjnie (15), czy wręcz przeciwnie (20)?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Oooops, ta biała w Cabelasie to PP. Ale dla Ciebie @Standerus to, jak rozumiem, nawet lepiej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Pytanie poboczne: kij jest opisany Line Weight(lb. test) 10-17, mamy do wyboru linkę 15 lub 20. Czy należy zachować się ortodoksyjnie (15), czy wręcz przeciwnie (20)?Pozdrawiam, Jeżeli masz do wyboru te dwie linki 15-20lb, to do opisanego przez ciebie kija, zdecydowanie pasuje 15lb Nie polecam przeciążać wędziska bo może się to źle skończyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 zapytam... 20lb test to będzie coś ok 0.19mm ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=193588384&msg=T w%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. o tą mi chodzi.zamierzam zainwestować w plecionkę, zastanawiam się co założyć do kijka do ok 30gr.chciałem ograniczyć straty w przynętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 teraz mam power pro 20 lbs (0.2) i rzeczywiście jest dobra i niesamowicie wytrzymała wcześniej kupiłem nową plecionke jaxona 0.18 i różnica polega na tym ,że plecionka jaxona jest dużo cieńsza niż jest to napisane ale co za tym idzie dużo słabsza ale układa się jak włos i to mi się bardzo podobało.Ogólnie okrągły przekrój i niesamowita wytrzymałość przemawiają za power pro http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2570& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 troche przypomne temat..czy coś zmieniło się w plecionkach, czy Power Pro dalej najlepsza z tych, które można u nas dostać? Szukam plecionki do spiningu, która ma współpracować z kijem na łodkę i stradic'kiem 3000FD... nie szukam koloru fluo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Wlasnie wszedlem w posiadanie linki Spider wire stealth. Ogledziny pokazuja, ze wyglada na ciensza niz odpowiednik PP (10 i 15LB). Bee tez testowal Spidera invisible (okolwiek to znaczy ), jest grubsza niz stealth, sztywniejsza, na 1 rzut oka wyglada jak zylka. Zeby sie jednak wypowiedziec musze polowic jakis czas...chyba ze (oby nie) bede mial info dosc szybko.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Ja już 2 sezony łowiłem na SpiderWire i bardzo lezy mi ta linka - jest stosunkowo miekka, wytrzymała i chyba czyms pokrywana (teflon?) bo jak jest nowa to rzuca się nią po prostu rewelacyjnie I w porownaniu do Berkeleya Whiplasha nie strzępi się tak...Aha tylko z wytrzymałościa to jak to w Polsce - zdecydowanie zawyżona, za to średnica dość skromna w porównaniu do konkurencji. Teraz kupiłem PP także testing in progress;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Bardzo mnie cieszy powyższa wypowiedź, gdyż właśnie odebrałem SpiderWire 10lb Potestuję i skrobnę za jakiś czas jak się u mnie sprawuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 troche przypomne temat..czy coś zmieniło się w plecionkach, czy Power Pro dalej najlepsza z tych, które można u nas dostać? Szukam plecionki do spiningu, która ma współpracować z kijem na łodkę i stradic'kiem 3000FD... nie szukam koloru fluo.spiderwire, do stalej szpuli, jest z cala pewnoscia lepszy niz PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Od paru tygodni testuję P-Line 10 lb, cieńsza i lepsza od PP o tych samych parametrach. Na grubsze rybki (20 lb) też wejdę w P-Line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 troche przypomne temat..czy coś zmieniło się w plecionkach, czy Power Pro dalej najlepsza z tych, które można u nas dostać? Szukam plecionki do spiningu, która ma współpracować z kijem na łodkę i stradic'kiem 3000FD... nie szukam koloru fluo.spiderwire, do stalej szpuli, jest z cala pewnoscia lepszy niz PP miałem spiderwire 15 lb w zeszłym sezonie i w tym szybciutko kupiłem PP.Spiderwire rwie się przy powazniejszych zaczepach i potem trochę rozwarstwia PP prostuje kotwice i choć robi sie trochę bledsza i mniej spleciona to zachoiwuje swoja wytrzymałość dla mnie bomba co do P-line nie miałem to nie osądzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Witam!Pozwolę sobie podpiąć się pod ten wątek,źeby nie otwierać nowego. Koledzy mam pytanie.Na kołowrotku mam nawiniętą plecionkę Power Pro.Była uźywana zeszłej jesieni na szkierach tylko przez siedem dni,druga jest tylko nawinięta i nie była w uźyciu.Czy mogę je uźyć jesienią tego roku,czy raczej straciły swoje właściwości i lepiej je wyrzucic.Nie mogę sprawdzic w jakim są stanie poniewaź sprzęt wędkarski jest w innym miejscu,a ja mieszkam i pracuję w innym.Z góry dziękuję za info.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Nic im nie powinno być.Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 nie bedzie z nimi najmniejszego problemu - zakladamy ze to oryginały. jedna tylko wada, te uzywana na szkierach sugeruje dobrze przejrzec na ostatnich kilkumetrach i jesli zajdzie taka potrzeba po prostu odciac 2-3 koncowki ktora jest postrzepiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 ja sugeruje obciecie ostatnich 2-3 metrow po kazdym lowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 To pocieszające.Panowie dziękuję za odpowiedz!Tak z czstej ciekawosci zapytam jeszcze.Jak długo mniej więcej używacie plecionki zanim zmienicie ją na nową?Zakładam że nie jest poprzecierna.Chodzi mi tylko o utratę właściwości takich jak wytrzymałosc.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi