Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Od jakiegoś czasu używam Mikado Nihonto Octa Braid 0.14 mm i jestem bardzo zadowolony. W tym roku wyciągnąłem na nią kilka zębatych (m. in. 80, 71, 69, 62) i strachu nie było - nawet przez myśl mi nie przeszło, że może być coś nie tak. Plecionka jest dosyć mocno "nawoskowana", a kolor chyba jak we wszystkich blaknie po kilku wizytach w wodzie. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Hej,

Za miesiąc wraz ze znajomym lecimy do Holandii zapolować na tamtejsze szczupaki. Dotychczas łowiłem tylko na żyłkę (jestem młodym spiningistą), korzystając z okazji, chciałbym przerzucić się na plecionkę.

Mój sprzęt to:

- Konger Stallion Sword 8-28

- Daiwa Regal 2500

Będzie to moja pierwsza linka więc proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego modelu. Z osobistych preferencji to tyle, ze fajnie jak by była ona w kolorze zolte fluo. Proszę wziąć pod uwagę, że jestem kompletnie 'zielony' w temacie, tak że zdaje się całkowicie na Wasze oponie.

Zestaw będzie wykorzystywany głównie na duże szczupaki i dokładnie pod tą rybę chciałbym dobrać linkę.

Z góry dziękuję za podpowiedzi  :)

• Like 1

Pytanie do tych co łowili plecionką Varivas Avani Sea Bass Max Power TRACER 150m PE 1.5 warto wydać te 170 zł czy lepiej kupić tańszą pletkę i ją przewinąć co pół sezonu, łowiłem do tej pory Sonic i byłem zadowolony ale teraz powstał dylemat.

Pytanie do tych co łowili plecionką Varivas Avani Sea Bass Max Power TRACER 150m PE 1.5 warto wydać te 170 zł czy lepiej kupić tańszą pletkę i ją przewinąć co pół sezonu, łowiłem do tej pory Sonic i byłem zadowolony ale teraz powstał dylemat.

Sprobuj ygk upgrade x8, jest tansza a parametry ma bardzo dobre

• Like 1

Pytanie do tych co łowili plecionką Varivas Avani Sea Bass Max Power TRACER 150m PE 1.5 warto wydać te 170 zł czy lepiej kupić tańszą pletkę i ją przewinąć co pół sezonu, łowiłem do tej pory Sonic i byłem zadowolony ale teraz powstał dylemat.

Warto. Łowię drugi sezon i lepszej jeszcze nie miałem. Teraz jest promocja, więc poniżej 150 PLN za sztukę możesz ją nabyć.

powiedzcie mi na okonie spisze sie lepiej nanofil 0.12 czy moze lepiej wziac jakas plecionke ?

z tym ze jest promocja teraz na nanofila za 36zl (z wysylka 51) i sie wlasnie zastanawiam czy lepiej wziac nanofil czy jakas plecionke o podobnej wytrzymalosci? gdyby ktos mial problem co do srednicy od razu mowie ze jest to spowodowane łowiskiem i zaczepami..

Jaki jest ten nanofil oplaca sie to kupic??