adriano Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Za dużego wyboru nie masz bo w czerwonych x8 to chyba tylko Momoi Jig Line i Spiderwire Stealth Smooth 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 A ma ktoś pewne źródło na momoi i czy spiderwire dobra jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Dragon jest dystrybutorem Momoi więc z zakupem raczej bezproblemowo bo chyba każdy sklep wędkarski z nimi współpracuje.Spidera x8 nie używałem ta w/w to jakas nowość ale używałem kiedyś x4 Spiderwire Stealth Code Red i złego słowa nie powiem.Jeśli chodzi o Spidera to akurat długo utrzymuje kolor.Bez porównania do nie których japońskich linek.Momoi jeszcze nie używałem czeka w kolejce jak Varivasy na szpulkach się zmęcza. Edytowane 24 Maja 2017 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 A ma ktoś pewne źródło na momoi i czy spiderwire dobra jest?Pewny sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Dzięks:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) A ja sobie testuję Sunline Super PE 8 Na tę chwilę 12 funtową (PE 1.2), w zapasie oczko delikatniejsza. Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej linki, świetny kolor (początkowo nieco zostawia ślady to tu, to tam, ale nie odbarwia się jakoś wyjątkowo), cieniutka i mięciutka, wystarczająco mocna do zastosowań boleniowych, cicha, niedroga, słowem bezproblemowa......żeby tylko nie zapeszyć Wczoraj dla odmiany zaliczyłem krótki wypad z Duelem Hardcore PE 1.0......bardzo lubię tę plecionkę, ale Sunline chyba będzie lepsza! Na pewno Duel jest bardziej tasiemkowaty, wyraźnie widać, jak się skręca. Ponadto chyba nieco podatniejszy na uszkodzenia. Oczywiście około 2-metrowy przypon z fluorocarbonu konieczny, chociaż w przypadku Sunline być może odważniejsi mogliby z niego zrezygnować. Tylko w imię czego? Alberto Knot jest łatwy i fenomenalny Poza tym..............gdzie tam żółtemu do pomarańczy!!! Edytowane 25 Maja 2017 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Mam podobne odczucia. Będe testował czy 8lb nie będzie za gruba pod paprochy jutro ... Edytowane 26 Maja 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Tylko w imię czego? Alberto Knot jest łatwy i fenomenalny Poza tym..............gdzie tam żółtemu do pomarańczy!!!#tylkoFGknothttps://www.saltstrong.com/articles/albright-vs-alberto-vs-fg-knot/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 #tylkoFGknot Zalezy do czego. Na Momoi Oshikage 0.2PE mialem jakas polowe wytrzymalosci przy FGknot. Pekala idealnie na wezle. Zmodyfikowany alberto zapewnia wytrzymalosc zblizona do opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Ktory varivas 15-17 lb najlepiej sie sprawdzi do ciezszego opadu na rzeke z zaczepami na dnie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Ktory varivas 15-17 lb najlepiej sie sprawdzi do ciezszego opadu na rzeke z zaczepami na dnie ? PozdrawiamMoże żółty ?Ja łowię błękitnym i jest ok. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Myslalem o różowym ale nie bylem pewny. Dobra kupie ten blekitny wobec tego ... ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam, cy ktoś ma opinie na temat tej plecionki ? Ktoś używał ? http://duohook.ie/sufix-akiazi-glide-master-mid-green-135m/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knajcik1321 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Witajcie,Mam zamiar kupić plecionkę power pro. Podobno jest dużo poróbuek, czy moglibyścię zweryfikować tę http://www.sandacz.nysa.pl/plecionki/6541-plecionka-power-pro-zolta-013-8kg-135-m.html - z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) @psułek ma sprawdzone plecionki POWER PRO http://jerkbait.pl/topic/58857-echosondy-garmin-simrad-lowrance-ram-mount-power-pro-sunline-p-line-g%C5%82%C3%B3wki-sasame-kotwiczki-owner-st36-dobre-ceny/ Edytowane 21 Czerwca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Witam używał ktoś może? Cena dosyć mocno budżetowa,mało recenzji, czekam aż mi przyjdzie ciekawe czy nie wtopiłem hajsu moje zastosowanie lekko,średni spinning.Może ktoś testował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Mam używam 0,18 do jerków ,tania i o dziwo dobra ,jest sporo przegrubiona ,mocna ,nie plącze się ,a nawet jak to dość szybko można ją rozplątać.Jest trwała ,od 4 sezonów przy jerkach i daje radę.Polecił Mi ją kolega który łowi w większości sandacze ,ale nie w fotelu lecz bardzo często bywa nad wodą.Przewalił już trochę tego towaru i stwierdził że tanie może być dobre.Myślę że warto sprawdzić ,lecz trzeba brać poprawkę na średnicę bo 0,18 wygląda w przybliżeniu 0,24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Właśnie mam taki zamiar. Będę na odrze testował i zdam relacje co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Na rzekę powinna być ok.Pamiętam jak była nowa ,to przy zaczepie BARDZO CIĘŻKO można było ją urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Na chwile obecna używałem plecionek : power pro , spider wire , berkleja , dragon, mikado kupiłem w tym roku.Pierwsza moja plecionka -Power pro 0,10 mm ładne parametry ale szybko trafiła do śmieci więcej już nie kupiłem i chyba nie kupie..Spider wire- dużo ich miałem tania, fajny ciasny splot, cienka, dosyć mocna, sporo wytrzymuje , wada jest że lubi strzelić na mokrym węźle i szura po przelotkach..Na pewno wrócę do tej plecionki ..Berklej- kupiłem kilka 2 rodzaje.. jedna to ta przypominającą żyłkę (chyba nananofil się nazywa) druga normalna ( nie pamiętam już nazw a nie chce mi się doszukiwać).. nanofil strzępi się strasznie już po dniu użytkowania po za tym parametry ok. Ta zwykła splotowa ni jaka ani parametrów ani wytrzymałości ( zrywało mi przynęty jak zrobiła się broda jak chciało) nie kupie więcej raczej tych pletek..dragon hm8x- ja kupiłem 0,21mm około 25kg wytrzymałości do ciężkiego casta. Na początku żałowałem ...Plecionka opisana 0,21mm a wyglądała jak sznur z 0,40 i ledwo mieściła mi się na pojemnej szpulce. W pierwszych dniach połowu jak zrobiła mi się nie raz broda to wręcz się wbijała w zwoje plecionki i ciężko to było rozplatać...Pomyślałem co za szajs ta plecionka ..Po dłuższym użytkowaniu tej plecionki zmieniłem zdanie, a użytkuje tą sama plecionkę już 3 rok ...Nie strzępi się tak szybko jak poprzednie plecionki , uratowała mi wiele przynęt ,nie szoruje tak po przelotkach, nie zerwałem jej nigdy ani na zaczepie ani jak zrobiła się broda (często nie wytrzymywała agrafka , a plecionce nic)..Jak będę wymieniał tą pletke wymienię na coś też ze stajni dragona..Mikado 8 splotowe kupiłem w tym roku ... Trudno cokolwiek mi jest jeszcze powiedzieć o tej plecionce na pewno nie jest droga , fajny splot , trafnie opisana pod względem średnicy, nie trze tak mocno po przelotkach . Jak zacząłem ją użytkować szybko się okazało (bynajmniej w moim odczuciu) że jest słaba , rwie się w przypadkowych miejscach , strzępi się dosyć szybko ..Może za cienką kupiłem . trudno ja jeszcze ocenić...Słyszałem dobre opinie o daiwie , ale jeszcze nie użytkowałem , a nie chcę już robić testów na własnym portfelu ...Może komuś coś z tego się przyda przy doborze plecionki . Strasznie ogólnikowo ale zawsze coś z mojego użytkowania plecionek na własnej skórze bez czytania opinii ,często na chybił trafił bez oglądania towaru w sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (...) Mikado 8 splotowe kupiłem w tym roku ... Trudno cokolwiek mi jest jeszcze powiedzieć o tej plecionce na pewno nie jest droga , fajny splot , trafnie opisana pod względem średnicy, nie trze tak mocno po przelotkach . Jak zacząłem ją użytkować szybko się okazało (bynajmniej w moim odczuciu) że jest słaba , rwie się w przypadkowych miejscach , strzępi się dosyć szybko ..Może za cienką kupiłem . trudno ja jeszcze ocenić...(...)O której piszesz? Bo jeśli o Nihonto Octa Braid, to mogę dodać, że używam tych plecionek w różnych rozmiarach (od 0,08 do 0,14) czwarty sezon. Wytrzymują spokojnie 1,5 do 2 sezonów (po pierwszym sezonie przewijam na drugą stronę). Jak wszystkie plecionki ze średniej półki jest nieco przegrubiona w stosunku do opisu, ale za to (przynajmniej w moim przypadku) trzyma parametry wytrzymałościowe. W tej cenie, a nawet w cenach o 50% wyższych lepszej nie kupisz.Jeśli rwie Ci się poza węzłem, to muszę Cię zmartwić, to podróbka. Tanie plecionki są rzadko podrabiane, ale widocznie tę się opłaca. Odradzam kupowanie jej na Allegro, bo tam właśnie jest mnóstwo jej podróbek, zwłaszcza jeśli oferowana jest "na metry". Najlepiej kupować w dobrych, sprawdzonych sklepach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) O której piszesz? Bo jeśli o Nihonto Octa Braid, to mogę dodać, że używam tych plecionek w różnych rozmiarach (od 0,08 do 0,14) czwarty sezon. Wytrzymują spokojnie 1,5 do 2 sezonów (po pierwszym sezonie przewijam na drugą stronę). Jak wszystkie plecionki ze średniej półki jest nieco przegrubiona w stosunku do opisu, ale za to (przynajmniej w moim przypadku) trzyma parametry wytrzymałościowe. W tej cenie, a nawet w cenach o 50% wyższych lepszej nie kupisz.Jeśli rwie Ci się poza węzłem, to muszę Cię zmartwić, to podróbka. Tanie plecionki są rzadko podrabiane, ale widocznie tę się opłaca. Odradzam kupowanie jej na Allegro, bo tam właśnie jest mnóstwo jej podróbek, zwłaszcza jeśli oferowana jest "na metry". Najlepiej kupować w dobrych, sprawdzonych sklepach.Podróbka mikado, dobry żart Miałem tą plecionkę od mikado i jedyne co mogę dobrego o niej napisać to to ze jest tania. Po kilku wypadach nad wodę praktycznie straciła kolor (używałem k. pomarańcz 0,14), jest przegrubiona a po jakimś czasie zaczęła rwać sie w losowo wybranym miejscu. O odstrzeleniu przynęty można zapomnieć. Plecionka z nowego wypustu (z extra gumkami w pudełku) kupiona bezpośrednio u dostawcy, wiec "podróbka" nie wchodzi w grę, a dziadostwo jak opisuje kolega wyżej Moim zdaniem lepiej dołożyć 20 dychy i kupić plecionkę od varivasa hg pe albo spiderwire stealth smooth 8. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Przemek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Podróbka mikado, dobry żart Miałem tą plecionkę od mikado i jedyne co mogę dobrego o niej napisać to to ze jest tania. Po kilku wypadach nad wodę praktycznie straciła kolor (używałem k. pomarańcz 0,14), jest przegrubiona a po jakimś czasie zaczęła rwać sie w losowo wybranym miejscu. O odstrzeleniu przynęty można zapomnieć. Plecionka z nowego wypustu (z extra gumkami w pudełku) kupiona bezpośrednio u dostawcy, wiec "podróbka" nie wchodzi w grę, a dziadostwo jak opisuje kolega wyżej Moim zdaniem lepiej dołożyć 20 dychy i kupić plecionkę od varivasa hg pe albo spiderwire stealth smooth 8. Do łowienia maszynowego może i ta octa się nie nadaje, nie wiem bo maszyną nie jestem. Jednakże dla wikendowego amatora (próbuję łowić choć raz na tydzień czasami częściej) czyli mnie jest wystarczająco mocna, używam najczęściej 0,08 żółtą albo zieloną) i dobieram średnicę do przynęt, rybek, które zamierzam poławiać itp. i itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Tyle firm i produktów ilu odbiorców, ja opisałem moje doświadczenia z ta plecionka. W przeciwieństwie do @Alexa który twierdzi ze lepszej nie kupisz nawet jak dołożysz 50% ceny. Widać kolega przetestował już WSZYSTKIE plecionki na rynku Cos podobnego do ściągania całego Internetu na dyskietkę ;P 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) No cóż, "każdy ma swoich znajomych", jak dotąd Nihonto Octa Braid jeszcze mnie nie zawiodła.Nie twierdzę, że zjadłem wszystkie rozumy, ale plecionki kilku firm przez 25-letni okres spinningowania przetrenowałem i na pewno jest kilka lepszych od Nihonto Octa, ale jeśli plecionkę za 100 zł mogę używać przez trzy sezony, a tę za 50 zł przez dwa, to jednak wolę tę tańszą.Pokaż mi plecionkę, która nie traci koloru i nie jest przegrubiona (wyjątek Oshikage za około 150zł/125m).Rwała Ci się w losowym miejscu "po jakimś czasie" - enigmatyczne stwierdzenie. Po jakim? Gdyby mi się rwała po 100 godzinach wędkowania, reklamowałbym. Być może piszemy o innych plecionkach, bo tą przypadłością cechuje się Nihonto Fine (z tego co pamiętam to z gratisowymi gumkami sprzedawana była właśnie Nihonto Fine).Nie jestem zawodowym spinningistą ani testerem, a moje wędkowanie sprowadza się czasowo do kilkunastu godzin (max około 20) w miesiącu i do tego w zupełności wystarcza mi Nihonto Octa.Strzępi się? Może to wina przelotek, rolki kołowrotka a może mocno kamienistego łowiska lub nawet gęstego dywanu osoki aloesowej, wówczas wcześniej czy później każda się postrzępi. Wolę postrzępić tę za 50 zł, niż za 100. PSNie bronię nikomu kupować Varivasa lub Spidervira, mnie na to nie stać. Wędkuję dla przyjemności a nie dla rekordów. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi