gooral Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 no to nie lepiej wybrac jakies miedziane przewody elektryczne? np 1 zylke z miekkie skretki telefonicznej. Przy czym najlepiej chyba zylke bo sa dostepne rozne srednice.ALbo zrobic fotke na tle plyty kompaktowej czy innego podobnego przedmiotu (mowimy o skali macro-rowki te klimaty, chyba, ze to jeszcze nie ta skala...).PS pasowalo by tez zrobic test np na 3 roznych dlugosciach - 1, 10 i powiedzmy 20m choc jednej plecionki - zylka na 90% byla by coraz mocniejsza wraz z dlugoscia...moge wyslac na dzien dobry pewnie kolo 10 roznych plecionek w wiekszosci moze nie tyle nowych co malo uzywanych (z zylkami bylo by pewnie kolo 20, ale rzadko zapisuje parametry zylek a i plecionek zaczalem rok temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Super! W takim wypadku testy beda mialy sens. Kupie pol litra, skocze na uniwerek i bede fotografowal! Na trzezwo potestuje wytrzymalosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 fotografowanie plecionki z zamiarem wyliczenia przekroju mija sie z celem, ot takie moje zdanie, co najwyzej mozna w ten sposob porownac grubosc linki w stosunku do wytrzymalosci i do konkurecji to moze wygladac tak jak ponizej ot porownanie optyczne i nic wiecej przy okazji, tak dla draki, ktora z nich jest najstarsza i ile sezonow ma na puklu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) pitt masz racje jak linka plaska to se mozna rownie dobrze fotki jej cienia na tle golej baby robic - przynajmniej bedzie na czym oko zawiesic...Ja glownei mialem na mysli ustalenie powiedzmy jakis "wzorcow" o grubosciach powiedzmy co 0.5mm i poroiwnanie wszystkich plecionek z podobnym opisem do wzorcowej zylki. albo na tle tej plyty cd czy czegos podobnego robic fotki samych plecionek np 12lbs.Mozna tez olac wszelkie dokladne liczenia srednic etc w mysl zasady:1 test wytrzymalosci i porownanie do tego co pisze na pudelku2 porownanie (chocby z grubsza) do zylki o teoretycznie identycznej srednicy.i jakis maly ranking - 1punkt za kazdy 1% sciemnionej srednicy lub wytrzymalosci - mniej punktow relatywnie lepiej opisana linka + jakies porownanie grubosci do wytrzymalosci. Gdzies na zagranicznym forum wyczytalem, ze np berkley fireline niezaleznie od opisu w lbs wytrzymuje okolo 65lbs - jakos nie wierze w to, ale sporo ludzi o tym pisalo w jednym watku. komu i gdzie wysylac linki? jak cos mam juz chyba kolo 10 roznych plecionek przygotowanych w odcinkach po 2-3m (powinno styknac?) niestety w wiekszosci uzywane. Edytowane 2 Listopada 2012 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 A czy plecionka spiderwire (red) jest cienka czy gruba chodzi mi o przekruj a pytam gdyż np berkley whiplash 0.10 jest zdecydowanie za gruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Używał ktoś Spiderwire Ultracast? Widziałem dobre opinie i na nowy sezon chciałem się przygotować robiąc listę prezentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Używał ktoś Spiderwire Ultracast? Widziałem dobre opinie i na nowy sezon chciałem się przygotować robiąc listę prezentów.Ja używałem, a właściwie nadal używam (trzeci sezon) żółtej opisanej jako 0,17mm. Zostało z niej już tylko jakieś 50m, straciła kolor ale nadal mam ją nawiniętą na jedną ze szpul, tak na zaś Na wytrzymałości jakoś specjalnie nie zubożała, czasmi nią łowię, ale głownie juz leży w rezerwie. Na początku trochę drutowata, ale jak pojeździła po przelotkach to zmiękła. Moim zdaniem bardzo dobra linka. Edytowane 12 Listopada 2012 przez WhiteWillow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) A znacie jakaś fajna pletke fluo na sandacza. Myslalem o sufix 832 neon limon ,ale potem znalazlem opinie jadace po tej pletce. Fajnie bylo by jak by byla zielona jasna fluo albo pomaranczowa tez fluo. Z gory dzia Raczej pajaka red nie chce bo sie sam śliznąłem na niej. Moze to byla podrabiana. Diabli wiedza. Edytowane 12 Listopada 2012 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 A znacie jakaś fajna pletke fluo na sandacza. To może żółty stren sonic , ale fluo to nie jest Ja kupiłem z polecenia kolegi , który to śmiga tym 2-gi sezon i chwali sobie . Mi się spodobało to , że plećka nie traci praktycznie koloru , jak była żółta tak jest i w parametrch pozostałych też ok. Powinna się na zedach sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Używał ktoś Spiderwire Ultracast? Widziałem dobre opinie i na nowy sezon chciałem się przygotować robiąc listę prezentów.Superowa pletka lepsza zdecydowanie od PP tylko jak ze wszystkim, trzeba uważać aby nie wdepnąć np. na alledrogo w jakąś podróbkę.Jest jeszcze dobry Dragon C-trhu, też warty uwagi, tylko z kolorami jest chyba mniejszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Zna ktoś pewnego sprzedawcę może być nawet na all.... Spiderwire Stealth? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Znajdź na eBay'u w UK sprzedawcę: markharding1 (sprawdzony, wysyła do PL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 A to już u nas nikogo nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Sklep Troć w Szczecinie mieli pewniaki.Szukaj na alledrogo. Edytowane 13 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3K Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Zna ktoś pewnego sprzedawcę może być nawet na all.... Spiderwire Stealth? Ja wylicytowałem na allegro kilka sztuk Ultracast od użytkownika BECIA74. Udawało mi się wylicytować za ok. 30 zł, plecionka naprawdę godna polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 STEALTHa kupuje w jednym ze szczecińskich sklepow. z metra cięty... od kilu lat... jeszcze mnie nie zawiódł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Becia 74 też jest godnym polecenia kontrahentem, kupowałem i również polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 z tego co wiem moi znajomi kupują na alledrogo w sklepie aspius aspius .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Becia 74 też jest godnym polecenia kontrahentem, kupowałem i również polecam.Również polecam, kupiłem 2 szpulki po 30zł/szt (licytacja) i wszysto cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 ...Jest jeszcze dobry Dragon C-trhu, też warty uwagi, tylko z kolorami jest chyba mniejszy wybór. Jako że został mi plac na jednej ze szpul, to zakupiłbym coś innego niż dotychczas (tak na wypróbowanie).Jozi jeśli używałeś C-thru to mogłbyś coś więcej skrobnąć w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 SPIDERWIRE ULTRACAST bardzo mocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Becia 74 też jest godnym polecenia kontrahentem, kupowałem i również polecam. Widzisz a ja trafiłem u tego sprzedawcy na 2xFAKE Spider Stealth Camo Braid i Spider Stealth Code red Braid. Po pierwszych kilku wypadach rwały sie jak nitki, tylko kupa złości nad woda. W cenie dwóch wylicytowanych miałbym jedna dobra szpulke plećki. Od tamtej pory nie oszczędzam i kupuje tylko to co sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Jeżeli plecionka będzie stara zleżała to nawet dobra firma nie pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Tak tylko czemu na opakowaniu lub szpuli nie było deklarowanej przez producenta wytrzymałości jedynie naklejka: 0.10mm 6.2kg 110m. Po otrzymaniu paczki nie wróżyło to zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Jako że został mi plac na jednej ze szpul, to zakupiłbym coś innego niż dotychczas (tak na wypróbowanie).Jozi jeśli używałeś C-thru to mogłbyś coś więcej skrobnąć w temacie ?No niezła plecionka, jak kupujesz 0,10 to ma 0,12 .Stosuję 0,10 na lekkiego kogutka tak do 20g i gumki max. 10g+gumiś 7cm.Jestem z niej zadowolony.Miękka, dobrze z niej leci przynęta.Koleś używa 0,08 na okonie i też jest bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi