sero1975 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 To zależy jakie te szczupaki chcesz łowić. Popatrz na wytrzymałość linki. 20lb to 10kg. Jeśli łowisko nie jest zaczepowe, a szczupaki nie zagryzają krów wchodzących do wody, to wg mnie 20lb wystarczy. Jeśli natomiast trzeba zatrzymać zaciętego metrowego predatora na sile przed zawadą to śmiało 30lb albo lepiej. Nie żałujcie sobie Panowie . Ja na kiju do 80g mam 38lb a na kiju do 180g 50lb . To moje zestawy do szczupaka ne lekko i ciężko :D. Ale łowię wśród zawad gdzie rybkę trzeba szybko wyhamować no i pan wąsaty lubi mnie czasem też odwiedzić ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Panowie tak na szybko potrzebuje plecionki pod wąsa z brzegu na spinn. OK. 300m i myślałem o średnicy 0.28-0.32mm choć srednica wiele nam nie mówi ale chodzi o jakis odnośnik. Ważne żeby nie była tragicznie droga ☺ myślałem o starej znanej power pro tylko czy ktoś zna kogoś pewnego z forum lub sklep dystrybucja na usa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dzwoń do kolegi psulek może?Telefon w wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 On ma jakiś sklep czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 On ma jakiś sklep czy co?Ma sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dzięki już napisałem ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Chłopaki, ćwiczył ktoś Egi Metal #1.0 na multiplikatorze? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ja Teraz używam Shimano Kairiki SX 8 0,07mm jak narazie bardzo zadowolony polecam cena do jakości super, przydało by się tylko mniejsze numery pletki i było by mega.???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ja niestety o Kairki dobrego słowa powiedzieć nie mogę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ja niestety o Kairki dobrego słowa powiedzieć nie mogę Cześć. Aż się prosi trochę myśl rozwinąć. Chyba sam przyznasz, że taki wpis to informacja żadnaTomek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Też bym poczytał. Ostatnio zastanawiałem się nad tą plecionką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 No to krótko i na temat. Przeciera się szybko, mechaci, pęka i strzela. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Panowie.Możecie polecić dobrą pletkę ( za wyjątkiem Power Pro ) w wersji multicolor, zmiana koloru w odcinkach 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Varivas Power Braid, dla mnie rewelacja 8x i 4x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 PEE WEE też 8 jak i 4 sploty. W zeszłym roku jeden z kolegów zarzucał że słabo trzyma kolor. Ja w tym roku swoją w końcu używałem trochę więcej, faktycznie na początku trochę wyblakła ale dalej już nie. Są jeszcze wyroby z Chin. Niektóre opisałem w odpowiednim wątku.Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Dzięki za info.Co do plecionek x8. Po zakupie kolejnej, tym razem Sunline Super PE 8 PE 1,2 , wyleczyłem się jak na razie z ich stosowania. Przy deklarowanej wytrzymałości 6kg, miała problem z uniesieniem 4kg, a dodajmy jeszcze niewielkie uszkodzenia podczas łowienia, które jeszcze bardziej obniżą wytrzymałość. Dlatego wolę głośniejsze x4, bez obawy, że strzeli w najmniej oczekiwanym momencie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Tak jak pisałem kiedyś. PEE WEE 4 sploty super. A jak taniej i wcale nie gorzej tylko raczej trudno o cienkie Piscifun powinien zadowolić Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Dzięki za info.Co do plecionek x8. Po zakupie kolejnej, tym razem Sunline Super PE 8 PE 1,2 , wyleczyłem się jak na razie z ich stosowania. Przy deklarowanej wytrzymałości 6kg, miała problem z uniesieniem 4kg, a dodajmy jeszcze niewielkie uszkodzenia podczas łowienia, które jeszcze bardziej obniżą wytrzymałość. Dlatego wolę głośniejsze x4, bez obawy, że strzeli w najmniej oczekiwanym momencie.Cześć, no to chyba nie jest tak jak piszesz. Na moich pudełkach Sunline nie było podanej grubości tylko wytrzymałość w funtach, 12 LB to nie jest 6 kg. Plecionki 4-sploty są bardziej wytrzymałe na przetarcie ale raczej nie są lepiej opisane i też potrafią strzelić kiedy chcą. Więc czemu dostało się tym 8 splotów ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Cześć, czy ktoś was miał może styczność z plecionką Varivas Avani Saltwater Finess PE0.4? Cena bardzo wysoka, ciekawe jak z parametrami użytkowymi? Ogólnie szukam czegoś na pstrągi do wobleków 3-7 cm. Dzięki za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć, no to chyba nie jest tak jak piszesz. Na moich pudełkach Sunline nie było podanej grubości tylko wytrzymałość w funtach, 12 LB to nie jest 6 kg. Plecionki 4-sploty są bardziej wytrzymałe na przetarcie ale raczej nie są lepiej opisane i też potrafią strzelić kiedy chcą. Więc czemu dostało się tym 8 splotów ?TomekNo wiadomo 12LB to nie 6kg. Sugerowałem się tym opisem Sunline Super PE 8 PE 1,2. Podczas testów nie podniosła 4kg. natomiast np. Varivas Avani Sea Bass Premium PE 1,2 bez problemu, nie mówiąc już o Power Strike 6LB. Trzeci sezon na kołowrotku i dalej mega mocna. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Trzeba jednak porownac grubosc do deklarowanych opisow LB czyPE,bo zdarzaja sie jednak roznice i co z tego,ze jest moc,jezeli plecionka jest grubsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Trzeba jednak porownac grubosc do deklarowanych opisow LB czyPE,bo zdarzaja sie jednak roznice i co z tego,ze jest moc,jezeli plecionka jest grubsza.O to to! A tu niektórzy upierają się że kierują się tylko mocą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 No mnie Varivas co prawda 4 sploty to akurat się bardzo słabo sprawdził, ale Power Strike to pod pewnymi względami numer 1. A jak grubość 6 lb Power Strike ma się do 12 lb Sunline? Bo tak cienkiej nie miałem Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Trzeba jednak porownac grubosc do deklarowanych opisow LB czyPE,bo zdarzaja sie jednak roznice i co z tego,ze jest moc,jezeli plecionka jest grubsza.Po lewej Varivas PE 1,5. Około 10 h nad wodą.Po prawej Varivas PE 1,2. Jeden sezonW środku Sunline PE 1,2. Jakieś 3 h nad wodą.Chyba nie widać zbyt dużych różnic w średnicach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 No a Power Strike? Kurde gdzie ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi